reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Ampar3 ja Ci dokładnie dzisiaj nic nie powiem o piątku bo nie wiem jak mój pracuje i ogólnie nic nie wiem bo jestem zmęczona i nerwowa przez małego:zawstydzona/y:.Ale chyba jutro będziesz na spotkaniu,mam nadzieje?Mój mały wyrzucił mi dzisiaj przez okno dwie gazety:confused:.Po takim dniu jak dzisiaj to myślę sobie że jedno dziecko mi starczy chyba jestem zbyt nerwowa:no:.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)
Dziękuje bardzo choc jestem troszku zawiedzona bo chciałam chłopca ale nic to moze następnym razem
co do tego becikowego toście mnie zmartwiły
jeśli oboje pracujemy to chyba raczej nie mamy szans na jakiekkolwiek benefity czy mozna to jakoś załatwic ??
jasmina111 jesli mieszkasz jakos blisko lotniska to oni chetnie przyjmują nawet bez jezyka praca nie jest lekka ale mozna zrobic kursy H&S i bezpieczenstwo pracy a pozniej łatwiej gdzie indziej
Ingrid jesli nie widzisz suwaczkow sprobuj zaktualizowac Internet Explorer albo jesli to nie pomoze brak ci zainstalowanej Javy albo flasha do wyslwietlania obrazkówa (bez chwalenie o kompach wiem wszystko)

My nigdy nie pobieralismy zadnych benefitow bo nam sie nie nalezaly,ale zaraz po porodzie wyslalam aplikacje o tax child credit. Przyznali nam niewiele bo 20 funtow tygodniowo,ale od razu po tym wyslalam aplikacje o becikowe i w ciagu dwoch tygodni mialam 500 na koncie:-D. Bylam pewna ze nie dostaniemy,a jednak...:-):-):-)

kasia8118-ja jestem bardzo chetna na kawke za tydzien:-):-)zreszta ja zawsze jestem chetna:-D:-D
KAMA-Maksik supre przybiera:-)Pogratuluj Mu:tak::tak::-)To jak dostalas te becikowe,to musieli wam szybko przyznac ten tax credit,prawda?Ja czekalam 10 miesiecy na decyzje czy cos dostaniemy,ale to bylo ponad dwa lata temu:-)

No to co spotykamy sie jutro,jak nie bedzie padac???

Doris, Sylwia- bola go zeby i tak zacisnal a ze zlapal troche wyzej i byl na paluszkach z rozbiegu grzmotnal o sciane. Wszystko sie moze zdazyc :no:
Sylwia, Asiunia- macie wiadomosc
Moj dzisiaj usypia malego. Ale fajnie.

Kasia8118- ja nie dam rady na kawke w przyszlym tygodniu bo w srode jade. Ale dam rade jak wroce- no bo w koncu chce obejrzec szafe no nie? I nie przejmuj sie tak malym. Ja czasami pasuje. Np dzisiaj mi plakal o rolke papieru no to mu dalam a on sobie porwal na strzepy- ale mialam spokoj 15min. Potem grzecznie pozbieralam i wyrzucilam.

Ide cos poczytac

reklama
Nefretete - wydawalo mi sie ze jestes z leeds dopiero pozniej spojrzalam na twoj opis:)
z tego co mowisz to mialas fajna robotke, szkoda ze tak wyszlo.
Ja pracuje w hotelu- housekeeping- nielekka praca, mialam miec awans ale uczynnosc rodaczki pewnej no i ciaza wykluczyly.
Mi moje malutkie nie daje az tak w kosc,tylko z tym bieganiem do lazienki to masakra.. i bole jakies zaczynam miec cos z miesniami nie halo.
Zaczynam 7mc i zaczynam czuc sie jak kobieta w ciazy, bo wczesniej wszystko bylo normalne i brzuszek i w ogole.
Na urlop pojde za jakis miesiac-najpierw wykorzystam holiday a potem maternity leave.

Cocolino - wow jaka wiedza! ja nie uzywam explorera tylko mozille i akurat na stronie Bb strasznie sie slamazarzy... ciekawe czemu.:confused:
Co do zasilkow - jakies na pewno ci sie naleza, na pewno kokosow nie zarabiasz.
Zadzwon po Working Tax Credits, jak nei masz meza powiedz ze sie rozliczasz sama; z pracy - to albo przysluguje ci Statuory Maternity Pay; albo Maternity Allowance z jobcentre; albo Income Support - to juz dla osob bez pracy.
No i Sure Start Maternity Grant o ktorym dziewczyny pisaly - nie kazdemu daja.

sie rozpisalam. teraz filmik i spanko jutro praca :crazy:
milego wieczorku!:-)

Do góry