reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej dziewczyny .. Dzieki za miłe przyjęcie na forum.. Super że jest ktoś z kim można pogadać :)
kasia8118 - mieszkam na BD6 na Buttersaw niedaleko Collegu :)
Agamm - mam nadzieję ze znajdę bratnią duszę bo powoli zaczynam tu fiksowac :)
Graziul xxx - Ja jestem rodowita Częstochowianką :) Bywasz czasami w Częstochowie?
Doris78 - a gdzie chodzisz na spacerki z dzieciakiami?
Monia223010 - super by było pojechac razem - zawsze to raźniej :) Jakies propozycje? Tak jak wczesniej pisałam moge spokojnie Was zabrac jeżeli tylko zechcecie..
uciekam dziewczyny na spacerek z małą .. też jakaś dziś marudna jest... mam wrażenie że ma gorąca główkę ale jak jej mierze temperature to raz mi pokazalo 37,2 a za chwile 36,6 więc nie wiem czy to przypadkiem termometr zbzikował czy ja :(
Buziaki ****
https://www.babyboom.pl/forum/members/kasia8118-36942.html

reklama
Czesc Wszystkim:tak:

My wlasnie pijemu kawe z moim mezulkiem i ogladamy skoki ale ja mam chwilowa przerwe bo musze przeciez napisac pare zdan:tak::-D
Bylismy dzis troszke na zakupach ale niestety nic nie kupilismy:wściekła/y: Przymierzalam chyba ze 4 pary spodni i zadne mi nie pasowaly no i chyba z 6 stanikow i tez zaden, widac co sklep to inne rozmiary i chyba zostanie mi tylko La senza bo z tego co kupilam ostatnio jestem b. zadowolona:tak: A w innym sklepie ciezko jest dobrac:dry:

Asiunia Witaj w koncu do Nas dolaczylas:tak::-) Prosze czyzby z Philipka robil sie Maly spioszek?:tak:
Marta jesli chcesz nas poznac to zapraszam na spotkanko u mnie juz kilka dziewczyn sie zglosilo wiec mam nadzieje ze tym razem spotkanie u mnie wypali bo jakos ostatnio nie mam szczescia:-p
Kasia bylabym wdzieczna jesli podalabys mi ta nazwe bo chcemy koniecznie kupic bo juz mam dosyc tej wilgoci w domu:wściekła/y: w kazdym pokju grzyb:wściekła/y: okna mokre jak nie wiem co:wściekła/y: Mam nadzieje ze to cos pomoze:tak:
Sylwiam my tez zbieralismy sie na spacer ale co chwila pada wiec wybralismy zakupy:-D Miejmy nadzieje ze jutro pogoda bedzie laskawsza to przejdziemy sie na plac zabaw sprawdzic czy wszystko jest ok:-D:-D A jak ty w koncu poszlas? jak sie podoba? a pamietasz moze jakiej firmy mieliscie ten pochlanniacz wilgoci?
Doris z tego co czytalam to nikt sie nie wypowiadal ze piatek komus nie pasuje wiec jak dla mnie moze byc piatek:tak: Godzine zostawiam dla Was:tak:
M02... ja mieszkam na Bd12:tak: (wyke)
Ragazza jak u Ciebie? choroba odpuscila?

Dobra uciekam do bo zaraz Adas bedzie skalal:tak::tak:
Dziewczynki to co Piatek moze byc jesli chodzi o spotkanie?? Mam nadzieje ze wszystkim bedzie pasowalo:tak:

Hej:-)
Witam po dłuższej przerwie,jaka wczoraj miałam gorączkę nie spałam cała noc normalnie myślałam ze wnętrzności mi się zagotują i nie wiem od czego bo gardło w porządku ,kataru nie mam tylko taka temperatura,dzisiaj troszkę spadła za to ból głowy nie do wytrzymania dzieciaki marudzą a ja na nic nie mam ochoty po nieprzespanej nocy.W poniedziałek Fabianek idzie już do przedszkola,w miedzy czasie maja szukać dla niego szkoły a Wikusia dopiero może iść w kwietniu bo w marcu skończy 3 latka pozdrawiam wszystkie mamusie:-)

Czesc

Ja tylko na chwilke. Na poczatku chcialam przywitac nowe kolezanki!!! Piszcie czesto to sie wciagniecie.

