reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc dziewczyny :)
U nas weekend jak zwykle szybko minal i jutro znowu obowiazki,ale za tydzien dzieci znowu maja tydzien wolnego i trzeba bedzie im jakos czas umilic,oby pogoda byla :)

GRAZIUL-to masz teraz motywacje ,zebu isc na prawko :)Jak Kuba byl maly ,to mialam na playgrupe 50 minut i w sumie zadnego autobusu ,bo taka dziwna droga byla,chodzilam z nim do czasu az zlapal nas deszcz i bylam przemoknieta do majtek i wtedy sobie powiedzialam koniec :(potem sobie znalazlam playgrupe .ktora mialam 5 minut od domu,a ja glupia taki kawal tam chodzialm.No ale to byly poczatki zycia w Anglii i czlowiek byl bardzo zakrecony...

RENUSKA-sofy bardzo ladne :)

KASIA8118-Witaj kochana :)
Opowiadaj jak tam minela Ci podroz samolotem z chlopakami :)

MARTA1979-ja niestety tez nie skorzystam z propozycjii,malo wysportowana jestem :(
Jakby byla dla dzieci taka koszykowka to bym chetnie ich zapisala :)Ty tez opowiadaj jak tam wypad sie udal ,ale ze zdjec na fb widac ze bylo fajnie :)i upilas sie wkoncu?

reklama
czesc laski
my niestety juz dawno na nogach,Nelka wczoraj zasnela wyjatkowo wczesnie bo o 20 i teraz od rana bajki oglada,jeju jak nie lubie jak dzieci tak szybko wstaja potem caly dzien mam do d**y:sorry2:poza tym moja mama przylatuje pod koniec lipca i jedziemy razem z nia do blackpool na kilka dni,wynajelismy juz super hotel z 4 gwiazdkami,teraz tylko musimy zaplanowac atrakcje:-):-)niestety do polski w tym roku raczej nie pojedziemy a to ma byc taki nasz wyjazd na rocznice,takze bierzemy mame zeby wieczorami moc troszke poszalec:-)
aggam,asiuniamoj Ł pracuje w AWM,tam segreguja niektore smieci z tych duzych kontenerow..dzis pierwszy raz po tym zdarzeniu poszedl do pracy i naprawde mu wspolczuje bo mozliwe ze bedzie pracowal tam gdzie znalezli to dzieciatko:-(juz mi rano pisal ze przed zakladem pelno kwiatow i listow.ja nie wiem co za kobieta mogla to zrobic tym bardziej w kraju gdzie jest aborcja legalna.a ten niemowlak mial przeciez tylko kilka dni:-(, ja wczoraj z moim mialam taka sportowa niedziele ze zasnelam juz w polowie formuly1.:-D
emilka super masz z tym wyjazdem,jak juz pojedziesz zrob duzo zdjec to nam sie potem pochwalisz:tak::-)

Ostatnia edycja:
Hej kochane obiecałam ze się odezwę w poniedziałek i jestem.
Dzięki serdeczne za miłe powitanie.

Pobyt w Pl jak najbardziej udany pogoda też bardzo miło mnie zaskoczyła do tego stopnia że musiałam skoczyc na przymusowe zakupy.
Podróż wspominam kiepsko ponieważ lecąc do Pl samolot miał duże spóznienie i zmęczona byłam na maksa,dzieciaki śpiące bo to była noc także w Bydgoszczy byłam dopiero po 4 rano a z Bradford wyruszyliśmy po 18.Ludzie oczywiście nie okazali się pomocni a o drodze powrotnej to już nawet nie wspomnę jako ostatnia wsiadłam do samolotu i ogólnie brak słów masakra totalna!!!

mo25...o co chodzi z tym dzieckiem?

agnieszka Uk Wszystkiego Najlepszego Dla Nikoli!!!

Czesc Laski:-)

Ale pogoda do bani, i tak podobno do konca tygodnia ma byc. Mam juz tego naprawde dosc, w PL jest pieknie, a tu ..... :-((((((

Wlasnie polozylam Lenuske na drzemke, a sama zaraz musze obiadek nastawic jakis. Moze zrobie placki po wegiersku. Tak mi sie juz marza od dluzszego czasu.

