reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Kasia8118- I jak Olivier??

AMPAR-my pare razy bylismy z Kuba na kreglach w Bradford i sa takie zjezdzalnie na kule i te barierki:-)Tez pomyslalam ze to fajna sprawa dla takich maluchow:-)

RAGAZZA-moj maly ma ponad 3 lata i tez codziennie laduje u Nas w lozku:crazy:tak wogole,to u nas zasypia:baffled:potem go przenosze do Jego pokoju ,ale On tak i tak potem znowu do mnie przychodzi:-D

reklama
myslalam ,ze jestem nielicznym przypadkiem jezeli chodzi o spanie z dzieckiem ,ale widze ze duzo nas tu :-D kiedy dziecko wraca do naszego lozka jak bumerang .Lepiej mi teraz :-)
ampar -widze ,ze uzywasz tego samego przepisu na ciasto marchewkowe co ja ;-)
kasia -biedny Oli ,moze to wlasnie przez zabki ,niektore dzieci fatalnie to znosza .
A wiecie ,ze podczas tej ciazy wyszly mi dwie osemki :szok: .Zostalo mi jeszcze okolo 64 dni brzuchowego ,ale mi sie teraz dluzy .

Hej u mnie dzisiaj straszna lipa Oli chory na maksa 40 stopni gorączki a ja do końca nie wiem od czego:no:.Lekarz stwierdził że to może zapalenie lewego ucha :baffled:.Ale te może to mnie jakoś nie przekonuje:no:.
Doris78 teraz jest już lepiej oby szybko wyzdrowiał:tak:.Teściowa leci z Gdańska:tak:.
A co się dzisiaj napłakałam to szkoda gadac ale strasznie się zdenerwowałam bo sama byłam z chłopakami w domu a tu nie dosc że Oli 40 stopni gorączki to nie chciał wypic paracetamolu a jak mu już wcisnęłam to zaczął się dusic i wymiotowac:-(.Stresa miałam na maksa:-(.
sylwia.m jeszcze raz dziękuje i przepraszam za cały kłopot.Mam u Ciebie spory
dług...
Renuska no tak to jest na końcówce ciąży wlecze sie strasznie:tak:.
Nic ide walnąc sobie melisę .

Cześć dziewczynki.

Dziś mam trochę lepsze samopoczucie i nie jestem taka zaspana. Pogoda mogłaby się wreszcie poprawić, bo jak tak wieje i leje to się nawet z domu ruszyć nie mogę.

Moje dziecko rośnie tak szybko, że dziś muszę się zająć ubraniami, bo z części już powyrastała. Szok dziś ją rano ubieram a tu rajstopki za małe, bluzka i body też.... A jeszcze niedawno były na nią za duże.

Kasia - mam nadzieję, że Oli szybko wyzdrowieje.

Ragazza - moja Sara śpi z nami jak chcemy się w dzień przekimać. W nocy normalnie śpi w swoim łóżku.

O księżniczka się obudziła idę ją nakarmić.

Czesc Kolezanki:-)

U nas jakos leci wczoraj nie mialam czasu zeby cos skrobnac bo caly dzien bylam poza domem, dopiero ok 19 wyladowalam w domku no i wiadomo kapiel niunki kolacja i spac;-)
Dzis Vicky zrobila mamusi pobudke o 6;30:wściekła/y: a do tego ja zasnelam ok 1 w nocy bo cos zasnac nie moglam:no:

Kasia duzo zdrowka dla Olinka. Kurcze co za diabelstwo sie przypaletalo:no: Moze to faktycznie 3dniowka jak ktoras z dziewczyn napisala. Pamietam ze vicky tez przez to przechodzila ale ona nie miala goraczki wrecz przecienie byla oslabiona:sorry: Ale ostre wymioty miala.
Zaneta mi wtorek tez pasuje:tak::tak: Wiec juz potwierdzam ze bede:tak::-D I wezme Twoja ksiazke:tak: Mam tylko nadzieje ze nie zapomne albo juz dzis wsadze w torebke bo u mnie z pamiecia to na bakier:-D:-D
Renuska domyslam sie jak Ci sie dluzy, mialam to samo:tak:
Nefretete Wow ale masz meza romantyka:-D Ale swoja droga bardzo oryginalna randka:tak::tak:
Ragazza odkad moja Mala skonczyla 5m-cy spi u siebie w lozeczku i bardzo szybko zaczela przesypiac cale nocki:tak: Tylko ze to bylo od poczatku moje postanowienie ze bede uczyla dziecko spac w swoim pokoiku:tak: i udalo sie:-)
Monia wiem o czym moisz jesli chodzi o pogode bo to chyba kazda z nas ma ja to najchetniej w taka pogode to z lozka bym sie nie wynurzala, no ale coz moja gwiazdeczka nie da mamie zbyt dlugo polezec:-D
m02... Jejku ale ja jestem gapa dopiero dzis jak zobaczylam zaproszenie na NK to dowiedzialam sie jaka jestes mlodziutka:szok::szok: Moze z racji tego ze nigdy nie pisze tych cyferek do konca to nie zwrocilam uwagi:-p:-p
Graziul ja tez ostatnio zaczelam rozgladac sie za kajakiem:wściekła/y: :-DI plaszcze do kostek przeciwdeszczowym:tak::-D

Dobra uciekam Laseczki bo zaraz kolezanka u mnie bedzie, Milego dnia Wam zycze:tak:Paa

hej dziewczyny ja tylko na chwilke chcialam zapytac czy ktoras z was wie moze gdzie w bradford jest dentysta ktory przyjmuje w weekendy albo po 18? dzwonilam do kilku sprawdzalam tez stronke dentist emergency ale niestety nigdzie nie przyjmuja a moj Ł biedak musi wyrwac zeba bo tak mu sie kijowo zlamal ze zostalo mu pol korzenia,caly spuchl i strasznie go boli a szef nie da mu wolnego.