Goraczka mi spadla wreszcie po 5 dniach. Mam kaszel, katar i bol gardla. Jestem wycienczona, zmeczona i zla. W dodatku Lenka teraz ma tez goraczke i dalej jestesmy w tym samym punkcie. Nic mi sie juz nie chce.:no: Pojechalam dzis do TK Maxxa na chwile, bo w poniedz ide na kolacje do Ital'a z laskami z pracy i potrzebowalam jakiejs fajnej bluzki. Przy okzji wpadly mi w reke dwa piekne staniczki. Ale mowie wam cudo. Triumph, a jakie piekne kolorystycznie,. Ciacha normalnie. A cena powalajaca 4F!:szok::-D Wiec sobie kupilam dla poprawy humoru.

Lece dziewczynki bo Lenka placze, pewnie ja cos boli. :-(

hej:-)
Czas na mnie zeby cos skrobnac:tak:;-)
My dzis odwiedzilysmy Katarine:happy2: Z racji tego ze juz za 3 dni rodzi a akurat A ma teraz kilka dni luzu wiec nas wozi gdzie chcemy;-)
od 2 h jestesmy w domku i wlasnie zupka pieczarkowa sie gotuje ,maly amorek narazie spi a mala bajki oglada:happy2:
Jutro A jedzie z mala na basen wiec bede miec 2 h tylko dla siebie..no jesli maly sie nie zbuntuje:tak: Wlasnie laski jak myslicie kiedy mozna z takim maluchem juz na basen chodzic??dodam ze mamy w planie zakup specjalnego kombinezonu piankowego:tak:
ASIUNIA-witaj serdecznie :happy2: widze ze Twoj Philip-ek prawie w wieku mojego Erica:happy2:fajnie ze maly Ci tyle spal ,bo pewno jestes b zmeczona tak jak ja:tak: moj niestety wciaz 3-4 razy am am wola w nocy:shocked2:
MARTA-18...moja babcia pochodzi z Mirowa a dziadek z Zawodzia,a reszta rodziny rozrzucona po calej Czestochowie.kiedys czesto tam jezdzilam ale odkad mama zmarla i dziadek ,a ja jestem juz tyle lat tu nie mam z nimi kontaktu:no::-( .Twoja perelka tez rowiesniczka mojego synusia:tak:
DORIS -a te drzwi to takie porzadne czy lipa?? bo chyba nie doczytalam:zawstydzona/y:
SYLWIA- nic nie mow o sprzataniu zabawek bo ja tego nieznosze:dry::dry: a my ta kawe w koncu wypijemy razem:confused:;-)
AGAAM-fajny taki weekendzik ,kawusia z mezem i wspolne tv:tak::tak: ja tez bylam na zakupach ostat.ale moje jak najbardziej udane:happy2: bardzo mi tego bylo trezba po porodzie:tak:;-)
RAGAZZA-to Cie nie oszczedzilo chorobsko:-( a mala biedna tez znow :confused: ojej ,oby do wiosny napewno bedzie lepiej:tak: staniczki z Trium.za £ 4:confused::confused: toz to rewelacja:tak:
szkoda ze nie wiedzialam:dry::-(
Gaba-zdrowka kochana:happy2:
MONIA-my uderzamy 2 po paszporty:tak:
no nic zmykam zupke nalewac bo rodzinka czeka glodna
milego wieczorku

Graziul, tak za 4f za sztuke. Powiem Ci, ze ja ostatnio tylko do TK Maxxa chodze, i mam manie pladrowania wieszakow, po tym jak udalo mi sie kupic jeansy Diesel za 30F (!!!!), i pare fajnych bluzek tez dobrze znanych firm. Nie wspomne juz o torebkach. W ogole mnie nie rajcuje kupowanie w sklepach typu Next ,Top Shop etc.