Poza tym to u nas nic ciekawego sie nie dzieje, caly tydzien sie z K nie widzimy, wiec w weekendy caly czas jestesmy sobie razem i ciezko nas z domu wyciagnac. ;-)

Kasia - witaj! Nic mi nawet nie mow o lataniu samolotem do PL - ja od kiedy latamy z dzieckiem to czuje sie jak wsrod dziczy. Tragedia. :-( Ale chociaz sobie pobylas troszke w naszym pieknym kraju. My w tym roku nie lecimy bo zaciskamy pasa ostro. :-(

Graziul - zrob sobie prawko koniecznie. Zobaczysz jaka bedziesz sie czula wtedy niezalezna. Ja gdybym miala auto caly czas dla siebie, to nawet nie chce gadac co by bylo. :-D;-)

m0205 - ale masz fajnie z tym wyjazdem do Blackpool. My w polowie czerwca mamy z K wolne i tez planujemy jakis wypad na tydzien, albo do Brighton albo do Windermere.

asiunia221 - moj K tez kiedys nie ogarnial prowadzenia domu i opieki nad dzieckiem, ale od kiedy wrocilam do pracy to spisuje sie na medal. Gary pomyte, chata ogarnieta, dziecko wykapane, najedzone i uspione - jakos to musial opanowac. :-D

Emilka - Wlochy......zazdroszcze. :tak::-)

Dobra lece kobietki cos zrobic na ten obiad w koncu.

Matko co za wiatr .Wlasnie wrocilam z zakupow i myslalam ze mnie porwie w pewnym momencie .
Emilka - to skradnij troche slonka i przywiez nam tutaj .
Sylwia - jak tam pogoda wczoraj na torze ?Bo u mnie lalo jak z cebra .
Asiunia - oczywiscie ze trzeba przyjechac ,ale tak za jakies 6 ,7 tyg .
Doris - no mozna sie nieraz niezle usmiac jakie byly poczatki na emigracji .
M020...- tobie tez zazdroszcze wyjazdu .
Kasia - na szczescie jestes juz z nami ,podroz -byla minela .To co ,mowisz ze juz nigdy wiecej sama z dziecmi nie polecisz?
Zaneta - pytalas sie mnie kiedys o ten termos tommee tippee ,i w sumie dopiero teraz zaczelam go uzywac ,wiec musze Ci powiedziec ze jestem bardzo zadowolona .Butelki same w sobie dlugo trzymaja cieplo ,a w tym termosie to juz w ogole rewelacja .Ja jestem zadowolona .
Agnieszka UK - 100 lat dla solenizantki !!! Spelnienia marzen i mnostwo radosci .

Ostatnia edycja:
Jejku jejku, nie wiem jak moglam zapomniec sie Wam pochwalic! :-D;-) W piatek dostalam certyfikat QTS, czyli dostalam status wykwalifikowanego nauczyciela w UK i moge uczyc we wszystkich szkolach publicznych i niepublicznych kazdego stopnia oraz w college'ach. :tak: Zyczyli mi powodzenia w szukaniu pracy :-) Na razie poszukam pracy na zasadzie wolontariatu w szkole, a potem jak mnie juz zwolnia z pracy i dostane moja odprawe, to wtedy zaczne szukac normalnej pracy w szkole. Ale sie ciesze, normalnie w szoku jestem do dzisiaj!:-D

