reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc :-)

Ale ja dzis nie wyspana:no: Mala poszla spac o 20 i obudzila sie przed 23 i nie spala do 24;30:wściekła/y: a ja razem z nia cyrki takie odstawiala ze juz nie mialam sily:no: i na koniec znow wyladowala u nas w lozku, kurde to juz nie pierwszy raz oby sie tylko nie przyzwyczaila do naszego lozka bo nie przezyje tego:no::-D
Ehhh musze chyba wyjsc sie przewietrzyc to moze troche sie odmule:-D:-D

Dziewczynki ciesze sie ze sa chetne na piatek:tak::tak: W takim razie ja proponuje 12 jesli ktos bedzie wczesniej to oczywiscie tez otworze drzwi:tak::-D Jak wroce ze spacerku to powysylam adresy:tak: Jesli kogos pomine to z gory przepraszam i prosze sie upomniec:tak:

Domi to Ty masz blizniaki:-) Wow ale musisz miec pracy przy takich szkrabach ale pewnie i tez duzo usmiechu:tak:
Doris no tak u nich nie ma co liczyc na cos "lepszego":no:
Kasia to masz weslo w domku:-D ja juz moj voucher wykorzystalam:-p:tak:
Gaba wlasnie jak tam po przedszkolu?
Marta my tez chodzimy czasami do harold parku:tak:
Graziul jak tam dzisiejsza nocka?
Asiunia a jak nocka u Ciebie?
Emilka dzieki za pomoc ale juz mamy upatrzony dehumidifier:tak: A taki pudeleczko na ile dziala? to pewnie malo wody jednorazowo pobiera co?
M02... no to teraz Twoj bedzie mial pole do popisu. Fajnie jak tak czasami facet zajmie sie domem:tak:

Dobra Laski idee na ten spacer bo jak zaraz sie nie rusze to pewnie caly dzien przesiedze w domu;-) Milego dnia Wam zycze:tak::-)

reklama
dorisja na 100%wezme ta ksiazeczke,nie wiem tylko kiedy bym ci mogla zaplacic,prawdopodobnie bede u kasi wiec moze wtedy?
ragazza a ty wybierasz sie do kasi?jesli tak to moze razem bysmy sie zabraly?
agaam fajnie ze mi pomaga tylko wiesz jak facet posprzata to ja potem i tak chodze i poprawiam:tak:teraz zamiast sprzatac kombinuje z rozkrecaniem szaf:angry:

Ostatnia edycja:
Ale sie wkurzyłam tyle sie napisałam i wszystko znikło!!!
Cześć dziewczyny!!!
U nas nocka była nawet do wytrzymania.Wyspałam się!!:-):-):-)Ale mały mi numer odstawił-przewijałam mu pampersa,nie zauważyłam kiedy a on puścił fontanne i cały był osiusiany!!!!jeszcze go przebierać musiałam!!!!
Agaam-współczuje!!!!
Agaam ja też z checią wpadne prosze o adresik:-D:-D:-D
Marta
- ja w związku z tym że mieszkam niedaleko Agaam i Doris także czasami bywam w Harold parku!!Miło bedzie cię poznać!!
Domi-fajnie masz z blizniakami,wiem że dużo przy nich pracy,ale jeszcze więcej radości!!!Moja kuzynka ma bliżniaki i zawsze u nich wesoło!!!!
Mój facecik sie obudził więc zmykam bo woła cyca!!!!!

Witajcie mamusie:-)
kasia8118 i Agaam byłam w przedszkolu Fabian super zostałam z nim na chwilkę jak poszlam podobno tylko się porozglądał i tyle a jak po niego przyszłam to nie chciał iść do domu:-),ale z Wiktorią to miałam cyrk,normalnie cała drogę do domu płakała że ona chce zostać z Fabiankiem a ona może dopiero od kwietnia,normalnie masakra jakaś jak tak będzie codziennie to chyba oszaleje:wściekła/y: ale się nie dziwię oni tacy spragnieni kontaktu z innymi dziećmi bo się z nikim nie widujemy bo nie mamy znajomych,znaczy znajomych mamy ale oni nie maja dzieci:-( więc moje maluchy mają tylko siebie,a tak w poza tym mój facet chyba musi szukać pracy bo coś tam nie wesoło u niego zresztą pracuje pod agencją juz rok i zero szansy na kontrakt:-(,sama chętnie poszłabym do pracy no ale dzieciaczki dobra spadam robić jakiś obiadzik ale nic mi się nie chce jeszcze trochę osłabiona jestem po chorobie,Wiki mi coś pokaszluje taka ta pogoda że oni teraz stale jacyś obsmarkani:-) dobra lecę pozdrowionka dla wszystkich:-)

