reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

hej kochane
my juz po play gruie i abi spi:-):-):-)
wkoncu chwilka dla mnie
Doris78 kochana o ktorej to spotkanko u ciebie?dzieki za adres chyba sobie poradze z dojazdem;-) ale czy my sie u ciebie wszystkie zmiescimy?Ja zabieram kolezanke z cora bo tez chciala was poznac
Czy my mamy cos przyniesc ze soba jakies owoce albo ciastka?

Ja tez mam mieszkanie socjalne a teraz na dom juz czekam ponad pol roku:wściekła/y::wściekła/y::no:ale pewnie ze 2 lata sobie poczekam.

reklama
Doris78 a co ty tak wiecznie jezdzisz do miasta i kupujesz :sorry2:.Coś ostatnio była rozmowa o oszczędności.Chyba przeprowadzę się na BD12 to będę miała towarzystwo na zakupy bo widzę że wy wszystkie z BD12 je uwielbiacie:-).Mam pytanie nie na temat czy Accent ma tam u was na dzielnicy mieszkania z 3 sypialniami?
Kasia ano przerowadzaja sie do nas:-)zapraszamy:-)a z tymi 3 sypialaniami u Ciebie bedzie ciezko:dry:bo macie tylko jeno dziecko i naleza wam sie tylko dwie,nawet jak potem urodzisz i to bedzie chlopiec:-)to tez dwie:-)glupota wiem ,ale bylismy tam i staralismy sie o 3 sypialnie i nam tak powiedzieli:tak:

Doris- kochana wczoraj zasnol mi o 24 :wściekła/y:, za to dzis byl wczesniej wybudzony to moze pojdzie mi wczesniej spac. A co ty tam tak kupujesz? No i ciekawa jestem czy sie zapakujesz? Przeciez z tymi kilosami w samolotach to przesada.
Ja kupuje bo mi teraz Sylwia codziennie pisze i wymysla jakies rzeczy:-)a z tymi kilosami sie nie boje bo w sobote Sylwii-Rafal jedzie autem do Polski i my to wszystko wezmie:-):tak:

doris78 mam pytanko. z tego co zrozumialam to mieszkasz na socjalnej chacie.. jak dlugo czekaliscie na przyznanie? jak to po kolei wygladało? złozylismy podanie z uwzglednieniem faktu ze z poczatkiem wrzesnia bedziemy mieli dziecko, kazano nam dołaczyc ksiazke ciazy (babka sobie na miejscu skserowala co chciala)... po 2 tygodniach dostalismy pismo zebysmy przywiezli dokumenty (dowody osobiste, staly pobyt i jakis peyslip) jeszcze tego samego dnia wszystko zawiezlismy i czekamy dalej... jestem ciekawa co jeszcze moga od nas chciec i jak dlugo to moze trwac?
mam taka cicha nadzieje ze by nam mogli przyznc przed koncem sierpnia (zanim urodze) bo pozniej z dzieckiem sie przeprowadzac to masakra... Prosze powiedz, ze jest to mozliwe:zawstydzona/y:
My sie zapisalismy 3 lata temu:szok:i na domek nie bylo szans:no:ale flat dostalismy odrazu:tak:i u nas jak tylko zlozylismy dokumenty, moglismy sie zapisywac na jakies mieszkanie przez ineternet:-)no i tez musialam dolaczac zaswidczenie ,ze jestem w ciazy.I u nas jest tak ze ty sobie wybierasz mieszkanie czy domek,mozesz miec odrazu albo za pare lat,zalezy gdzie i czego szukasz:confused::happy2:

Oleska-wszystkie przychodza na 11-ta :-)No i raczej pomiescimy sie :tak:salon mam spory,wiec damy rade.Zreszta jak licze to bedzie nas chyba 9:-D:-Dmam 6 krzesel i duza rogowke,wiec jest miejsca do siedzenia:-)
KASIEK83-JA nie wiem jak CFCGRIL bedzie jechala,moze wlasnie autobusem:-)

dzieki dziewczynki za odpowiedzi... no coż zobaczymy jak to bedzie
podobno w Doncaster maja sporo chat (dali nam nawet spis ulic i chatek z uwzglednieniem ile ktora ma pokoi). nie lubie tak czekac nie wiedzac kiedy przyjdzie odpowiedz, nie moge nic zaplanowac ech
cfcgirl- własnie w tym filmiku chodziło o to, że jest żałosny... jaki trzeba mieć zryty beret żeby cos takiego "tworzyć"? wole takie bzdury brac na wesoło bo płakać nie lubie...
jeszcze jedno pytanko. w polowie kwietnia zanioslam rozliczenie z podatku za ubiegly rok...do tej pory nie mam zadnej odpowiedzi... czy wy tez tak długo czekacie?

