reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

reklama
hej
Ja powoli sie przygotowuje na spotkanie o prace. Troszkie mam stresa bo nie wiem czego sie spodziewac, no i wogole zawsze sie denerwuje przed takimi spotkaniami,:zawstydzona/y:

Doris- Fajnie ma ta twoja kolezanka, dobrze trafila
Nefre...- dziewczyny maja racje z tymi krostkami, dzieciaczki wszystkie przechodza takie krostki, plamki, sama zobaczysz ze za ok tydzien znikna. Tak bylo z Szymkiem.
A jedzenie to nie wiem czy ma cos z tym wspolnego.:confused:No chyba ze jesz duzo nabialu.
Sylwia- wspolczuje nieprzespanej nocki.
Dobra lece

doris78 z tego co wiem to zeby wyrobic paszport 5 letni trzeba miec pesel... czy trzeba w polsce dziecko rejestrowac? czy mozna wszystko tutaj zalatwic? bo tez juz rozne rzeczy slyszalam
Mozna wyrobic w Polsce,ale nadaja pesel rowniez tutaj ,trzeba wypelnic formularz o nadanie nr pesel razem z podaniem o paszport i to wszystko:-):-)dzwonilam dzisiaj i pani tak mi powiedziala:tak:

Doris adresu niestetynie posiadam:-(. A napisz mi,wyrabiacie juz ten 5-cio letni paszport? Bo my juz teraz dlugo nie polecimy do Polski,a Maksowi paszport konczy sie w kwietniu. Mamy tylko umiejscowiony jego akt urodzenia w Polsce

Znalazlam
14th floor, Rodwell Tower, 111 Piccadilly, Manchester, M1 2HY, United Kingdom.
Mysle ze jest dobry bo znalazlam w internecie

KAMA-no to zgadza sie ja tez ten adres mam:-)a ja wyrabiam 5 letni paszport juz,bo ten roczny sie konczy w styczniu ,a ja jade w lutym do Polski,a na 5 letni paszport czeka sie do 4 miesiecy:szok:a co do nr pesel,to ta kobieta powiedziala ze tutaj nadzadza,najwazniejszy jest polski akt urodzenia,a Ty masz:-)

hej dziewczyny
ja dodam jeszcze swoje 5 groszy w sparwie tych paszportow :-D bylam jakis tydzien temu w Menchesterze -wyrabialam drugi tymczasowy bo nie moglam tak dlugo czekac na ten 5 letni.
Doris uwazaj na zdjecia bo do tego 5 letniego musza byc bardzo wyrazne mi babka powiedziala ze takie jak ja mialam to nie przeszlyby ale zgodzila sie bo to paszport tylko na rok.
nie ma juz opcji wyslania paszportu do domu -trzeba go odebrac osobiscie.
ten konsulat jest na 14 pietrze, ja wpisalam w google maps adres i wydrukowalam i udalo sie dojechac bez problemu - prosta droga w sumie.
Ale sie rozpisalam ale co w koncu cos wiem to moge sie pochwalic
Syliwa suuper ze z Marcelkiem juz lepiej, nic tak nie wkurza jak bezradnosc
Niunka POWODZENIA - ja tez jak wroce z Polski biore sie za szukanie pracy ale ja chce na pelen etat
CFC witajcie spowrotem :) opowiadaj jak bylo w PL

reklama
Do góry