reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

renuska-no wlasnie odciagnelam sobie w poludnie i polecialo przez 10 min 2 krople:szok::szok::szok:robilam laktatorem,teraz jej dałam to pojadla i wypuscila sama,wiec chyba sie najadla:baffled:,sama nie wiem co robić,bo jak zaczne dawac inne to w cycach sie przestanie produkowac,zobacze jak bedzie marudzic to dam jej sztuczne,bo bede wiedziala ze jest glodna.a cycki normalnie jak flaki,wy tez tak mialyscie??
polozna miala przyjsc i nie bylo jej:szok:a musze sie zapytac jej o piteczke malej,bo jak ja mylam po kupie,to z cipeczki taki glut wyszedl jak galareta i nie wiem,czy to normalne.

reklama
zaneta -tym jak to nazwalas glutem sie nie przejmuj to normalne ,i taka biala moze byc w srodku ,to tez normalne ,ja to po prostu wymylam .A co do mleka to ja mialam bomby tykajace (przynajmniej na poczatku )wiec ci nic nie doradze

Hej dziewczynki :-)

Ja tylko na sek bo dopiero wrocilam z bratankiem z zakupow. Teraz jakas zupe robie, a na drugie pierogi z wczoraj odsmaze i juz. Lenka dzisiaj tez niezbyt grzeczna. Czekam na K i jak przyjdzie to on przejmuje dzisiaj wszystko, a ja ide spac bo mnie glowa boli tak ze szok.

Zaneta - twoja Maja jest przesliczna. Cudo, :-) Wiesz co, ja tak mialam ze czulam normalnie ze mam puste piersi i zero mleka. Nigdy mi nic nie tryskalo, nie wzbieral sie pokarm. Zaczelam dokarmiac i po 8 tyg niestety juz sie zasoby mleka skonczyly calkowicie. Pilam taka herbatke z hippa na przybycie pokarmu, probowalam tez bawarki, ale niestety to nic nie pomagalo. Ja myzle, ze moze po karmieniu malej odciagaj mleko laktatorem, zeby pobudzic laktacje. Chociaz u mnie to tez nic nie dalo. Co do glutka - to tak jak renuska pisala - tak moze byc. :-)

Dobra lece. Pa!

Hej;-)
ja tak na szybciutko bo dzieciarnię trzeba polożyć spać.

Emilka ja jutro wybieram się do Ciebie razem z Dorotą. Będziemy pewnie po 12:tak:
Żaneta ja zawsze miałam flaki a karmiłam po 8 miesięcy. Dzieci nie płakały, normalnie przybierały na wadze czyli pokarmu miałam wystarczająco.

WITAJCIE .... JA NAWET NIE MAM CZASU SIĄŚĆ I POPISAĆ JESZCZE LATAMY ZA MIESZKANKIE MOZE COŚ SIE WRESCIE RUSZY:tak::tak:MAŁA MARUDNA NA ZEBY:wściekła/y::wściekła/y: LASKI JAK JUTRO BENDZIECIE JECHAC TO PAMIETAJCIE ZE MOJA ULICA TO SPRINGHURST ROAD A BO ZAWSZE NAWIGACJE KIERUJA NA INNA MOJA ULICA JEST NASTEPNA MUSICIE MINĄĆ KOŚCIUŁ PO PRAWEJ TO TA ULICA CO JEST FRYZJER NA ROGU:-D:-);-)ULICA PRZED ŚWIATŁAMI:tak::tak:OKI LECA MAŁA PŁACZE :szok:

Czesc

ZANETA-ja tez nigdy nie mialam twardych ,ani tryskajacych piersi.Ale jakos zawsze straczylo tyle pokarmu.
A Maja sliczniutka,udala Ci sie coreczka.

AGAAM-to dobrze ze z tym bledem nie bylo problemu.

KASIA8118-ja tez jestem nastepnym tygodniem przerazona,jak ja z tymi dwoma urwisami wytrzymam....

hej :-)

zaneta malutka śliczna :-) ja tez miałam piersi jak flaki ale Claudia przybierała na wadze i wszystko było ok i tez sciagac nie moglam bo mala wszystko wypijała ale rosła robiła kupki to ja na Twoim mijscu nie martwiła bym sie tym :tak:

agaam dobrze ze nie było problemów na lotnisku :tak:

sylwia Olivka ma jeszcze smoczek ?? ja Claudie chce oduczyc ale nie mam pojecia jak :wściekła/y: w dzien nie ma tylko jak jest spiaca to sie drze mama dyda dyda i co mam zrobic daje jej bo inaczej awantura no i na noc to samo do spania musi miec :baffled:

tynia a dlaczego Ty masz tak duzo scanów ?? z tego co pamietam tutaj robia 2 razy :sorry: ja tylko raz rodziłam ale od koleżanek tez o zadnej szczepionce nie słyszałam :no:

Natalka no ma Olivia smoczek. Jak go schowam to się nie upomina ale jak jest na widoku to mogłaby ciumkać na okrągło:sorry: narazie jeszcze nie oduczam jej. Z Marcelem bardzo łatwo poszło jak miał troszkę ponad 2 latka. Z Olivią też poczekam do dwóch i potem będę kombinować:tak:
Ze sposobów na oduczanie to znam takie : pomoczyć w soli, musztardzie lub czymś kwaśnym albo odcinanie końcóweczki tak po troszku, najpierw mała dziurka potem większa i większa aż nie będzie miała co ciągnąć.

Tynia ja miałam szczepionkę z przeciwciałami anti-d ze względu na konflikt serologiczny. Może Wy też macie??

Żanetka- ja miałam nawał pokarmu dopiero na 3 dzień. No i przy tym piersi jak Pamela:-D:-D:-D Takze poczekaj, na pewno mleko sie pojawi

reklama
Do góry