reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

jasmina - jak przyjechalam do aglii od poczatku pracowalam na roznych magazynach przy pakowaniu czy pikowaniu, ostatnio na poczcie zajmowalam sie sortowaniem zwrotów (złota robota)-chcialabym tam kiedys wrocic... jezeli nie tam to pojde w slady taty i zostane remontowcem hehehe wprawy w tym troche mam bo tata nic w domu nigdy nie mial czasu robic i same z mama musialysmy sobie radzic... niezapomne jak chcialam zeby mi wycyklinował parkiet w pokoiku. wreczyl mi reczny hebel i kazal jechac :baffled: prze tydzien nic do reki wziasc nie moglam takie mialam odciski :szok: ale parkiet jak nowy :-D
chyba ze na tyle podszkole jezyk by wrocic do zawodu wyuczonego... wątpie

reklama
Doris - moj Dawidek ostatnio malo je. Mysle ze to prze zten katar i wychadzace zabki. Najwiecej to pije cycusia. A dzien wyglada tak: Rano cycus jeszcze w lozku, potem 150ml sztucznego mleka z butelki, troche chleba z maselkiem (1/4 kromki ). Kolo 10-11 godziny zjada albo deserek ze sloiczka albo 3 jogurciki Petit Filous. Znowu cycus, kolo 15-16 dostaje obiadek (ostatnio je tylko sloiki). 18-19 kaszka ryzowa na sztuczmym mleku na gesto, kolo 20.00 100ml mleka sztucznego, cycus i o 21.00 idziemy spac z cycusiem.
Jak mam chec to robie sama mu deserki: jablko, banan i traktuje to blenderem. Ugotowana marchewka, jablko i banan. Jak chlopak nie moze kupki zrobic to serwuje mu deserek zabujce :-) jablko, banan i 3-4 lyzeczki jogurtu naturalnego i blenderem to miksuje.
Obiadki to bardzo sporadycznie gotuje: marchew, ziemniak, pietruszka, kalafior albo brokul do tego dodaje 1/2 ugotowanego na twardo zoltka i miksuje to wszystko. Z miesem nie gotowalam mu jeszcze bo jakos nie mam zaufania do tego miesa i dlatego czesciej je obiadki ze sloiczkow.

Doris- nie przestraszylam sie, nawet tej 10 rano, ja tylko kubki licze:-)

Nie nie. Wczoraj wrocilam o 8 poszlam sie wykapac a potem uspic malego i zasnelam razem z nim. Tak wiec jestem po 10 godzinach niczym niezmaconego snu:tak::happy:
No wiec jak robimy - u mnie na betonowym ogrodku w piatek. ja nadal podtrzymuje zaproszenie. Mieszkam na bd7 w uliczkach na przeciw tesco na great horton- autobus 576 w strone halifaxu. dajcie znac kto bedzie to wysle dokladny adres na priv i moj numer tel. Mozemy tez na ktoras sie umowic przy stacji benzynowej tesco i ja po was wyjde.
Spadam bo moj terror nie spi wiec..................
Papa do pozniej

Jasmina 111 a ty już pracowałaś kiedyś w Anglii?Ja jeszcze nie i bardzo boje się tej chwili nie wiem czy sobie poradzę i ogólnie jakoś tak będzie mi dziwnie..
Jeszcze nie pracowalam w Anglii ale napewno bede chciala pracowac. No i oczywiscie mam nadzieje ze do tego czasu naucze sie angielskiego :tak:.
Nefretete - u mnie w domu zawsze moja mama gwozdzie przybijala i drzwi oliwila bo moj tata ksiazki czytal i na takie przyziemne sprawy nigdy nie mial czasu.:-)

