reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

karolina- paczke dostałam w sobote a w poniedziałek wylondowałismy z dzieckiem w szpitalu wczoraj wieczorem wrócilismy
bardzo cie przepraszam pieniazki juz wysyłam
mam nadzieje ze sie nie gniewasz ale przez to wszystko nie bardzo miałam czas pozdrawiam
i jeszcze raz przepraszam

reklama
NIUNKA MAM TO SAMO!!!!! JUZ MYSLALAM ZE Z MLODYM COS NIE TAK!! wieczorami placze starsznie bierzemy go na rece i spokoj klade go zeby sobie chlopak nie myslal ze tak bedzie wymuszal na nas noszenie ale nie da rady on jakby mial uczulenie na lezenie. tak wiec wymyslilam ze kupimy mu te nosidlo co sie nosi na przodzie, tatus go wsadza w to a ten jakby go ze skroy obdzierali tak sie nakrzyczal ze dwie godz uspokoic go nie moglam ;/ nie wiem jak temu zaradzic tez bralam na przetrzymanie ale nic to nie daje a boje sie ze sasiadka policje zawola ze dziecku krzywde robie heh
jejku znowu mam problemy z internetem wiec czasem moze mnie nie byc :crazy:
Kama zdrowiej szybko reszcie tez zycze duzo zdrowka bo teraz taki czas ze chorobska sie czepiaja

Kasiek - ja juz nie wiem co wymyslac synkowi za zabawy , nic go nie ineresuje tylko chcialby zeby go nosic i nic wiecej.Mam go wieczorami czasami dosc:wściekła/y:.

A ty kiedy jedziesz do Polski? I na jak dlugo?
Jak tam dostaliscie juz child benefit?

Cfcgirl- wspolczuje kochanienka z tymi wymiotkami , taki sam problemik na poczatku miala mojego siostra, co dziennie rano to samo. Moze to dobry znak.
Tylko ty mi sie tym razem pilnuj i dbaj o siebie. Pamietaj za niecale 8 miesicy chce zobaczyc malego szkrabka;-):-)

No a ja juz dzis jestem wykonczona na maxa, a tu jeszcze kapanko synka czeka , no i najgorsze marudki przed nami , jak co wieczor:wściekła/y::-:)angry:.

papa buziaczki

pinka - witaj jak sie macie ??
cfcgirl - wspolczuje , ja nie wymiotowalam...cale szczescie , ale mam rade zawsze zanim wstaniesz z lozka rano zjedz sucha kromke chleba, powinno pomoc, i nie bedzie ci nie dobrze;-):tak:
niunka, kasiek - trzymajcie sie jestem z wami tez mam wielk marudeee:eek::cool::sorry:

Czesc
Niunka jade od 12 listopada do 17 grudnia do Polski :) ciagle czekam na child benefit, podobno sa mega problemy z poczta, na szczesie dzis dostalam list ze mam wizyte u lekarza i szczepienia na wtorek :)
ale dostalam tez inny list w zwiazku z hausing i council benefit ehh nie wiem czy dobrze zrozumialm ze za duzo dostajmy innych benefitow i mamy im oddac to co oni juz nam dali czyli ok100 f
dziewczyny powiedzcie mi jedno Michas dzis w nocy dwa razy wydarl sie w nieboglowy wydaje mi sie ze bylo to przez sen jak go wzielam na rece to sie uspokoil ale ja az sie poplakalam z nerwow bo nie slyszalam zeby tak krzyczal kiedys. nie wiem czy mam sie tym martiwc czy co to wogole bylo
Niunka i Buziaczek wieczorami jak wam ciezko wytrzymac z waszymi marudami pomyslcie ze ja tez sie mecze i staje na glowie zeby maly na 5 minut chociaz sie uspokoil, eheh

Kasiu mam nadzieje ze przed twoim wyjazdem do Polski spotkamy sie jeszcze;-):-).
Widze ze te nasze malenstwa niezle nam daja popalic. Sama juz nie wiem co robic, Szymek jest taki nieznosny wieczorami. Dziwne bo caly dzionek jest wsio ok, jest grzeczny gaworzy smieje sie , to go zabawiam , idziemy na spacerek , a wieczorami jakby cos w niego wstepowalo i koniec jeden wielki ryk.
Maz to ostatnio pytal co ja z nim robie ze jest taki nieznosny. Wierze ze to sie zmieni i to niedlugo , bo jak nie to ja napewno zwariuje:crazy:.

No spadam ,bo zaraz wraca mezus i pracy.

Karolina - zazdroszcze Ci ze Gabrys tak chetnie chodzi do przedszkola, wszystko bym oddala za to zeby Kubus sie zgodzil i nie plakal, po calym tygodniu z nim sam na sam mam go dosc i z niecierpliwoscia czekam na weekend

Kasia - moj Kubus tez czasem przez sen krzyczal i zartowalismy wtedy z mezem ze przysnilo sie mu jak mleczko przestaje leciec, bo byl strasznym lakomczuchem, zreszta do dzis uwielbia mleko
Dziewczyny, jedne dzieci sa spokojne inne marudza, trzeba sie przyzwyczaic. Zycze Wam duzo sily i cierpliwosci. Ja przez ponad rok nie przespalam ani jednej calej nocy, bo Kuba domagal sie w nocy picia, nawet po 2-3 razy. Teraz od paru dni znowu problemy, bo zaczal sie bac ciemnosci i mowi ciagle o potworach. Wyobraznia dziecieca, bo co innego? Nikt go nie straszy przeciez. Nie chce spac sam w pokoju, placze, w nocy sie budzi, chce spac ze mna, tez mam juz czasem dosc.