m02051991- moze sprobujcie w wakefield bo tu z dentysta to masakra jest. niby cie boli i powinni przyjac, ale nie zawse tak jest-nad czym ubolewam.
Poldent - dentist, surgery, dental care, whitening, teeth, Wakefield, West Yorkshire
ja na szczescie mam swojego dentyste:-) uhhhh po 1.5roku czekania:tak:

sylwia-mnie bylo bardzo milo was goscic:tak: nastepnym razem to ja sie wprosze:-p
justsiak-dziekuje za instrukcje w sprawie nikili ''sisinki'' . chyba mialas razje ze to zakazenie drog moczowych.kupilam jej sok z zurawiny jak mowilas i dzis juz nie mowi ze ja cos boli. /buzka/

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
ja tak tylko na slowko bo dopiero do domciu sciagnelysmy:tak: ale jestem happy bo udalo nam sie zwiac w ostat chwili przed deszczem:happy:
M0205....masz ode mnie zapr na NK;-) jeju jak zobaczysz ile ja mam lat to pewno zrezygnujesz z kawki u mnie:-(;-);-):-D:-Dbo ja przy Tobie to ANTYK juz:szok::szok::-D:-D a tak serio to sie nie martw bo ja duchem bar mloda jestem i baba z jajem:cool::cool::cool:;-) Nelka i Natka maja identyko fryzurki;-):-D:-D:tak:
RAGAZZA-Tobie tez wyslalam.:tak:;-)
KASIA-i jak Oli??? lepiej?? kurcze wspolczuje bardzo:-:)-(daj znac co z nim,bo sie wsz martwimy:-:)sorry:
MONIA-faktycznie..dzis dzien mniej ospaly bo nawet rano nam sie lepiej wstalo:happy:
dobra ,mykam obiadek robic ,potem klikne,buzka

Cześć babeczki!
Ale dawno mnie tu nie było :szok: No ale w końcu teraz jestem kobieta pracująca i niestety nie daje rady odpisać (ale czytuje codziennie:zawstydzona/y:). U nas ok. Dziś mam dzień wolny i leniu****e jak mogę. Pogoda byle jaka i siedzimy w domku. Do tego strasznie ćmi mnie głowa. Jak ja tego nie lubię:baffled:

Ragazza- witaj na forum:-)
Agaam- współczuje nocki. U nas po zmianie czasu Adam wstaje przed 6:confused2: A wczoraj przeszedł samego siebie i poszedł spać przed 19:szok:
Kasia- współczuję przejśc z Olim. Wydaję mi się, że to może być trzydniówka. Adam miał (zaraz po przyjeździe do Pl) i zorientowałam się, że to to dopiero jak go wysypało. Wcześniej zwalałam winę na szczepienie, które miał pare dni wczesniej i na zęby:crazy: A gorączke miał, podobnie jak Oli, tak około 39-40 st. Dużo zdrówka dla małego i mam nadzieje, że szybko się wyjaśni co go męczy:tak:
Żaneta- chętnie wpadłabym do Ciebie:-D. Ale się za Wami stęskniłam dziewuszki:-( Dzisiaj oglądałam kartkę, którą od Was dostałam na pożegnanie i się rozczuliłam:sorry:
Renuska- zobaczysz jak Ci szybko minie. A jak już maleństwo pojawi się na świecie to wogóle dni zaczną lecieć jak szalone:sorry:
Nefretete- ale z D romantyk:-D Zabrać kobietę na romantyczny wypad na cmentarz:laugh2::laugh2::laugh2: Wstyd przyznać ale nawet nie wiem kim był ten człowiek o którym pisałaś:zawstydzona/y:
Monia- słodka pszczółeczka z Sary
Ampar- fajny taki wypad na kręgla. J od dawna mnie namawiał na takie wyjście ale coś zawsze nam wypadało. No a kalosze i prochowiec to w Anglii podstawowy element garderoby:-D
Sylwia- to ładnie poimprezowaliście. Fajnie, że masz taką dobrą siostrę i szwagra i zaopiekowali się dziećmi:-)
Doris- jak tam Davidek w przedszkolu? Zdarza mu się jeszcze płakać? Jeszcze troszkę i dołączy do niego Marcelek to pewnie nie będzie chciał z przedszkola wychodzić
mojadzidzia- co tam u Ciebie? Jak dziewczynki?;-)

Przepraszam, że nie odpisuje wszystkim ale już skończył mi się podgląd i więcej nie pamiętam.
Pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny ja tak szybciutko bo weny brak:sorry:.
Trudno powiedziec co z Olim bo temperatura wciąż wraca,ale wygląda już lepiej i dosyc ładnie sie bawi.Ale znowu nie chce łykac leków więc chyba będę musiała wsadzic mu czopek :sorry:.Nie bardzo mi się to uśmiecha ale jak mus to mus:sorry:.
Aniu1218 ja tez podejrzewam że to trzydniówka i w to zapalenie ucha to jakoś nie wierzę :no:.Dzisiaj jest 3 dzień więc zobaczymy co będzie dalej:baffled:.Niby trzydniówka trzyma maksymalnie 5 dni i kończy się wysypką tak przynajmniej dzisiaj wyczytałam na internecie:tak:.
m02051991 to nie mam pojęcia:no:.przykro mi bardzo:-(.Jeśli nie macie jeszcze swojego dentysty a szukacie to daj znac bo znam przychodnie gdzie można się zapisac i to w dodatku jest polska dentystka:tak:.
Dzięki jeszcze raz dziewczyny za zainteresowanie moim maluchem ;-):tak:.

Do góry