reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
Sylwia - tzn test jest napisany po polsku? bo ja jak zdawalam to byl po angielsku i mozna bylo miec lektora po polsku, ale po 2 pytaniu odstawilam sluchawki, bo mi strasznie mieszal

słuchawki są:tak: ale mam nadzieję że mi nie namiesza tak bo ja się uczę z polskich testów więc z angielskimi sobie bankowo nie poradzę:no:
Zobaczymy jak to będzie, jak narazie to muszę kuc kuc kuc:szok: Minimum 160 pytan dziennie:szok:

dziewczyny powiedzcie mi cos wiecej o tym egzaminie na prawko, moze i mnie przekonacie hehe o testach to cos tam wiem, ale jak jest z egzaminem praktycznym?? trzeba pewnie znac dosc dobrze angielski, na czym to wszystko polega. bo jak mi maja zadawac pytania na temat silnika to ja w zyciu sie nie zdecyduje :-D;-):-)
Na egzamin możesz wziac ze sobą kogoś do tłumaczenia:tak::tak:

Może Sylwi uda się załatwić,że nie będzie na nas krzyczał :-).
Spoko:tak: on krzyczy tylko na mnie:-p:-p

Jaśminka ale masz śliczne dzieciaczki:tak::tak:

Jasmina- Cudne dzieciaki:tak::-).

Niunka- jesli Szymek pil w Polsce Bebilon i go uczulilo to nie podawaj mu ani Cow&Gate ani Aptamil, wedlug mnie to odpowiedniki Bebilonu, rozniace sie odrobine skladem. Mozesz sprobowac tez SMA, Angole je sobie bardzo chwala. Mozesz sprobowac tez mleka sojowego, moja siostra jak byla malutka to pila mleko sojowe, bo od innych ja wysypywalo. Moze bedzie lepsze w smaku od Pepti:confused:.

Dziewczyny odzywam sie rzadko ostatnio, ale jestem bardzo zaganiana. Przygotowuje sie juz do wyjazdu do Polski. Oprocz siebie musze spakowac obu moich chlopakow:baffled:, a poniewaz jade na dwa mies to nie jest to taka prosta sprawa. Poza tym ganiam po sklepach, szukam upominkow dla kazdego z rodziny, piore, prasuje i ciagle cos:errr:.
Buziaki dla wszystkich
papa

jasmina-dzieciaczki super!!!:-):-):-)Opisz potem Jasminki wrazenia,mowilam ze sie bedzie dzien dluzyl:tak::-D:-DPamietam tez jak Kubusiowi ten stroj ubralam ,tez mi sie lezka w oku zakrecila ze on taki duzy i wogole fajnie wygladaj w tych strojach:-Dnie???
kasia.j-ja ogladalam wczoraj w wiadomosciach w tv ,chlopiec zmarl bo mial wylew i nie zrobili mu tomografii:no::no::-(A sie strasznie przejelam ,bo Kuba tez uskarzal sie na bol glowy polaczony z wysoka tem.I na drugi raz jak tak bedzie to odrazu jade na pogotowie ,nie bede czekala na gp.Mam nadzieje,ze juz nie bedzie mial czegos takiego:no::no:

Ja rowniez jestem za spotkaniem,bo prawie wszystkie sie rozjezdzaja,chyba nastepne spotkanie bedzie jak beda wszystkie, to chyba we wrzesniu??

niunka-a ile ty razy dajesz mleko Szymkowi??Moze jak on tak niechce pic ,sproboj mu zrobic na mleku jakis budyn smakowy ,albo inne danie .poszukaj w internecie jakies przepisy na takim mleku,moze po innna postac zje te mleko.

[FONT=times new roman, new york, times, serif]
No my juz spacerek i plac zabaw mamy za soba ::-)Teraz po drzemce mojej i Abi pora na obiadek :tak:A co tam u was dziewczyny?

Wielkie dzieki za porady nocniczkowe.;-)

Kasiek83 ja miekszam na Leisterdyke niedaleko Sticker Lane a ty gdzie?Znam kilka mamusiek na BD4 czasem spotykamy sie na play grupach.

