reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej dziewuszki

Jakos nie mam ostatnio czasu ani weny na pisanie. Smutno mi, bo zdalam sobie sprawe, ze za 20 dni bede siedziala w pracy, i skonczy mi sie laba. Nie wiem jak ja to wszystko ogarne. Ale pocieszam sie, ze to sytuacja tymczasowa, bo wiadomo, ze dluzej niz poltorej roku nie bede tam pracowac. Z tym, ze jesli potem uda mi sie dostac do szkoly to bedzie jeszcze gorzej. No, ale widocznie tak to zycie ma wygladac.:crazy: Ladnie dzisiaj na dworze, ale mrozno. Mimo wszystko przy takim sloneczku mysle, ze spacerek bylby udany.

Sylwia.m - szczesciara z ciebie, ze na takiego dobrego lekarza trafilas. Duzo zdrowka dla dzieciaczkow!

Kala - ja rodzilam bez epiduralu i dalam rade jakos, a Lenka urodzila sie duza 4kg. Po prostu balam sie tej igly w kregoslupie i wolalam juz pocierpiec. Mialam ten gaz do wdychania i do pewnego momentu byl bardzo skuteczny, a potem jak sie nasilily skurcze to zazyczylam sobie pethidine, to jest taki zastrzyk w udo, ktory niby ma usmierzac bol. Jednak ja go nie polecam bo nic mi nie usmierzyl, a sprawil, ze nie kontaktowalam w ogole i wymiotowalam, takze nie polecam.

m0205 - mi polozna radzila robic glebokie przysiady i to faktycznie mi przyspieszylo porod. Zrobilam moze 20 razy i zaczelam odczuwac skurcze.

Kasia - fotke widzialam - super imprezka widac byla. Szkoda, ze nie dalam rady dotrzec. :-(

Dobra lece pomyc gary po sniadaniu, a potem sie zobaczy. :-) Pa

PS - Dla wszystkich kobietek wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
czesc :-)
mmmmmm ale sloneczko ,az chcialo sie wstac z lozka i zrobic mleko :-D
graziul - no wlasnie babeczka mowila ze dominik pojdzie do przedszkola od kwietnia ,ale nie dostalam jeszcze listu zadnego .Nawet wczoraj wybralam sie do szkoly zeby opytac ,bo moze maja burdel w papierach i cos im zginelo ,ale zahaczylismy o plac zabaw a pozniej o boisko i juz bylo za pozno zeby tam isc .
sylwia -super ze impreza byla udana ,a angielski luz ,no mi by sie czasem przydal np.na zakupach :-D.Zdrowka dla dzieciaczkow .
emilka - no tak to z tymi zabkami bywa ,jedne dzieci nic a nic nie czuja ,a drugie sie mecza okrutnie.Moj Dominik w ogole nie chcial gryzc jedzenia i mial biegunki dopoki nie wyszly mu wszystkie zabki .