CZEŚĆ laski jak tam wam leci u nas wmiara moja mała też obudziła sie w nocy i tak kaszląła ze szok z godzinę żeśmy nie spali ;-):angry:.agaam powiem ci ze nawet zbiera troszke tej wody to na wilgoć a starcza na tydzien to na pewno, nie znam sie pisze ci bo widziałam u bratowej i dlatego . oj to malutka ci dała popalic no moja tez dziś tak marudziła , mi 12 pasuje ;-);-).DOMIto masz blizniaczków to jest troszke roboty:-) kasia ty to masz z tym remontem biedna :-Da z mieszkaniem to juz niemam sił babka poszła na urlop i trzeba czekać :wściekła/y::wściekła/y:m02 no zobaczę jeszcze bo mała marudna troche jak co to dam ci znać zadzwonie ,:-Doki lece bo mała płacze :-);-)

hejka:-)
No i pogoda znow do bani ech....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: siedzimy w domciu:-( ja co prawda mialam zaraz isc do przychodni i do szkoly zaniesc akty urodzenia a A mial zostac z dziecmi ale jak zwykle musial na chwile do pracy zajrzec i ja juz nie zdaze:no: no ale za to on zawiezie te akty urodz dzieci a przych moze poczekac:tak:
Nocka taka sobie ale chyba ciut lepiej niz poprzednio,standard -3 razy karmienie a potem ok 5 juz stekanie:-:)-( i wiecie co chyba jednak zle zgadlam bo to nie zabki chyba:no: tylko przeczuwam ze maly bedzie mial problem podobny do Olinka Kasi-czyli cos takiego jak reflux:tak::-( oczywiscie to tylko nadal moje przypuszczenia,ale ma str problem z odbeknieciem:dry: i wlasnie nieraz dop po 1-1,5 h to zrobi i przez ten czas bardzo wtedy marudzi i slini sie i piastki pcha chyba z nerwow:-:)tak:dzis noca ulal samym kwasem:-( ale ja liczylam sie z tym bo to czesta dolegliwosc malutkich chlopcow:tak: zaczelam gaviscon infant podawac-zobaczymy:baffled:
DORIS-nie ja juz dawno nie biore lekow ale bralam 3 tyg po cc a potem antyb i znow przeciwbolow na ten ropien:tak:
EMILKA-fajny macie ten ryneczek w Shipley ,ja czesto wole tam pojechac niz do KIrgate:tak:;-)
DOMI-to wesolo masz z blizniakami:tak::-Dtez mam Natalke,a wlasciwie Natalie ale to to samo;-)
AGAAM- no wlasnie te nasze dzieciaczki z tym spaniem -ciagle cos:angry: jakby to bylo super przesypiac cale nocki w spokoju:tak:;-) ja jesz nie wiem czy bede bo mam troche zalatwiania w tym tyg ale postaram sie:tak:
KASIA-sliczna ta fotka na Nk:tak:i wydaje mi sie ze buzka Olinka to cala Ty:tak:
GABA-moja mala tez sprawgniona towarzystwa teraz po zimie i mojej ciazy,wiec czesto do drzwi idzie i wola dzieci i mowi ze chce do przedszkola:tak:;-)
M0205...z podgrzewaczem nie ma sprawy:tak:ja go napewno nie uzyje :no: aha i mam jesz cale pudelko wkladek na piersi to Ci dam bo mi juz zbedne sa i bym wyrzucila a Tobie sie przydadza:tak:;-)
No nic zmykam bo mam dzis troche roboty w kuchni bo pozbylismy sie starej pralki i musze posprzatac zanim nowa przywioza a pewno zaraz maluchy zaczna plakac:dry:
milego dnia:happy2::happy2:

