reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hej kochane
my juz po play gruie i abi spi:-):-):-)
wkoncu chwilka dla mnie
Doris78 kochana o ktorej to spotkanko u ciebie?dzieki za adres chyba sobie poradze z dojazdem;-) ale czy my sie u ciebie wszystkie zmiescimy?Ja zabieram kolezanke z cora bo tez chciala was poznac
Czy my mamy cos przyniesc ze soba jakies owoce albo ciastka?

Ja tez mam mieszkanie socjalne a teraz na dom juz czekam ponad pol roku:wściekła/y::wściekła/y::no:ale pewnie ze 2 lata sobie poczekam.

reklama
Doris78 a co ty tak wiecznie jezdzisz do miasta i kupujesz :sorry2:.Coś ostatnio była rozmowa o oszczędności.Chyba przeprowadzę się na BD12 to będę miała towarzystwo na zakupy bo widzę że wy wszystkie z BD12 je uwielbiacie:-).Mam pytanie nie na temat czy Accent ma tam u was na dzielnicy mieszkania z 3 sypialniami?
Kasia ano przerowadzaja sie do nas:-)zapraszamy:-)a z tymi 3 sypialaniami u Ciebie bedzie ciezko:dry:bo macie tylko jeno dziecko i naleza wam sie tylko dwie,nawet jak potem urodzisz i to bedzie chlopiec:-)to tez dwie:-)glupota wiem ,ale bylismy tam i staralismy sie o 3 sypialnie i nam tak powiedzieli:tak:

Doris- kochana wczoraj zasnol mi o 24 :wściekła/y:, za to dzis byl wczesniej wybudzony to moze pojdzie mi wczesniej spac. A co ty tam tak kupujesz? No i ciekawa jestem czy sie zapakujesz? Przeciez z tymi kilosami w samolotach to przesada.
Ja kupuje bo mi teraz Sylwia codziennie pisze i wymysla jakies rzeczy:-)a z tymi kilosami sie nie boje bo w sobote Sylwii-Rafal jedzie autem do Polski i my to wszystko wezmie:-):tak:

doris78 mam pytanko. z tego co zrozumialam to mieszkasz na socjalnej chacie.. jak dlugo czekaliscie na przyznanie? jak to po kolei wygladało? złozylismy podanie z uwzglednieniem faktu ze z poczatkiem wrzesnia bedziemy mieli dziecko, kazano nam dołaczyc ksiazke ciazy (babka sobie na miejscu skserowala co chciala)... po 2 tygodniach dostalismy pismo zebysmy przywiezli dokumenty (dowody osobiste, staly pobyt i jakis peyslip) jeszcze tego samego dnia wszystko zawiezlismy i czekamy dalej... jestem ciekawa co jeszcze moga od nas chciec i jak dlugo to moze trwac?
mam taka cicha nadzieje ze by nam mogli przyznc przed koncem sierpnia (zanim urodze) bo pozniej z dzieckiem sie przeprowadzac to masakra... Prosze powiedz, ze jest to mozliwe:zawstydzona/y:
My sie zapisalismy 3 lata temu:szok:i na domek nie bylo szans:no:ale flat dostalismy odrazu:tak:i u nas jak tylko zlozylismy dokumenty, moglismy sie zapisywac na jakies mieszkanie przez ineternet:-)no i tez musialam dolaczac zaswidczenie ,ze jestem w ciazy.I u nas jest tak ze ty sobie wybierasz mieszkanie czy domek,mozesz miec odrazu albo za pare lat,zalezy gdzie i czego szukasz:confused::happy2:

Oleska-wszystkie przychodza na 11-ta :-)No i raczej pomiescimy sie :tak:salon mam spory,wiec damy rade.Zreszta jak licze to bedzie nas chyba 9:-D:-Dmam 6 krzesel i duza rogowke,wiec jest miejsca do siedzenia:-)
KASIEK83-JA nie wiem jak CFCGRIL bedzie jechala,moze wlasnie autobusem:-)

dzieki dziewczynki za odpowiedzi... no coż zobaczymy jak to bedzie
podobno w Doncaster maja sporo chat (dali nam nawet spis ulic i chatek z uwzglednieniem ile ktora ma pokoi). nie lubie tak czekac nie wiedzac kiedy przyjdzie odpowiedz, nie moge nic zaplanowac ech
cfcgirl- własnie w tym filmiku chodziło o to, że jest żałosny... jaki trzeba mieć zryty beret żeby cos takiego "tworzyć"? wole takie bzdury brac na wesoło bo płakać nie lubie...
jeszcze jedno pytanko. w polowie kwietnia zanioslam rozliczenie z podatku za ubiegly rok...do tej pory nie mam zadnej odpowiedzi... czy wy tez tak długo czekacie?