[/FONT]

[FONT=times new roman, new york, times, serif]
No my juz spacerek i plac zabaw mamy za soba ::-)Teraz po drzemce mojej i Abi pora na obiadek :tak:A co tam u was dziewczyny?

Wielkie dzieki za porady nocniczkowe.;-)

Kasiek83 ja miekszam na Leisterdyke niedaleko Sticker Lane a ty gdzie?Znam kilka mamusiek na BD4 czasem spotykamy sie na play grupach.

[/FONT]

Czesc dziewczyny!
Ja gotuje obiadek,bol glowy nareszcie minal!!!!!:tak:
Doris ma racje musimy sie spotkac zanim porozjezdzamy sie na wakacje!!!A poza tym chcialabym wreszcie wszystkie poznac!!!:-D
Oleska-moja Ola ma juz 3 lata i nadal trudno mi jest ja namowic na nocnik!!!Siusiu jeszcze zrobi ale z kupka jest gorzej!!!!Az sie boje bo od wrzesnia idzie do przedszkola a tam raczej nikt jej pampersa zmienial nie bedzie!Takze to nie zalezy od nas kiedy nasze pociechy przestana nosic pieluchy,to one musza byc na to gotowe.Ola ostatnio jak sie budzi to wola siusiu na nocnik,bardzo sie z tego ciesze!!:-D
Jasmina-dzieciaczki masz super!!!
pozdrawiam

My tez juz po spacerku. Cieplo na polu, wiec stwierdzialam, ze nie ma sensu trzymac Kuby w domu, nie ma juz goraczki i widac, ze znacznie lepiej sie czuje.

Karolina - znam ten bol z pakowaniem, ja teraz musze spakowac 3 facetow, a do tego lecimy ryanairem :wściekła/y: oni sa tam strasznie restrykcyjni z tymi kilogramami, a nie chcialabym sie przepakowywac

Sylwia - niezle tempo sobie narzucilas, a juz masz wyznaczony termin?

Karolina ja oprócz siebie, Marcela i Rafała to mam do spakowania cały dom:szok::szok::szok: Jak ja wyjadę to na drugi dzień przeprowadzamy się:szok::szok: No a oprócz tego jeszcze nauka testów teraz:szok::szok:

Kasia.j 24czerwca:szok::szok::szok::szok: Musiałam zabukowac sobie jeszcze przed wyjazdem bo potem cała nauka poszłaby na marne bo w PL bym nie powtarzała tego:no::no: Zresztą chciałabym miec już z głowy:tak:

Sprawdzałam pogodę i ma padac codziennie aż do piątku:crazy::wściekła/y::crazy::wściekła/y: więc spotkanie w parku odpada.
Rozmawiałyśmy z Dorotą ostatnio że mogliby w polskiej szkole zorganizowac taką play group raz w tygodniu:tak: Ja chętnie zapłaciłabym te 2 funciaki:tak: I przynajmniej miałybyśmy się gdzie spotkac w taką durną pogodę:crazy: Kto napisze petycję w tej sprawie???:-p;-)

reklama
Ja na sekundke bo obiad na gazie :))) i znowu sie spali, nabralam dzis ochoty na kapustke z marchewka i koperkiem :)
Sywlia z tym tlumaczem na egzaminie to mnie zaskoczylas i to chyba przewazylo szale na TAK i chyba sie zdecyduje.
a z tymi spotkaniami w polskim klubie to super pomysl, ja jestem jak najbardziej za, mozemy ustalic nawet jeden dzien tygodnia i regularnie sie tam spotykac.
Jasmina ale masz super dzieciaki, ja tez czekam na wiesci z pierwszego dnia w szkole.
Oleska ja mieszkam niedaleko Morissona - fabryki. wiesz gdzie to jest? ja z checia tez sie spotkam z tymi mamuskami :))) a gdzie chodzicie na tej play grupy??
Dziewczyny rece mi opadaja bo maly ma caly czas goraczke 39 zbijam syropami ale po paru godzinach jest to samo, a dzis u lekarza juz miejsc nie bylo i ide dopiero jutro, normalnie plakac mi sie chce :-:)-(

Do góry