hejka:-)
u nas wczoraj byla masakra:szok:od godziny 7 do 23 mloda tak sie darla,ze rece nam juz odpadaly,przerwy sobie robila 10 minutowe i od nowa,tu czas zasypiac Pawelka a ona ryczy,bo inaczej nie mozna tego nazwac.jak juz zasnela to Pawelek sie obudzil z placzem:szok:grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!od rana lepiej,ale niedawno zasnela bo niespokojna byla bardzo
ragazza-ja bym sie cieszyla gdybym poszla do pracy,tym bardziej ze masz taka zmiane ze caly dzien bedziesz z mala w domu.;-)dasz rade:tak:
sylwia-masz farta z lekarzem:tak:fajnie ze tak przebadal dzieciaki,ja jutro od nowa ide z moim z tymi raczkami,konowaly jedne non stop ta sama masc daja a on w nocy drapie sie strasznie,skora popekana az mi go tak bardzo zal:-(fajnie ze sie udal wieczor,a gdzie bylyscie??
graziul-krecik lepiej,ale robi wszystko byle zwrocic na siebie uwage,odstawia cyrki:-Dpije z butelki,smoczka ssie,kaze sie w recznik maluski zawijac,sciereczke bierze i przyklada do spodni jak spodniczke i mowi"dziewczynka":-Doby Natalce przeszlo,bo meksyk pewnie masz:-(
m020-juz blizej masz jak dalej do koncowki:-)
kalaKRK-na dziko to kobiety rodzily 60 lat temu w polach,mi sie bardzo podobalo,wanna wielka,tylko jedna polozna byla ze mna,mialam wszystko czego bylo mi potrzeba,nawet mi przyniosla wiatraczek jak mi goraco bylo.
dobra bo moja laska po raz 3 sie przesikala:szok:
aaa wszystkiego naj laseczki:-)
zapomnialam sie zapytac,moze ktoras potrzebuje sterylizator do butelek to chetnie odsprzedam,raz uzywalam;-)i tak sobie pomyslalam o mamie mojej,ze moze ktoraz z was ma jakas znajoma co potrzebuje kobitki do opieki nad dzieckiem albo do domowych prac to dajcie znac,bo mama chetna jest.i dluzej by u mnie zostala:-Dmowi,ze nawet do fabryki by poszla,a ja niestety nie mam zanych znajomosci zeby cokolwiek jej zalatwic bez znajomosci jezyka.:-(

Ostatnia edycja:
hej laseczki ! ale dzis piekny dzien mamy . Bylam na zakupch w asdzie z moimi maluchami i teraz mi padly takze ma chwilke dla siebie bo w domu juz wszystko zrobione :-)ja to zawsze robie wszystko z rana bo pozniej mi sie nie che :D . Dzis dzien kobiet i tak sobie wlasnie mysle czy te Polskie swieta tu obchdzic .....?????:confused: bo jesli nasze dzieci chodza tu do szkoly to obchodza te "swieta jakie tu sa " mam na mysli dzien matki ,kobiet itd .Moje blizniaki jeszcze do szkoly nie chodza ale za 1.5 roku zaczna i sie zastanawiam jak to wszystko pogodzic obchodzic dzien matki w marcu chyab co ???? a dzien kobiet ?? tu nie ma takiego swieta tu i co mieszac im w glowach ??? nie chce zeby byli odmiencami w szkole jak ktoras juz ma doswiadczenie w tej dziedzinie niech napisze i reszta tez jak moze ??? pozdrawiam was kochane mamuski :-)

Ostatnia edycja:
Hej Hej:-)

Na Wstepie Wszystkiego Naj Naj dla Wszystkich Kobietek i tych duzych i tych Malych:tak::tak:

U nas jakos leci siedzimy w domku i szykujemy obiadek dzis bylysmy troszke na ogrodku bo na dluzszy spacerek wole z Mala poki co sie nie wybierac:no: Ale troszke trzeba ja przewietrzyc bo moze za malo z nia wychodze dlatego taka chorowitka jest:sorry2:
Dla wszystkich chorowitkow i zasmarkancow duzo zdrowka zycze:tak:

Sylwiam
Fajnie ze trafilas na dobrego lekarza:tak: Trzeba zapamietac jego nazwisko bo po co sie denerwowac przy innych lekarzach:tak: Zdrowka dla Dzieciaczkow:tak: Ahaa a ja mam Ci cos do oddania mialam to zrobic u Kasi ale zapomnialam:wściekła/y::zawstydzona/y:
Aaaa no i zazdroszcze wypadku:zawstydzona/y::tak:
Domi ja sama nie wiem jak to zrobimy jak Mala zacznie chodzic juz do szkoly:sorry2: Ale mysle ze bedziemy starali sie aby pamietala o polskich swietach ktorych tutaj nie ma:tak:
Zaneta wspolczuje nocki ale nie jestes sama my tez mielismy straszna noc:no: Od godz 20;30 Vicky spala juz z nami ale co jakies pol godz moze 40min budzila sie z takim kaszlem ze myslalam ze sie udusi:no: do tego katar przez ktory nie mogla oddychac:-( Jesli chodzi o prace dla Twojej mamy to nie mam pojecia gdzie moglaby sie "zachaczyc":sorry2:
Ragazza nic sie nie martw bedzie dobrze:tak: Wazne ze tak czy siak bedziesz spedzala duzo czasu z Mala:tak: Poradzisz sobie:tak:
M02... nic sie nie martw juz blizej niz dalej:tak:
Graziul zdrowka dla Natalki:tak:
Asiunia a kiedy to spotkanko u ciebie mialby byc? Z reszta po co ja pytam tak czy siak bede:-D