kama-ten facet zaspiewal prawie tak samo jak feel,dobre:-):-)

A propo wlasnie tej drozyzny w Polasce,rozmawialam dzisiaj ze Sylwia i ja ostatnio bylysmy w Centrum poszlysmy do Clarcs bo byly przeceny i byly tam takie klapki po 25 f no i Sylwia wkoncu ich nie kupila,ale w Polsce te same klapki widziala po 200zl juz po przecenie:szok::szok::szok:

nefretete-A jakie ty rozliczenie zanosilas i gdzie??Bo ja z tego co wiem to nie trzeba tak jak w Polsce zanosic do urzedu,tylko dostajesz z pracy takie P60 i to jest twoje roczne rozliczenie:-)chyba ze czegos nie wiem?:dry:

a my na councilowa chatke czekalismy okolo 10mc,zadnych priorytetow chyba tylko systematycznosc:tak: jednak dzielnice councilowe..to w wiekszosci dzielnice benefitowcow:no: czyli trzeba miec oczy dookola....:cool: no tylko kwestia finansowa jest na plus.

musze sie pozalic ze w koncu ktos po pol roku stwierdzil ze moj maly ma atopowe zmiany skorne:-( i poki co walczymy zeby nie masc sterydowa pozostala nietknieta.ech...szkoda mi mojego bidulta bo od drapania to juz ma rany:-(
ps.oczywiscie dyskusja z polskim pediatra zaczela sie od witaminy d3:eek: hehe niezmiennie to samo..." i dziecko nie ma krzywicy??!!..."

Mw80- wiesz co ja tam juz powoli nie wierze tym wszystkim pediatrom, kazdy mowi co innego. Jeden ze to zapalenie skory, drugi ze alergia , a jeszcze trzeci powie ci ze to potowki czy egzema. Tak z moich obserwacji co teraz co drugi dzieciaczek ma problemy skorne, a wiekszosc z nich po jakims czasie zanika samoistnie. Nie mowie ze nie trzeba z tym nic robic, wrecz przeciwnie . Ja np. jak Szymek miala ponoc alergie i wszystko go swedzialo. to czesto smarowalam go Oilatum-em, Dostalismy tez masc sterydowa, ale ograniczalam jej stosowanie. Wiesz i to ponoc byla alergia na mleko.

Ja na twoim miejscu za czesto bym nie urzywala tej masci , lepiej czescie go smaruj Balneum lub oilatum. No takie moje zdanie.

Kasiu8118- dzieki za odwiedziny i do zobaczenia jutro u Doroty

Tak sobie siedze i mysle co sie stalo ze kaska sie do nas nie odzywa, chodzi mi o kasie.j, Kasiu co z toba , jestes w polsce czy tu ? czemu nie piszesz?

Czesc Dziewczyny,
Wrocilam w pt z PL, gdzie praktycznie nie mialam dostepu do internetu i az sie przerazilam jak zobaczylam ile mam do nadrobienia.
Nie przeczytalm jeszcze nawet 30% ale postanowilam sie odezwac.
W PL mielismy super pogode, Jasiek sie troszke opalil, ja troche unikalam slonca, ale i tak mnie zlapalo. Mam nadzieje ze troche tego slonca zaswieci rowniez tutaj.
Z 3 ostatnich stron widze ze Sylwia w Pl, doris sie wybiera, my chyba tez jeszcze pojedziemy bo dziadkowie chca nas.
Jakies spotkanko jutro szykujecie? Mam nadzieje ze milo spedzicie czas:-)

reklama
Moja Julcia ma atopowe zapalenie od 3 miesiąca życia. Stwierdziło to 3 albo 4 lekarzy mówił to samo więc raczej mają rację. Oczywiście maść sterydowa i balsam mocno natłuszczający. Maść sterydową stosowałam bo jeżeli dziecko bardzo mocno się dramie że aż są rany to grozi to zakażeniem gronkowcem albo czymś takim. A jak do tego dojdzie to wtedy będzie potrzebny antybiotyk.
Używałam też Oilatum, ale dla Julki lepszy okazał się dermol.

Do góry