Hej, hej..... weekend szybko zleciał niestety i znowu szara rzeczywistość. Tescie wyjeżdzają za tydzien wiec jak to mój M mówi mam jeszcze wakacje :) Zajmuja się malutka a ja mam czas dla siebie:) Po imprezie rewelacja. Wróciliśmy do domu o 3.30 :) Imprezowanie ze studentami to niezłe wyzwanie . Najpierw popijalismy w akademiku, a później wypad na FNd :) Powiem Wam że trochę lat mi ubyło jak znalazłam się wśród 20-latków hihihi. Nawet jedna laska podeszła i pytała na którym jestem roku i co studiuję:D Powiedziałam że ostatni rok Zarządzanie i bez problemu uwierzyła w to :D myslałam że będe sie czuła jak stary piernik ale miło byłam zaskoczona. W przyszły piątek mamy zaliczyć Leeds no ale to sie jeszcze okaże:)
Doris85 - oj Kochana uwierz że się upiłam, na drugi dzień kacor gigant - a to dlatego że zrobiłam totalną mieszankę: Campari, Martini, Jack Daniels a na koniec rum z colą:d Odjazd totalny.
m02.. - ja narazie nic nie potrzebuję dla Majeczki bo w szafie juz mi się nie mieszczą jej rzeczy.
Graziul - rzeczywiście bez prawka w dzisiejszych czasach trudno jest bardzo.. więc uciekaj się zapisać na prawko:) Polecam firmę Kan-Kan - mój M tam pracuje - to prawko tylko dla kobiet :)
kasia - Oj wspólczuję Ci tej wyprawy - ale ja to samo miałam jak leciałam do Polski dlatego obiecałam sobie że nigdy więcej nie polece sama z Majką....
asiunia - ja to bym sobie życzyła zeby mój M sam został z Majką... on wczoraj miał ją wykąpać i po 5 minutach woła mnie że nie daje rady.. ech..........
Emilka - też Ci zazdroszczę tych Włoch..oj zaczerpnełabym z miłą chęcią słoneczka:)
ragazza - ale mi narobiłaś ochoty na placka po węgiersku. mniammmmmmmmm
Renuska - sofy przecudne. :D
zaneta - oj chciałabym do Ciebie przyjechać ale nie dam rady bo samych teściów nie zostawię ...Głupio tak trochę..
sylwia - jak wycieczka na tor? udana?
agaam - moja niunka wstaje o 5.30 i za nic na świecie nie chce spac tylko chce się bawic a ja później na rzęsach chodzę echhhhh.....

Agnieszka Uk - 100 lat dla córci:D

Witam.
Nerwa mam dzisiaj strasznego od rana.Oli schował mi klucze od domu i szukałam ich chyba z 30 minut.Oczywiście całą drogę do przedszkola biegłam i tak się spózniliśmy i musieliśmy się dobijac żeby pani nam otworzyła.No nic najważniejsze że udało się znalesc klucze.

ragazza gratulacje!A jak Lenka chodzi już?Możesz mi podac stronkę przez którą szukasz domu?Dzięki z góry.

Renuska mimo tej ciężkiej podróży super wspominam pobyt w Pl i pewnie jeszcze się kiedyś skuszę na kolejny wyjazd.Chociaż będzie ciężko bo od września Krystian idzie do szkoły i pewnie ciężko będzie z wyjazdami.

Pisac laski co u was słychac bo dawno was nie widziałam.

reklama
hej dziewczyny !!! ale wieje glowe urwac moze na dworze w dodatku moj k pojechal dzis na szkolenie do lonydnu i wraca jutro w nocy takze jestem zmuszona isc z maluchami do sklep a maja taki kaszel ze hohoho ale dziadek moze wpadnie to mi z mlodymi zostanie ta pogoda juz mnie dobija caly maj jest beznajdziejny jak nie deszcz to wiatr :wściekła/y:mam nadzieje ze czerwiec i cale lato bedzie cieplejsze:) ragazza gratulacje super ze mozesz zlapac tu taka fajna prace tylko pozazdroscic :) a ty prawko robilas w uk ??? bo ja sie zbieram na kurs bo juz brak auta mi zaczyna dokuczac wiec jzu najwyzsza pora zeby je zrobic kasia 8118 podziwiam cie ze zdecydowalas sie sama leciec do polski z dwojka dzieci a w dodatku te opoznienia jakimi liniami lecialas ??? jesli wizzarem to juz jest masakra od jakiegos czasu maja notoryczne opoznienia az starch lecicec wizzarem do polski bo nigdy nic nie wiadomo:(marta ja to bym pograla ale w siatke w kosza to troche musialabym byc wyzsza :D:D:D

Do góry