reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

dzieki za porady Buziaczku, mam nadzieje ze poskutkuje na tego naszego leniuszka:-);-).papa klade sie bo babelek zasnol ,a ja dzis jestem troszkie zmeczona,

Wiecie co prawie nie moge chodzic , bo strasznie boli mnie lewy posladek ,a wlasciwie to kos w lewym posladku, Mam ten probleem od samego porodu i zamiast lzej to jest coraz gorzej i cholernie boli . Chodze jak stara babka tylko laski mi brakuje. Ponoc moga to byc skutki po zastrzyku w plecy. Sama juznie wiem , w przyszlym tyg mam wizyte u Gp , tylko ciekawi mnie co on powie, pewnie ze mam wziasc paracertamol :wściekła/y:.

Kasiek - dostaliscie juz Child Benefit??????? Bo nas sprawdzaja czy czasem nie pobieramy w Polsce jakiejs kaski. Dekle , ale co tam niech se sprawdzaja jak chca. Musielisy wypisac dodatkowe formy i teraz czekamy. papa

reklama
Hej
Ja juz po sniadanku i prysznicu , a moi mezczyzni jeszcze smacznie spia:tak:, tacy oni grzeczni i nie marudza jak spia. :-D.

Buziaczku,

My juz otrzymalismy becikowe i tax credit, teraz czekamy tylko na ten child benefit.
Przy okazji ogladalam fotki Blani , jest taka slicznuitka , tez chcialabym juz miec dziewczynke, ale byloby wesolo Szymek i Julka.:tak:;-):-D
Planujesz drugie dzieciatko?
My tak , ale gzies za dwa lub trzy lata.

Kurcze tak jak czytam to wasze dzieciaczki to grzeczne jak ta lala, nasz to jesli chodzi o spanie to masakra, wogole marudna przeokropna i nie wiem co sie dzieje ale od dwuch dni nie chce jesc, znaczy sie je butle tak z 80ml i wypluwa, i ni cholery ni wezmie wiecej a zawsze pil 120-150 i oczywiscie ryk po jedzeniu, ja juz nie wiem czy on nie moze tego mleka czy co eehh
Ninuka nas tez jeszcze sprawdzaja jesli chodzi o child benefit tez dostalismy dodatkowe formy, becikowe i child tax credit juz mamy.a co do podnoszenia glowki to Michal od urodzenia tzryma swoja mocno w gorze, powiem szczerze ze az sie martwilam o to, bo nawet jak lezy i boli go brzuszek to wygina ja bardzo mocno do tylu ale mowia mi ze wszytsko ok, ale najlepiej to lubi sobie lezec u mamy na brzuszku i patrzec sobie na moja buzie i otaczajacy go swiat :) ale to tak gora 10 min bo mu sie nudzi he
Yowka ja w ciazy mialam tez plamy taki sine ale bardzo swedzace no i oczywiscie bylam z nimi kikla razy u lekarza oni na to ze to w ciazy tak jest i ze napewno wszytsko zniknie po porodzie.
Boze wy juz myslicie o kolejnych dzieciach mi tak ten maly urwis daje w kosc ze myslec nie jestm w stanie o nastepnym :)
Dziewczyny powiedzcie mi czy moze slyszalyscie cos o skazie bialkowej - jak sie ona obiawia itp bo mnie tu strasza ludziska ze moze maly to ma- mysle ze panikuja ale musze jakos to sprawdzic.
dobra uciekam - przede mna caly dzien z placzacym Miskiem :eek:

Kurcze tak jak czytam to wasze dzieciaczki to grzeczne jak ta lala, nasz to jesli chodzi o spanie to masakra, wogole marudna przeokropna i nie wiem co sie dzieje ale od dwuch dni nie chce jesc, znaczy sie je butle tak z 80ml i wypluwa, i ni cholery ni wezmie wiecej a zawsze pil 120-150 i oczywiscie ryk po jedzeniu, ja juz nie wiem czy on nie moze tego mleka czy co eehh
Ninuka nas tez jeszcze sprawdzaja jesli chodzi o child benefit tez dostalismy dodatkowe formy, becikowe i child tax credit juz mamy.a co do podnoszenia glowki to Michal od urodzenia tzryma swoja mocno w gorze, powiem szczerze ze az sie martwilam o to, bo nawet jak lezy i boli go brzuszek to wygina ja bardzo mocno do tylu ale mowia mi ze wszytsko ok, ale najlepiej to lubi sobie lezec u mamy na brzuszku i patrzec sobie na moja buzie i otaczajacy go swiat :) ale to tak gora 10 min bo mu sie nudzi he
Yowka ja w ciazy mialam tez plamy taki sine ale bardzo swedzace no i oczywiscie bylam z nimi kikla razy u lekarza oni na to ze to w ciazy tak jest i ze napewno wszytsko zniknie po porodzie.
Boze wy juz myslicie o kolejnych dzieciach mi tak ten maly urwis daje w kosc ze myslec nie jestm w stanie o nastepnym :)
Dziewczyny powiedzcie mi czy moze slyszalyscie cos o skazie bialkowej - jak sie ona obiawia itp bo mnie tu strasza ludziska ze moze maly to ma- mysle ze panikuja ale musze jakos to sprawdzic.
dobra uciekam - przede mna caly dzien z placzacym Miskiem :eek:

Buziaczku,

My juz otrzymalismy becikowe i tax credit, teraz czekamy tylko na ten child benefit.
Przy okazji ogladalam fotki Blani , jest taka slicznuitka , tez chcialabym juz miec dziewczynke, ale byloby wesolo Szymek i Julka.:tak:;-):-D
Planujesz drugie dzieciatko?
My tak , ale gzies za dwa lub trzy lata.
Planuje ale dopiero za 6 lat pomysle o nastepnym. Tak by Blanka mogla Mi juz pomagac :tak:ale jesli bedzie szybciej to napewno sie nie zabije .:sorry2:zreszta mam pare marzen ktore musze spelnic by pozwolic sobie na nastepne dzieciatko.:tak::-pale zycie plata figle:dry: ok uciekam sie myc bo dopiero wstalam , Blania plakala w nocy strasnzie:baffled:

Czesc kochane.
PINKA przepraszam Cie najmocniej:zawstydzona/y:, ale ostatnio mam bardzo malo czasu zeby do Was na bierzaco zagladac:-(. Zaczelam dorywczo pracowac, nic stalego ale zawsze. Do tego dom , Gabrys, gotowanie i ogolne zamieszanie:shocked2:. Dostalam twoj adres na priva i postaram sie przeslac Ci te dwie rzeczy na poczatku przyszlego tygodnia. Dowiem sie czy moge zrobic ta przesylke za pobraniem i jak to bedzie wygladalo. Jesli tak to wysle za pobraniem a jesli nie da rady to wysle te rzeczy normalnie i przesle ci dane mego konta na priva, a Ty przeslesz mi pieniazki. Moze tak byc?
Niunka kochana do Londynu wzielismy ze soba paszporty, rozszezony certyfikat urodzenia malego, dokumenty home office, a nawet rachunki z naszymi nazwiskami z potwierdzeniem adresu. Czy to wszystko sprawdzali to juz nie pamietam, ale wydaje mi sie ze nie. Bedziecie musieli wypelnic specjalne druczki na miejscu. Pomoze Wam ten pan co wpuszcza ludzi do srodka. Wezcie ze soba troche drobnych, przydadza sie np na oplate jesli bedziecie chcieli by przyslali Wam paszport do domu. Powodzenia.
Cfcgirl jesli wozek Ci sie podoba to nie ma problemu. Moge go dla Ciebie przez jakis czas przechowac. Tylko daj mi znac gdybys sie rozmyslila, to bede szukac dalej kupca.
Dziewczyny wstepnie to pasuje mi ten czwartek. Gdyby sie nagle okazalo ze ide do pracy to dam Wam znac. Mozemy wybrac taka godzine by Cfcgirl byla juz po skanie np 13, 14ta. Miejsce wybierzcie same, bo ja Bradford dobrze nie znam i poprostu sie dopasuje:tak:.
Kasiek mozesz wziasc malego z wozkiem i przyjechac autobusem do centrum, a tam bysmy zadecydowaly gdzie dalej ruszyc. Bedzie Ci wygodniej. Jak myslisz?

Pozdrawiam i sle buziaki wszystkim kolezankom:-). pa

Dzieki Karola , chcialabym miec ten wyjazd juz za soba.

Kasiek ja tez myslalm ze Szymek mial skaze bialkowa ,ale sama nie wiem czy to bylo to czy tylko np. zmainy hormonalne.Diabli wiedza. Narazie jest esio ok i plamki znikly.
A z tym jedzonkiem to moze za duzo mu dajesz.Sama nie wiem .
Jestem przeziebiona i cholernie boli mnie glowa, katar i wogole. MAKABRA.

Papa acha wkleje wam kilka fotek rozesmianego syneczka

Zacznę sie wam dziewczyny meldowac czy nadal jestem 2 w 1 czy rozdwojona...jutro juz tylko 10 dni do angielskiego terminu...a u mnie cisza...oprocz bolikow lekkich brzucha czasem no i tych wiekszych kregoslupa nocami.Poboli i przestaje...i tak praktycznie kazdego dnia.Jak dluzej mnie nie bedzie to znaczy,ze juz cos sie zaczelo...buziaki

reklama
czesc dziewczyny co tu taka cisza??

Ja ciagle zakatarzona , boje sie zeby nie zarazic Szymka.
Pozatym wsio po staremu.

Yowka jak tam samopoczucie? Jeszcze troszkie i bedzie po wszystkim.
pozdrawiamy:-)

Do góry