kama-ten facet zaspiewal prawie tak samo jak feel,dobre:-):-)

A propo wlasnie tej drozyzny w Polasce,rozmawialam dzisiaj ze Sylwia i ja ostatnio bylysmy w Centrum poszlysmy do Clarcs bo byly przeceny i byly tam takie klapki po 25 f no i Sylwia wkoncu ich nie kupila,ale w Polsce te same klapki widziala po 200zl juz po przecenie:szok::szok::szok:

nefretete-A jakie ty rozliczenie zanosilas i gdzie??Bo ja z tego co wiem to nie trzeba tak jak w Polsce zanosic do urzedu,tylko dostajesz z pracy takie P60 i to jest twoje roczne rozliczenie:-)chyba ze czegos nie wiem?:dry:

a my na councilowa chatke czekalismy okolo 10mc,zadnych priorytetow chyba tylko systematycznosc:tak: jednak dzielnice councilowe..to w wiekszosci dzielnice benefitowcow:no: czyli trzeba miec oczy dookola....:cool: no tylko kwestia finansowa jest na plus.

musze sie pozalic ze w koncu ktos po pol roku stwierdzil ze moj maly ma atopowe zmiany skorne:-( i poki co walczymy zeby nie masc sterydowa pozostala nietknieta.ech...szkoda mi mojego bidulta bo od drapania to juz ma rany:-(
ps.oczywiscie dyskusja z polskim pediatra zaczela sie od witaminy d3:eek: hehe niezmiennie to samo..." i dziecko nie ma krzywicy??!!..."

Mw80- wiesz co ja tam juz powoli nie wierze tym wszystkim pediatrom, kazdy mowi co innego. Jeden ze to zapalenie skory, drugi ze alergia , a jeszcze trzeci powie ci ze to potowki czy egzema. Tak z moich obserwacji co teraz co drugi dzieciaczek ma problemy skorne, a wiekszosc z nich po jakims czasie zanika samoistnie. Nie mowie ze nie trzeba z tym nic robic, wrecz przeciwnie . Ja np. jak Szymek miala ponoc alergie i wszystko go swedzialo. to czesto smarowalam go Oilatum-em, Dostalismy tez masc sterydowa, ale ograniczalam jej stosowanie. Wiesz i to ponoc byla alergia na mleko.

Ja na twoim miejscu za czesto bym nie urzywala tej masci , lepiej czescie go smaruj Balneum lub oilatum. No takie moje zdanie.

Kasiu8118- dzieki za odwiedziny i do zobaczenia jutro u Doroty

Tak sobie siedze i mysle co sie stalo ze kaska sie do nas nie odzywa, chodzi mi o kasie.j, Kasiu co z toba , jestes w polsce czy tu ? czemu nie piszesz?

Czesc Dziewczyny,
Wrocilam w pt z PL, gdzie praktycznie nie mialam dostepu do internetu i az sie przerazilam jak zobaczylam ile mam do nadrobienia.
Nie przeczytalm jeszcze nawet 30% ale postanowilam sie odezwac.
W PL mielismy super pogode, Jasiek sie troszke opalil, ja troche unikalam slonca, ale i tak mnie zlapalo. Mam nadzieje ze troche tego slonca zaswieci rowniez tutaj.
Z 3 ostatnich stron widze ze Sylwia w Pl, doris sie wybiera, my chyba tez jeszcze pojedziemy bo dziadkowie chca nas.
Jakies spotkanko jutro szykujecie? Mam nadzieje ze milo spedzicie czas:-)

reklama
Moja Julcia ma atopowe zapalenie od 3 miesiąca życia. Stwierdziło to 3 albo 4 lekarzy mówił to samo więc raczej mają rację. Oczywiście maść sterydowa i balsam mocno natłuszczający. Maść sterydową stosowałam bo jeżeli dziecko bardzo mocno się dramie że aż są rany to grozi to zakażeniem gronkowcem albo czymś takim. A jak do tego dojdzie to wtedy będzie potrzebny antybiotyk.
Używałam też Oilatum, ale dla Julki lepszy okazał się dermol.

Do góry