reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

A wiec powiedziala mi o darmowym skanie ale rzekomo ten jest najlepszy i powinnam go zrobic. podala mi adres miejsca gdzie mam go wykonac. A gdybym chciala ten darmowy to powiedzcie mi gdzie mam sie na niego zglosic? do szpitala? krwi mi nie pobrala,dala tylko kolejny pojemniiczek na mocz. Tak wiec o tym ze jestem w ciazy wiem tylko z domowego testu. po prostu super. Nie tak sobie to wszystko wyobrazalam.

reklama
Kama
Ja mialam te podstawowe scany i ty nigdzie nie musisz sie zapisywac , poniewaz to twoja polozna zajmuje sie cala dokumentacja , a pozatym o wszystkich badaniach i wizytach szpitalnych informuja cie listownie przewaznie ok miesiac wczesniej. Np. o scanie , o badaniu krwi na wykrycie Zespolu Downa itd, przysylaja ci do domu list kiedy masz wizyte i badanie, Nie powinnas sie o nis martwic , bo to oni musza sie o to starac abys miala te wszystkie badania.
Wez sie za ta twoja midwife i powiedz ze chcesz wszystkie badania i scany ktore przysluguja kobiecie w ciazy.Co za cholerna baba:wściekła/y:
I pamietaj za nic nie musisz placic.

czesc babeczki...jestem poruszona ta midwife..co za babsztyl..ja od razu bym zmieszala z blotem...bedac w ciazy wszystko masz za friko..nawet dentyste i recepty...i to do roku po porodzie..luzik idz i powiedz o wszystkim swojemu GP bedzie dobrze zobaczysz-domagaj sie zmiany poloznej...moja tez z ciekaa nie jest wiec nie jestes sama.Od samego poczatku czulam,ze jest uprzedzona do obcokrajowcow-zmienila sie troche jak sama pojechala do Polski na wycieczke.Teraz jest troche lepiej ale i tak wymagala bym od niej wiecej zyczliwosci....coz to nie Polska.Jak tylko uda Ci sie w trakcie ciazy byc w Polsce rob wszelkie badania u gina....nie martw sie.Ten scan co poleca pewnie jest tyle samo wart co i ten darmowy-szpitalny..tak jak mowi Karola sadze,ze to jej jakis koles lekarz prowadzi prywatnie i sobie na tym dorabiaja...wiec powiedz,ze dziekujesz ale jako ciezarnej nalezy Ci sie darmowy i koniec.nie zostawiaj tego bez echa!!
My z moim partnerem zaczelismy robic porzadek w pokoju dla Szymka-po naszym kolesiu co tam mieszkal jest teraz co robic...no i zaczynamy malowanie.Nie bede mogla teraz za bardzo byc na biezaco z Wami..ale doczytam i odpisze jak tylko znajde czas.Musze przypilnowac wszytskiego aby bylo jak nalezy ;-)..

A co do taxow to my mamy working tax credit i na tej podstawie nalezy sie becikowe..wiec nie trzeba najpierw starac sie o child tax-bo on faktycznie przysluguje dopiero po porodzie.Skladamy pod koniec lipca jakos wiec mam nadzieje,ze te 500 f. wyplaca szybko.A jak nie to zrobie rumor..taka jestem:-)
No to lece...
No to buziaki kochane...papaty

Yowka nie chce byc nie grzeczna , ale widze ze ty swoje , no moze bedziesz miala szczescie i potraktuja cie ulgowo i ze dostaniesz od razu te 500f.
Uwiez mi po wyslaniu aplikacji , dostalam odmowny list , po ktorym dzwonilismy tam aby sie dowiedziec czemu nie mozemy otrzymac tych pieniazkow no bo przeciez mamy Working tax. No powiedzieli ze trzeba najpierw miec Child Tax , a wtedy otrzymamy te 500f.
No ale powodzenia moze ty otrzymasz od razu.;-)

Niunka 19-82 - He he ..w Moim przypadku to Mala nie zmiejszyla ilosci ruchow:no:,sa to kopniaki,czkawka,przesuwania stopkami,machanie raczkami, wypychanie pupci ehh -czego Ona nie robi :-Dwsumie tez zalezy od dnia chwili i co zjadlam:rofl2:. Ostatni miesiac jest (dla Mnie )najciezszy:sick:, bo Mala jest duza i mocno kopie po zebrach i macica-brzuch bardzo boli od ciezaru dziecka-najbardziej w nocy gdy sie przekrecam z boku na bokm albo gdy wstaje do wc na siusiu.
Mnie najbardziej wymeczyly ostatnie dwa miesiace ciazy, naprawde.Zobacz ja mam w sobote terminowo urodzic a tez nie mam zadnych skurczy tylko czasem delikatne klucia lub pobolewania. Wiec to raczej zdaza sie :-p
Yowka- Nie, nie:-pWatek zamkniety polega na tym ze nie wszyscy beda mogli przeczytac o czym piszemy np. osoby nie zalogowane i te ktore nas podgladaja a nie pisza u Nas(na haslo by bylo chyba tak, gdzies wyczytlam u innych Mam ktore maja takie watki,prawie kazdy watek ma swoj oddzielny zamkniety i taki jak My otwarty ). Nowe Mamusie ktore nie zawsze sie udzielaja tez by mogly pisac zawsze na tym otwartym a zeby pisac na zamkniety musialby uzyskac nasze zaufanie itp. na tym polega watek zamkniety. a Ten by byl odblokowany i tutaj moglyby wszystkie mamy pisac i czytac ale czasem piszemy o roznych sprawach i nie kazda Mama z innego watku moglaby-musialaby przeczytac rozumiesz?Juz mniej wiecej ??Tutaj by mogly pisac wszystkie nowe mamy a na tym zamkniety nie.
Nie zajrzalam na eBay bo nie:no::-( mialam, czasu , zaraz wlasmnie zasiadam jak tylko odpisze tutaj.:tak:

Kamalodz- Co ? Jak jest za male serduszko??:szok::szok:Co Ona Ci za przeproszeniem pieprzy glupia Baba?:no::wściekła/y: Ja juz w 17 tygodniu sluchalam swojej Malej - jak mialam usg -prywatnie w PL wiec to nie realne, a co do Usg-w anglii to tez naleza Ci sie dwa w ciazy tutaj za darmo. Ja mialam w 23 tygodniu i potem juz nie mialam bo nie bylo takiej potrzeby.Ale jedno mialam.
Masakra poprostu jakas nie normalna Baba popros o zmiane poloznej w przychodni, wspolczuje ze trafilas na takie Babsko..
Ja bym tam zrobila jedna wielka awanture,naprawde Ja nie lubie takiego olewajacego stosunku co jak co ale to juz jest przesada...:no::wściekła/y::szok:
Masz sie zglosic do szpitala NHS i tam masz za darmo Usg.
Ja sie tak zglosilam.
Bardzo dziwne ze nie pobrala krwi - Mi pobierala i pobiera do dzis - ale to dlatego ze Ja bralam przeciwciala(Arh-) i pozniej skakala Mi hemoglobina.
Powinna Ci pobrac i zrobic badania na rozne chorby,jaka masz grupe itp.
Dziwne to wszystko co piszesz a to jakas starsza KObieta?

Ja mam wspaniala polozna naprawde, nie moge na nia narzekac - jest bardzo mila,specjalnie dla Mnie mowi wolno i zrozumiale po angielsku,wyrozumiala, uprzejma, wszystko wytlumaczy, wszystkiego sama dopilnuje i zbada i skieruje, Ja strasznie nie lubie oddawac krwi - a Ona sprawila ze juz sie nie boje i nawet polubilam to. Zawsze pyta jak sie czuje? Czy dzieciatko sie rusza? Czy jestesmy szczesliwi itp. Poprostu czuje sie bezpiecznie przy Niej serio. Moze dlatego ze jest mloda? Sama nie wiem moze ma z 25 lat. Ale super Babka z Niej:tak:
Pozdrawiam
Pa pa

Witam Was Dziewczyny :) musze sie przyznac ze od kilku dni czytam wasze 45 stronicowe forum i musze powiedziec ze chyba od nikgo sie tyle nie dowiedzialam co od Was. chcialam wam bardzo za to podziekowac nawet nie wiecie jak mi pomoglyscie! wciagnelam sie i z wielka uwaga czytalam wszytsko jak jakies opowiadanie :)czasem polecialy mi lezki czasem smialam sie sama do siebie! mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona! teraz kilka slow o mnie: mam na imie Kaska, JESTEM W 34 TYG CIAZY (szkoda ze tak pozno was odnalazlam), termin na 16 sierpnia, mieszkam w Bradford, aha i to bedzie synek (tylko z imieniem nadal mam problem). mam nadzieje ze tez bede mogla wam jakos pomoc chociaz moja wiedza jest raczej taka sobie :) a moj angielski do bani !! pozdrawiam was cieplutko

Witaj kolezanko,
Milo ze kolejna ciezarowka do nas dolaczyla, :-) Fajnie ze mamy podobne termiy , bedziemy mogly wymieniac poglady i doradzac sobie w sprawach maluszkow.
A co do imienia to moze Szymon?;-)
No kochanienka widzisz jak to juz jest , poczytalas o nas i teraz juz tylko pozostaje ci sie dolaczyc do naszych babkowych pogaduszek:-D.
A w jakiej czesci Bradford mieszkasz , bo ja w BD5.

ja zamieszkuje bd4! a co do ciezarowke to czuje sie juz naprawde jak wielki sloń :-) ehhh cale zycie bylam pulpecikiem ale teraz to juz naprawde przesada :) czas mi sie ostatnio dluzy a brzuch rosnie, zreszta nie tylko brzuch. a na dodatek jakies ostre problemy ze skora i nikt mi tu nie moze pomoc -cholerna anglia. czy oni nie maja dermatologow? az strach chorowac.

reklama
Witam
Kasiek83 - Witam . szkoda ze nie mieszkasz w northampton :-D:-Dciagle czekam na jakas kolezanke ktora bedzie ode Mnie:-p
he he napisz o Sobie cos wiecej ..zycze powrotu do zdrowia .
a co Ci sie dzieje ze skora? co na to Twoja Midwife?

Do góry