Aaa dziewczyny mialam sie pytac czy myslicie ze ten kaszel Victorii moze byc powodowany grzybem w domu? ( bo slyszalam ze od tego moze byc astma:szok::szok:) Bo odkad sie przeprowadzilismy czyli od pazdziernika ona co jakis czas jest chora raz mocniej a raz slabiej a nie ukrywam ze mamy grzyba w domu od tej choler*** wilgoci:wściekła/y::wściekła/y: Na tamtym mieszkaniu bylo znacznie mniej tego grzyba prawie wcale i praktycznie ani razu nie byla chora:sorry2: Ehhh juz sama nie wiem co mam myslec:-(

Hej dziewczyny:) jak idzie świętowanie ? Ja czekam na mojego M zobaczymy co mi sprezentuje.. może jakiegos małego kwiatka dostane....
Domi85 - dzięki za szczere chęci polecenia mi fryzjera.. Moj M znalazł jakiegos na przeciwko polskiego sklepu Piknik. Jestem umowiona na sobote:)
Ragazza - wiem co czujesz odnośnie powrotu do pracy. Ja spełniałam sie zawodowo w Polsce a kiedy tu przyjechałam i zaszłam w ciąże siedziałam w domku. teraz jestem trzeci miesiąc na macierzyńskim i nie wyobrażam sobie wracać do pracy tym bardziej że Majeczka w domu. Jednak są też tego plusy - będąc w pracy jesteś wśród ludzi i nie cofasz się a wręcz przeciwnie rozwijasz zawodowo :)
zaneta - wspólczuje Ci nocki - ja na szczęscie mam już to za sobą. Mała budzi się tylko raz na jedzonko i smacznie śpi do rana :)
M02 - pewnie nie możesz się doczekać aż ujrzysz swoje maleństwo :)
sylwia - zazdroszcze tego wieczornego wypadu.. z miłą chęcią ze zaczerpnełabym tego typy rozrywki
Asiunia - ja się oczywiście piszę na spotkanko u Ciebie.
Agaam - myślę kochana że to może byc od grzyba na tle alergicznym. Moj bratanek miał straszne duszności właśnie przez grzyba. Objawia się to napadem strasznego kaszlu. Ciężko się oddycha bo na oskrzelach zbiera się wydzielina i trzeba ją odksztusić.. Ja też mam alergię astmatyczną tylko że na kurz i roztocza. Budzę się w nocy i mnie strasznie męczy czasami sapię jak stara babcia. Pomagają mi tabletki antyalergiczne . może spróbuj jej dać lek z grupy leków przeciwhistaminowych? Tylko musisz znaleśc take dla dzieciaków w jej wieku.Dla dzieci sa chyba krople Fenstil. Jak będzie miała atak to jej daj i zobaczysz czy jej kaszel przejdzie.
ale się rozpisałam :)
buziaki

hej dziewczyny
ja tak tylko szybciutko napisze ze jest juz moja mama ale dzidzia niestety nie spieszy sie na ten swiat:wściekła/y:pocieszajace jest to ze teraz z moim mozemy przyspieszac porod:-)a ja jak na zlosc czuje sie lepiej niz kilka tygodni temu.jesli macie jakies domowe sposoby zeby porod szybciej sie zaczal to prosze o propozycje bo probowalam juz cieplych prysznicow,przytulanek i spacerkow ale nic nie pomaga a to juz 39 tydzien sie zaczal wiec spokojnie bym mogla urodzic.:tak:
aha mialam jeszcze zapytac czy znacie moze jakiegos polskiego adwokata u nas w bradford?

m0205 - zapomnialam Ci przedtem napisac, ze ja znam adwokata polskiego, tego co sie oglasza jego kancelaria na bradford24.pl. Ale ja niestety nie bylam zadowolona z jego uslug. W sumie zawsze mozecie sie go poradzic chociaz a potem dzialac na wlasna reke.

