reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

reklama
oki, czekam na inne laseczki i jutro pogadam z księdzem.
a mam do was takie małe pytanie: ,,czy gdybypowstało polsko angielskie przedszkole czy dawałybyście dziecko pod opiekę wiedząc,że są w nim polskie opiekunki i ile byłybyście w stanie zapłacić za takie przedszkole za cały dzień??

Uffff wreszcie w domu, na siedząco:cool: ale jestem skonana:shocked2::shocked2:

Ampar ja narazie podziękuję bo w domu mam dwa i jak narazie jeszcze żaden nie był zapełniony:confused: Siedzi na nich chętnie ale chyba traktuje je jako fotel a nie toaletę:-p:-p Przyjdzie czas, to sie nauczy:tak::tak:

Cfcgirl dla mnie też środa jest ok:-)

Cfcgirl jeśli ja miałabym dac Marcela do przedszkola to dla mnie nie miałoby chyba znaczenia to, że są tam polskie opiekunki:no: Przecież gdzieś te dzici nasze muszą się angielskiego nauczyc:sorry2:
A jeśli chodzi o kasę to trudno powiedziec ile:confused: jak najmniej;-)

Cfc girl mi jest trudno odpowiedziec na twoje pytanie bo nie myślałam jeszcze o tym żeby oddac małego do przedszkola.Ale nie widzę problemu żeby były tam polskie opiekunki pod warunkiem że byłby wykształcone w tym kierunku i mówiły by po angielsku do dzieci.Co do ceny to nie mam pojęcia.

CFCGRIL-dla mnie tez sroda pasuje:-)a jak by powstalo takie przedszkole,to napewno bym skorzystala jak bym wracala do pracy:tak:uwazam ,ze takie przedszkole bylo by idealne dla naszych dzieci:tak:bo by rozmawialy po polsku jakby czegos nierozumialy po angielsku:tak::-Doczewiscie z naciskiem na angielski :tak:ile bym zaplacila za takie przedszkole?hmmm...ciezkie pytanie:sorry2:a cena by mogla byc posrednia:tak::tak:
OLESKA-JA swoja nianie jeszcze uzywam:tak:i to jest jedyna rzecz jaka mi sie ostala po Kubie:-D:-D

Witam sie ze wszystkimi

Kasia8118 - to moj Macius dolacza do Twojego Krystiana, cala kolacje mi obzartuch zwrocil do lozka :-(

cfcgirl - mnie pasuje kazdy dzien, byleby to bylo do poludnia, no chyba ze dojezdzalabym tak na chwile pomiedzy 1 a 3,
A co do przedszkola, to rok temu szukalam takiego w okolicy, gdzie pracowalby ktos, kto mowilby po polsku, bo to ulatwiloby Kubusiowi adaptacje wtedy. Na chwile obecna, nie bylabym zainteresowana, jak na razie taka osoba nie jest mu potrzebna w otoczeniu, daje sobie rade i mysle, ze dzieki temu bedzie szybciej sie uczyl angielskiego. Wiedzac, ze ktos mowi i rozumie go po polsku, wykorzystywalby to (niestety, ale dzieci to przebiegle bestie). Inna sprawa jest cena, im taniej tym lepiej, a jesli bedzie sie mozna ubiegac o dofinansowanie to jeszcze lepiej. Kubus przez bardzo krotki okres chodzil do Heaton Lodge Private Nursery gdzie za popoludniowa sejse placilismy 17f (od 1 do 5.45) z przekaska i herbatka. Calodzienna oplata wynosila 33f, a tygodniowa 158f. Z tego do 70% mozna bylo dostac z powrotem. Moze dziewczyny teraz sie ustosunkuja do takich cen?

Oleska - ja mam nianie, ale musze do niej dokupic zasilacz i sprawdzic czy dziala w ogole, bo sie przepalil i nie wiem, jak bedzie dzialac, to moge odstapic.....

A moj mezus wrocil wczoraj do domu z LISCIAMI (jak to Kuba powiedzial na jego widok :-) hehe... tatus przyniosl jakies liscie do domu!!!!) byly to sliczne rozyczki, caly wielki bukiet, potem milutka kolacyjka w pubie i jeszcze milszy prezencik na szyje, dobrany do pierscionka zareczynowego :-D Pochwale sie na spotkaniu.....

Witam wieczorkiem
Gdzies od tygodnia szymonek mi zasypia w gora 10 min:-):tak: Jestem taka szczesliwa bo bywalo ze nawet 1.5 h musielismy z nim lezec

Kasiaj- wooooooow ale zaszalal;-)
Kasia8118- czy w tej sytuacji wolisz moze przelozyc na niedziele nasze wyjscie na kulki to ja bym najwyzej zostala na kulkach w menston jutro? Sprawdz czy nie ma wysypki
Sylwia.m- ale z Doris mozesz wpasc do mnie po odbior nocniczka w przyszlym tygodniu, prawda;-):-p
Cfcgirl- spoko starczy kawy na trzy:tak:
Oleska- ja tez nianie uzywam
Niunka- a ty co juz pracujesz ze nic nie piszesz czy cwiczysz w domu na sucho?

Ide prostowac wlosy

reklama
Mi tez pasuje sroda w sumie ja sie moge dostosowac:tak:
Ja przedszkolem nie jestem zainteresowana bo niedlugo bede childminderem -niania;-)wiec sama bede miala takie mikro w domu hehe

Kasiaj no to niezly mialas wieczor;-) A ile bys chciala za ta nianie?

Wlasnie wrocilam z kreglii i padam, Abi spi wiec czas na relax z mezem:tak:

Do góry