reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Przedszkola sa platne, ok 4,5 funta za godzine, to zalezy na ile godzin dziennie bedziesz oddawac malucha.Dla 3 i 4ro latkow rzad sponsoruje przedszkole, tzn 12,5 godziny tygodniowo jest za darmo, a za reszte trzeba placic samemu. Czy lepiej zapisac wczesniej to nie jestem pewna, byc moze w tych lepszych przedszkolach tak, ale zanim to zrobisz to lepiej przetestowac to przedszkole. Oddac malego na probe i zobaczyc jak zareaguje, jak sie nim zajma i wogole. Ja juz probowalam i mam zle doswiadczenie:-(.

reklama
Witaj Oleska wśrud nas:-):tak: Fajnie że klejna dziewczynka do nas dołączyła:tak: Gratuluję ciąży:-) mam nadzieję że niedługo do Ciebie dołączę:-)

Kochane i jak z tym wieczornym wypadem???? Dojdzie kiedyś do skutku??:-p:-p
Proponuję również zorganizowac jakieś spotkanie w dzień:-)

Kurcze dziewczyny, dalyscie czadu w weekend!!! Niezle sie zdziwilam jak zobaczylam tyle stron. Ja to w te 2 wolne dni staram sie spedzic z mimi chlopakami jak najwiecej czasu i dlatego malo siedze przy kompie.

Witam nowa kolezanki, napiszcie cos wiecej o sobie: skad jestescie, jak dlugo w Anglii?

My jestesmy juz praktycznie na wylocie, bo we wt lecimy do Polski. Jeszcze zrobilismy jakies male zakupy dla tesciowej i dla nas, juz zaczelam pakowac i jedziemy sie opalac:-D:-D:-D:-D:-D!

Wszystkim maluszkom spelnienia marzen i dobrych snow w Dniu Dziecka, a nam rodzicom(w koncu tez dzieciom;-))zeby byly dobre dla nas.

Maly dostanie od nas na dzien dziecka to: http://www.elc.co.uk/toy-43934 ale dzis nie kupilismy bo nie mieli na stanie, a i tak nie bedzie nas teraz przez 4 tyg wiec radocha bedie pozniej.

Kasia j ja jez znam jedno miejsce do zbierania truskawek miedzy Harrowood a Harrogate przy A61, od strony Leeds za zjazdem na A659, w tej chwili sprzedaja tam szparagi a pozniej maja jeszcze inne owoce. To chyba nawet blizej niz do Doncaster

Cos wiecej o mnie ....Mam na imie kasia i jak pisalam mam coreczke (21 miesiecy) i nastepne w drodze:). Mieszkamy w Bradford-BD4 od 3,5 roku. I jak narazie osiedlilismy sie tu na dluzej.
Czy ktoras z was mieszka moze na BD4?

tiggerjf2.gif
Dla wszystkich cudownych dzieciaczków spełnienia marzeń, drogi życia usłanej różami i dzieciństwa pełnego szczęścia
tiggerjf2.gif
Sylwuniu to na mnie nie czekaj. Podsyłam wszystkim zainteresowanym prawem jazdy adres stronki, może się wam przydać do trenowania testów. Ta druga jest taka ogólna,ale tam mozna znaleźć info na temat jak się umawiac na testy itd
DSA Practise Theory Test
Motoring : Directgov

oleska - witamy kolejna Kasie na forum :-)

magde - a gdzie bedziecie sie opalac?

Kubus mi dzis caly dzien goraczkowal :-( Przytulal sie na zmiane do mnie i do Bartka. Macius tez jest taki misiek chetny do przytulania :tak: Takze siedzielismy w lozeczku, przytulalismy sie, ogladalismy i czytalismy bajki. Bardzo mily dzien dziecka i w sumie nie zaluje, ze padalo. :-D

Kasiu.j- biedaczek z tego Kubusia i to jeszcze w dzien dziecka.:-(.

U mas dzien dziecka minol bardzo fajowo. Byli u nas ciocia Kasia z Fabiankiem , dzieciaki podostawaly takie same prezenty a i tak jedno drugiemu zabieralo:-D. Tzn bardziej Szymon Fabiankowi. Wypilismy piwko, posmialismy sie , bo ciotka przyszla z balonem , no wiec nasz chlopki wymyslili ze powdychaja helu i sie powyglupiaja smieszna.Ale byly jaja:-D:laugh2::rofl2::-):-):-):-):-).

No a ja juz teraz padam, Szymek sobie smacznie spi , a ja buszuje po necie.
maly wogole nie chce pic tego mleka ,,pepti,, Dodawalam kaszki i dupa nic:wściekła/y::angry:. pluje krzyczy i nici z tego. Normalnie jestem zdesperowana. chyba zaczne probowac innych normalnych mleczek. sama juz nie wiem co robic. :-:)-:)-:)confused:

Cfcgirl ja będę zdawac teorię po polsku:tak: Zawsze to łatwiej się tego uczy i może szybciej mi pójdzie:-)

Oleska a jak ma na imię Twoja córka?? Faktycznie jestę kolejną Kasią w naszym gronie, dobrze że nick sobie inny wymyśliłaś:-) Kasiek83 jest z BD4 i nikt więcej chyba:-p

Kasia.j to mieliście fajnie leniwy dzionek:tak: Ja też dzisiaj jedną kimkę z synkiem zaliczyłam:-)
Marcel tez miał temperaturę wczoraj w nocy:szok: ale z rana już zeszła:tak:

reklama
Mam male pytanko kiedy zaczelyscie trening nocnikowy ze swoimi maluchami?My juz drugi tydzien probujemy ( tak pozadnie) i mala ciagle mi robi kupe w majtki nie moge jej przekonac do nocnika. Siku pieknie robi do nocniczka ale nie wiem co zrobc zeby kupke tak robila;(
Jakies rady?
Z gory dziekuje:)

Do góry