W weekend jest festiwal piwa, muzyki i jedzonka w Keighley. Tu sa informacje: Keighley and Worth Valley Railway - Keighley, Haworth, Oxenhope jakby sie ktos chcial wybrac. My pewnie pojedziemy, ciuchcia dla Kuby, piwko dla meza, a ja za kierowce pewnie bede robic.

Czesc kobitki! Antybiotyk podzialal z dnie na dzien czuje sie lepiej.
Mam do Was pare pytan,musicie mi pomoc,bo jak zacznie to robic moja szwagierka to bedzie sie dzialo....:-)
JAkich kosmetykow uzywacie dla niemowlat oraz co z poduszeczka do lozeczka? Tzn.ma byc?Czy nie?
Acha i napiszcie mi czy od poczatku uzywacie pieluch jednorazowych czy raczej tetra?
Mam tych pytan mnostwo ale bede zadawala tylko po troszku,zeby Was nie zameczyc. Nie mam nikogo oprocz Was i kazda porada bedzie dla mnie istotna i pomocna.
Goraco pozdrawiam!!!!!!!!!!!!:-)
P.S. Ciekawe jak tam Yowka sobie radzi z Szymusiem:-):-):-)

Kama pytaj pytaj i jeszcze\raz pytaj ja zadawalam i zadaje nadal setki pytan bo tez mam tylko was no i mame ale to tylko na telefon no i mama ciagle powtarza ze nie wie jak to teraz sie robi za jej czasow bylo inaczej, chociaz moja mam troszke wariuje na punkcie wnusia i kupuje sobie wszytskie gazety o dzieciach i czyta i kupuje rozne pierdy :)
Ja uzywam jak pewnie wiekszosc dziewczyn bo to one mi polecily kosmetykow oilatum junior sa super !! wystarczy ze wlejesz do wanienki nakretke plynu i niczego nie musisz uzywac wiecej - przynajmniej ja tak robie !! jest jeszcze krem z tej serii (w boots) nie uczulaja co najwazniejsze i super nawilzaja !! teraz na zmiane zaczelam uzywac jonhson&jonhson taki bialo niebieski plyn do kapieli z olejkiem tez fajny, duza pianka i fajny zapach !! no i troche tanszy!! jesli chodzi o poduszke to ja nie uzywam naczytalam sie ze nie uzywa sie poduszek do 1 roku wiec nie uzywam !! ale jak inne dziewuszki to nie wiem!!
pieluszki jednorazowe uzywamy od poczatku i nie ma zadnych odparzen ani nic !! jak pupka robi sie troszke czerwona to odrazu smaruje MASCIA (bo jest jeszcze krem ale to na co inne)bepanthen i znika!! ale z tymi pieluszkami to nie wariuj i nie kupuj za dzuo bo ja kupilam dwa opakowania tych najmniejszych i byly ciut za male :)
Kasia J widzialam dzis reklame z argosa i tam sa juz choinki sztuczne!! ale ja plazuje kupic zywa tu kolo mnie niedaleko jest centrum ogrodnictwa i moze tam beda !! co do prezentow to dzis 3 godziny chodzialm jak nawiedzona i nic nie kupilam ehhhh
oki zmykam paaaa

reklama
Kama pytaj smialo :-), kazda poradzi jak moze.;-)
no wiec zaczne od tego ze poduszeczki absolutnie nie, nie dobrze dla tak malutkiego kregosulka.
co do pieluszek to ja uzywam Huggisow i jestem zadowolona, a kosmetykow to ja moge polecic z AA , ale to kupisz tylko w polsce.Tutaj kupilam plyn i krem z Oilatum, tez bardzo dobre.
Pamietaj ze kazde malenstwa jest inne i jedno moze miec alergie na ten kosmetyk a inne dziecko nie, wiec najlepiej jak sobie wyprubojesz.
Do pupki praktycznie nie uzywam nic, czasem jak zobacze jakas krostke to uzyje sudokremu lub metanium( polecam) , albo po prostu zasypie pupe puderkiem ,,Gonsona,,.

Jak masz jakies pytanka to wal smialo, jak bede mogla to ci odpowiem.

Kasiek jak tam Michas, bo Szymek wczoraj poszedl spac 5in po 24:wściekła/y:, mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej. Za to rano spi az do 11. Powinno byc odwrotnie , ale nie wiem jak go przestawic.
Karola mowila mi ze mam opoznic kapanie , ale to niestety nie pomaga, np, dzi byl kapany ok 21, a teraz sobie zasnol i sie pewnie obudzi za mala godzinke i bedzie szlal do 24, zreszta tak jest co wieczor:angry::angry::angry:. Dzis nawet rano zaspalismy i mezus sie spozinl do pracy:-D.
A to wzystko ze zmeczenia.

No pozostale kolezanki, co macie za lenia do pisania.
No Kobitki pisac co tam u was.

Do góry