reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

renuska-no wlasnie odciagnelam sobie w poludnie i polecialo przez 10 min 2 krople:szok::szok::szok:robilam laktatorem,teraz jej dałam to pojadla i wypuscila sama,wiec chyba sie najadla:baffled:,sama nie wiem co robić,bo jak zaczne dawac inne to w cycach sie przestanie produkowac,zobacze jak bedzie marudzic to dam jej sztuczne,bo bede wiedziala ze jest glodna.a cycki normalnie jak flaki,wy tez tak mialyscie??
polozna miala przyjsc i nie bylo jej:szok:a musze sie zapytac jej o piteczke malej,bo jak ja mylam po kupie,to z cipeczki taki glut wyszedl jak galareta i nie wiem,czy to normalne.

reklama
zaneta -tym jak to nazwalas glutem sie nie przejmuj to normalne ,i taka biala moze byc w srodku ,to tez normalne ,ja to po prostu wymylam .A co do mleka to ja mialam bomby tykajace (przynajmniej na poczatku )wiec ci nic nie doradze

Hej dziewczynki :-)

Ja tylko na sek bo dopiero wrocilam z bratankiem z zakupow. Teraz jakas zupe robie, a na drugie pierogi z wczoraj odsmaze i juz. Lenka dzisiaj tez niezbyt grzeczna. Czekam na K i jak przyjdzie to on przejmuje dzisiaj wszystko, a ja ide spac bo mnie glowa boli tak ze szok.

Zaneta - twoja Maja jest przesliczna. Cudo, :-) Wiesz co, ja tak mialam ze czulam normalnie ze mam puste piersi i zero mleka. Nigdy mi nic nie tryskalo, nie wzbieral sie pokarm. Zaczelam dokarmiac i po 8 tyg niestety juz sie zasoby mleka skonczyly calkowicie. Pilam taka herbatke z hippa na przybycie pokarmu, probowalam tez bawarki, ale niestety to nic nie pomagalo. Ja myzle, ze moze po karmieniu malej odciagaj mleko laktatorem, zeby pobudzic laktacje. Chociaz u mnie to tez nic nie dalo. Co do glutka - to tak jak renuska pisala - tak moze byc. :-)

Dobra lece. Pa!

Hej;-)
ja tak na szybciutko bo dzieciarnię trzeba polożyć spać.

Emilka ja jutro wybieram się do Ciebie razem z Dorotą. Będziemy pewnie po 12:tak:
Żaneta ja zawsze miałam flaki a karmiłam po 8 miesięcy. Dzieci nie płakały, normalnie przybierały na wadze czyli pokarmu miałam wystarczająco.

WITAJCIE .... JA NAWET NIE MAM CZASU SIĄŚĆ I POPISAĆ JESZCZE LATAMY ZA MIESZKANKIE MOZE COŚ SIE WRESCIE RUSZY:tak::tak:MAŁA MARUDNA NA ZEBY:wściekła/y::wściekła/y: LASKI JAK JUTRO BENDZIECIE JECHAC TO PAMIETAJCIE ZE MOJA ULICA TO SPRINGHURST ROAD A BO ZAWSZE NAWIGACJE KIERUJA NA INNA MOJA ULICA JEST NASTEPNA MUSICIE MINĄĆ KOŚCIUŁ PO PRAWEJ TO TA ULICA CO JEST FRYZJER NA ROGU:-D:-);-)ULICA PRZED ŚWIATŁAMI:tak::tak:OKI LECA MAŁA PŁACZE :szok:

Czesc

ZANETA-ja tez nigdy nie mialam twardych ,ani tryskajacych piersi.Ale jakos zawsze straczylo tyle pokarmu.
A Maja sliczniutka,udala Ci sie coreczka.

AGAAM-to dobrze ze z tym bledem nie bylo problemu.

KASIA8118-ja tez jestem nastepnym tygodniem przerazona,jak ja z tymi dwoma urwisami wytrzymam....

hej :-)

zaneta malutka śliczna :-) ja tez miałam piersi jak flaki ale Claudia przybierała na wadze i wszystko było ok i tez sciagac nie moglam bo mala wszystko wypijała ale rosła robiła kupki to ja na Twoim mijscu nie martwiła bym sie tym :tak:

agaam dobrze ze nie było problemów na lotnisku :tak:

sylwia Olivka ma jeszcze smoczek ?? ja Claudie chce oduczyc ale nie mam pojecia jak :wściekła/y: w dzien nie ma tylko jak jest spiaca to sie drze mama dyda dyda i co mam zrobic daje jej bo inaczej awantura no i na noc to samo do spania musi miec :baffled:

tynia a dlaczego Ty masz tak duzo scanów ?? z tego co pamietam tutaj robia 2 razy :sorry: ja tylko raz rodziłam ale od koleżanek tez o zadnej szczepionce nie słyszałam :no:

Natalka no ma Olivia smoczek. Jak go schowam to się nie upomina ale jak jest na widoku to mogłaby ciumkać na okrągło:sorry: narazie jeszcze nie oduczam jej. Z Marcelem bardzo łatwo poszło jak miał troszkę ponad 2 latka. Z Olivią też poczekam do dwóch i potem będę kombinować:tak:
Ze sposobów na oduczanie to znam takie : pomoczyć w soli, musztardzie lub czymś kwaśnym albo odcinanie końcóweczki tak po troszku, najpierw mała dziurka potem większa i większa aż nie będzie miała co ciągnąć.

Tynia ja miałam szczepionkę z przeciwciałami anti-d ze względu na konflikt serologiczny. Może Wy też macie??

Żanetka- ja miałam nawał pokarmu dopiero na 3 dzień. No i przy tym piersi jak Pamela:-D:-D:-D Takze poczekaj, na pewno mleko sie pojawi

reklama
Do góry