Co do basenu to nie wiem - ja planuje z Lenka na wiosne zaczac chodzic, czyli juz niedlugo.

Ostatnia edycja:
czesc:-)
U nas nocka to jakis horror normalnie byl:szok::szok::szok:
Rico cala noc tak marudzil ze juz nam rece obojgu opadaly z bezsilnosci:szok::szok::-(
Probowalismy znalezc przyczyne:dry: Moze glodny,moze kupka ,moze kolka ,moze...ach dziesiatki innych moze..i nic:eek::eek::-(
I dopiero dzis rano naszlo nas olsnienie obojga prawie w tym samym czasie ze to juz sie na zabki zaczyna:szok::szok::szok: jestem w szoku bo jak dla mnie to za wczesnie zdecydowanie ale czytalam i ponoc 1.5 miesiaca to mozliwe ze sa pierwsze objawy:tak::tak:
A maly faktycznie bardzo sie zaczal slinic i smoka juz nie chce tylko piastki wpycha choc najedzony a jak tatus go bierze to tez szuka tylko palca zeby sie zahaczyc:tak::szok: i nie placze jak zazwyczaj tylko marudzi bardzo:sorry2:
A sprawdzil mu dziaselka i sa bardzo twarde i nabrzmiale:szok:
takze zapowiada sie kolorowy okres znow:-D:-D:-D:-D;-)
RAGAZZA-ja z mala chodzilam od 7 mies jej zycia,ale teraz chcielismy wczesniej zaczac i tak wlasnie zastanawiam sie czy od 2 mies to nie zawczesnie:eek::eek::eek:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny !!! czytam wasze forum od jakiegos czasu i teraz zebralam sie zeby cos napisac .Podobnie jak wy siedze w domu i zajmuje sie moimi malymi lobuzami .Czasami od siedzenia w domu mozna zwariowac ale co na to poradzic za oknem jak nie deszcz to wieje jak cholera .Milo mi bedzie czasem z wami popisac pozdrawaim was wszystkie !!!!

czesc .A wiec u mnie noc tez byla tragiczna :-(.Jasmina ma katar :-(.teraz mamy chwile ciszy bo meska czesc rodzinki poszla na basen ,wiec bidulka moja mala probuje zasnac ale z marnym skutkiem ,a widze ze juz ledwo na oczy patrzy .
kasia -najprawdeopodobniej przyjade autobusem ,mam nadzieje ze spotkam sie z tynia i razem dotrzemy do Ciebie :tak:
graziul -oj wiecznie cos z tymi maluszkami .Co do basenu to czytalam ze do pol roku dziecko zachowuje co nieco z pobytu w brzuchu i tak np zamyka buzie pod woda i takie tam ,niepamietam juz ..:zawstydzona/y::sorry2:
agaam - ja to nie mam problemow ze stanikami ,teraz to takie flaki ze dopasuja sie do wszystkiego :zawstydzona/y:,nawet nie musze mierzyc:-D
ach i witam nowe mamusie

reklama
hej:-)

u nas bez zmian D oglada mecz :wściekła/y: ale jak sie skonczy idziemy na spacerek i do znajomych :tak:

witam nowe mamuski :tak:

agaam z checia wpadała bym na spotkania tylko nie jest to do pogodzenia z moja praca :no::-( ale bede u Kasi :tak: takze widzimy sie w sobote :-D

renuska biedna Jasminka :-( katarem taki dziecko strasznie sie meczy i pare dni trzeba poczekac az przejdzie :-(

grazul ja nie pomoge w sprawie basenu z Claudia bylam chyba pierwszy raz jak miala z 8mc ale nie pamietam dokladnie ale ja bym chyba poczekala i poszla pierwszy raz po tych szczepionkach pierwszych czyli ok 4 mc :tak:

domi85 a w jakim wieku masz dzieciaczki :confused:

aaa no i dziekuje za gratki dla Claudiii sama sie zdziwilam ze tak latwo poszlo :tak:

Do góry