reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Niuńka, ja zaszczepiłam - Olek miał Polskie szczepionki, ale wiesz, no urodził się tam, więc też miałam stracha, jednak nie żałuję, że się zdecydowałam, na wszystkie i dodatkowo ma już sepsę i pneumokoki i mogłabym wymieniać bo troszkę się tego nazbierało.
czemu nie chcesz ? Co wyczytałaś ?

reklama
Brydka - naczytalam naczytalam, az mi leb paruje, szcegolnie chodzi mi o autyzm, byla nawet wielka sprawa jakies 3 lata temu w londynie . Ponoc MMR bylo tego przyczyna, ale potem niby naukowcy nie wiedzieli zwioazku z ta szczepionka.
Czytalam tez wypowiedzi matek , ktore po tej szczepionce widzieli co sie zaczelo dzic z ich dziecmi.

Mysle ze nie wezme tej szczepionki, moze zdecyduje sie na nia jak szymek bedzie starszy kiedy jego organiz bedzie silniejszy.

Wiesz mam tez uprzedenie do szczepien ,bo jak maly mial szczepinkie meningocoki, to tydzien pozniej wyladowal w szpitalu z infekcja krwi i z podejrzeniem meningokokow.
Horror przezylam.

Niuńka oczywiście zrobisz jak Ty uważasz ale moim zdaniem szczepionka może więcej pomóc niż zaszkodzic, bo gdyby było wiele przypadków ze skutkami ubocznymi to na pewno by jej nie robili. A ryzyko niestety jest zawsze:-( w każdej dziedzinie życia:-(
Ale rozumiem, że masz obawy:-)

Sylwia- wiem , ale jakbys poczytala o tych wszystkich przpadkach to tez bys zastanawiala.
4muchy - wiem ze moze sie skonczy nieplodnoscia.

reklama
Do góry