hej laseczki
nie pisalam dwa dni do was ale to nie znaczy ze nie wiem co sie dzieje - czytalam ale weny nie mialam do pisania, bo znowu doly mnie biora hehe;-):-p
wstalam o 9:30 dzis i mowie sobie o kurcze znowu nie zdaze na spotkanie ale szybko do lazienki myje sie raz raz patrze a tu deszcz :wściekła/y::wściekła/y: nie ma sensu w taka pogode ;/
Syliwa a co ty masz tak pilnego do kupienia w tk maxie ?? hehe uzaleznienie od kupowania to sie chyba nazywa hehe - nie no zartuje
Doris ja Ci powiem caly rozklad dzienny michasia znaczy sie co je : rano 8 butelka i dodaje jedna lyzke kaszki, 12 obiad zupa wlasnej roboty albo ze sloika je wszytsko ale wyjatek to pork w sloikach ;/ pozniej jakis deser 16 mleko i 20 kaszka i jogurcik w miedzyczasie zajada sie chrupkami kukurydzianymi ( w patsonie sa mega paki ):-):rofl2:
Niunka wrocilas juz? napisz jak zniesliscie ta rozlake??
pozniej jeszcze napisze bo jak narazie maly mi naparza reka w klawiature ;//
a dziewczyny powiedzcie mi jeszcze : Maly od dwuch dni idzie mi spac o 12 i spi ok 2,5 godz a pozniej az do 8 nie chce spac, to juz czas na jedna drzemke dziennie?? nie wiem :confused::confused::confused:

kasiek 83 - no moj tez tak od miesiaca stara sie wymigac z drzemki o 17-tej. Dawidek spi teraz od 10-11 a potem padnie kolo 14 na 40 minut a potem hulaj dusza piekla niema az do 21.00.Skad w nim tyle energi? Czyzby z moijego mleka? :szok::-D:szok:

Witajcie dziewczynki. Jak się obudziłam i zobaczylam,że nie pada to się ucieszyłam. No ale w tym kraju nie można się za długo pogodą cieszyć. Za dosłownie pare minut zaczęło padać. Jutro niestety nie uda mi sie z wami spotkać bo mam spotkanie z ta kobietą z tego centrum Sure Start. Także piszę się na każdy inny dzień ale nie na jutro.
Kasia i Fabian- dostalas moją wiadomość??Bo wiesz, nie chciałabym się narzucać:confused::-)
Sylwia napisz mi kiedy ci pasuje,zebyśmy podjechali...

Dziewczyny a teraz z innej beczki. Jak tu jest ze szczepieniami?? Szczepią przeciw pneumokoką i co jeśli będę w Polsce a będzie mi wypadało szczepienie?? Marysia ma już prawie 7 tygodni a tu cisza o szczepieniach a wszędzie slyszę i czytam ,że zaczynają od 6 tygodnia szczepić. A więc zapytuje was jako ekspertów :)

Kasiek niby nic pilnego ale i tak nie mam nic do roboty:no: ulewy nie ma więc sie nie rozpuszczę a na wózek nałożę folię i będzie ok.
Za 1,5 tygodnia jade do Polandii i mam jeszcze kilka rzeczy do kupienia:crazy::crazy:
W sumie to trochę mi sie nie chce ale jadę bo zwariuję w domu:crazy:

Ampar Ty jestes mocna:laugh2::-D:laugh2::-D Ja tem chetnie do Ciebie pojadę:tak: A ciasto jakieś upieczesz????
Aha, ja zamawiam kawę LATE, wiesz taką jaka jest w parku:-p z pianką

Mały już wstał, zjadł więc tylko go przebiorę i spadam:tak::tak: Buźka:-)

Doris Ja daje mu rano na sniadanko owoc
o godzinie11-12 obiadek ze sloiczka: hippa on najbardziej lubi kurczaczek z warzywami.a wogole to ma 3 takie ulubione,narazie daje mu te mocno zmielone.Ostatnio 2 razy mu dawalam te po 7 miesiacu ale mial odruch wymiotny, bende powoli mu wprowadzac bo to juz czas najwyzszy.
jego ulubione:penne with tomato&courgette, vegetable&lentil bake a tego z kurczaczkiem akuat nie mam.
A ty dajesz twijemu malemu obiadki z hippa?

reklama
Do góry