Dobra spadam smazyc nalesniki, bo w koncu dzisiaj Shrove Tuesday!!!! Trzeba angielskiej tradycji tez przestrzegac. ;-) Beda z jagodami i smietana. :-) Narka!

Dzieci wcinają tosty i oglądają franklina. Zaraz pójdą spać i będę miała spokój. Uwielbiam tę porę dnia:-D

Agaam to też może być przyczyna. A może jak się ociepli to małej się poprawi:confused:
Żaneta czyli kolki Was dopadły, współczuję:-( Minie trochę czasu, Pawełek przyzwyczai się do siostry i będzie się nią opiekował;-)
Na chippendalesach byłyśmy w manchester ale widziałam na ich stronie, że 17 marca mają występ w Bardford;-)
M02 ja nigdy nie używałam, ale czytałam na jakiś forach i jedna znajoma z tego korzystała. Kilka kropel olejku rycynowego może sprowokowac poród. Ostatnio chyba jstysiak wspominała że kupiła go w asdzie.
No chyba że już jesteś po;-)
Asiunia ja też chętna na spotkanie;-)
Marta kilka dziewczyn z forum, w tym ja korzystamy z jednej fryzjerki, która dojeżdża do domu. Ona ma dość odległe terminy więc tym razem się nie załapiesz ale na następną wizytę możesz już się z nią umówić. Oczywiście jak chcesz;-) Zaraz Ci wyślę numer na priv.

Idę na maraton serialowy:-D

U nas jakos zlecialo w miare spokojnie.Mala ma nadal stan podgoraczkowy:-( zobaczymy co jutrzejszy dzionek przyniesie:tak: Do brze ze A wzial wolne bo byloby mi smutno siedziec znow kilka dni samej w domku;-) Przy okazji sie spisal bo posprzatal mi w lodowce i wyszorowal piekarnik(czego nie znosze robic!!:wściekła/y:)
Ja wczoraj umylam okna (wreszcie) a wiec jako tako spring cleaning zaliczony:-D:-D:-D
RAGAZZA-nie dziwie Ci sie ze rozmslasz jak to bedzie po powrocie do pracy,ale mysle ze to kwestia kilku dni moze tygodnia-czy dwoch i przywykniesz do nowej sytuacji:tak: A tak jak Zaneta napisala-masz dogodne godziny wiec spoko:happy:
MARTA-ja chodze do tej fryzjerki kolo Pik:tak: Twoja imienniczka:happy: Ale Ci fajnie ze Maja sie budzi juz tylko raz:tak:
SYLWIA-i jak dzieciaczki?lepiej:confused: zdrowka :happy: Co do Chipend.to tak sobie wlasnie myslalam ostat .ze nie wszyscy sa tam urodziwi,ale kazda kobieta ma przeciez inny gust:tak:;-)
AGAAm-wlasnie tak pomyslalam o Twojej maluskiej ..ze moze to wsz na tle alergii czy cos w tym rodzaju,bo przeciez wczesniej Ci tak nie chorowala:baffled::tak:
Zmykam podlogi przetrzec i mala klasc a sama na serialik:tak:

reklama
agaam masz racje powinny pamietac bo mnie moj k tak troche strofuje ze powinismy to ,tamto asramto owamto , jakos nie moge z nim dojsc do zgody pod tym czaymsc....... kuzwa ale lipa samo sie ulozy .Teraz ta dobra strona dostlam kwiaty(hahaha a tak mi truje ze niemu tege swieta ) i dogadaj sie z "chlopem" i winko i wlasie je pije i juz mam fazke ale dawno nie pilam...... takze jutro mam problem bo mam fazke z dzis a ja tak mam na drugi dzien ze tylko lezec:) hahah dobra bye bye

Do góry