hejka
u nas nocka w miare znosna ,ale Jaśminka wyglada nienajlepiej :-(.Bylam dzis rano w miescie i pogoda uuuuu ,zimnooo i wietrznie :growl:.
domi -no z blizniakami to pewnie masz roboty ,ktos Ci pomagal jak urodzilas dzieciaczki ?
asiunia -no wlasnie tak to jest ze co my sie nachwalimy dzieci to one zaraz na przekor ,dobrze ze dzisiejsza nocka juz lepiej
przypomnialam sobie ,ze czeka na mnie gora naczyn do mycia i jeszcze wieksza gora ciuchow do prasowania :dry:

hejka:-)
ale naskrobane,fiu fiu:-Dnie wiem jak zdolam cos napisac,bo Pawelek mi zasnal na kolanach i jakos dziwnie na mnie wisi:-Dpolozna nas odwiedzila i hv,mala wazy juz 3560:-)pepek juz prawie odpadl,wisi na nitce,ale i tak pelno ropy:-(mlody w nocy maruzil bo go swedza te rece,az sie drapal przez sen:-(i dzisiaj prawie mnie doprowadzil do zawalu:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:mala spala w wozku,a on mial w raczce takie duze auto i w ostatniej chwili zlapalam jej nad glowa!!kolem tylko oberwala troszke:-:)-(
renuska-dlatego ja nawet nosa nie wystawiam,pomimo tego ze wypadaloby mi isc na poczte:zawstydzona/y:jutro pojde:-D
graziul-no zdziwilam sie jak napisalas o tych zabkach,mam nadzieje ze omina nas nieprzespane nocki,tak jak mialam z Pawelkiem...spal jak susel;-)wspolczuje ci tych pobudek o 5,moja jak zje o 22 to dopiero o 4 i o 7:tak::szok:powiem wam ze nawet nie musialabym jej pampka zmieniac,bo nie przeszkadza jej siku ani kupa,ale narazie jeszcze mala jest.mlody zaczal swirowac jak mial 3 tyg:-D
gaba1980-dobrze ze mala tak ciagnie do dzieci,moj za to dzikus sie zrobil jakis,jak sam jest to wola ze chce do dzieci,a jak z nim gdzies idziemy to jak jakis z buszu wypuszczony:szok:
asiunia221-moja juz kilka razy tez tak zrobila:-Draz nawet jak kupe robila to tak jej poszlo,ze ze 20 cm do przodu:-Di cale jeansy mi zapaskudzila:-D:-D
agaam-grzeczna masz niunke,wiec jak ci da popalic raz na miesiac to nic sie nie dzieje:-)ja zobacze czy wpadne,ale raczej nie,bo pewnie pojade na zakupy:tak:
domi-super ze masz blizniaki,na poczatku ciezko,ale pozniej juz glowy:-D
doris-ja dziekuje za zabawki,moj ma dosyc i juz mnie przeraza wizja ze jak niuna urosnie to dojda wozki,lalki,kuchenki itp itd:-Dpozbede sie salonu:-D:-D
dobra,ide cos wszamac,znaczy sie jablko:-(a ciasto stoi w blaszce z jabluszkami takie pyszne:wściekła/y::wściekła/y:

Taka,pogoda a ja musze wziąść mojego gzuba i iść do szkoły po ole!!!no ale cóż,dobrze ze mój mąż ma jutro wolne to go wykorzystam!!!przy okazji skoczymy na nasz plac zabaw!!!!:-):-):-)
A tak poza tym to nuda!!!Jutro przychodzi HV,zobaczymy ile mały waży,ostatnio mial 4130,a w piątek jedziemy do fizjoterapeuty z jego stópką,zobaczymy co powie.Dobra spadam sie szykowac!!!:tak::tak:

reklama
AGAAM- ASIUNIA221-EMILKA13 - ZANETABD7jest co robic przy dwojce takich malych szkrabow ale jest tez kupa zabawy zwlaszcza teraz kiedy zaczynaja mowic ,namaiaja sie na jakies glupie zabawy no i mam za kim latac :) GRAZIUL XXX - fajnie obie mamy corcie Natalie :) RENUSKA - mialam pomoc od rodzicow ,tesciow inaczej bylo by mi i mojemu mezowi bardzo ciezko zwlaszcza najgorzej bylo w nocy kiedy musielismy dwojke nakarmic kilka razy w nocy wtedy pomoc w dzien sie przydala

Do góry