reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Czesc:-)

ASINKA Z-a czy ten wziew to Ventoilin?Jak tak ,to nie masz co sie denerwowac,to jest lekarstwo na oskrzela i raczej pomoze Milence.
To jest na rozszerzenie oskrzeli i poprawia droznosc drog oddechowych:tak:W Pl lekarze tez to przepisuja jak dzieci maja dlugi i uprczywy kaszel:tak:
Lepsze to niz antybiotyk:tak:
A Ventolin podaje sie przy astmie ale tez przy innych schorzeniach drog oddechowych:-)
A moze u Mileny ten kaszel wlasnie jest spowodowany jakas alergia??a z niewyleczonej alergii powstaje wlasnie astma oskrzelowa:-)i moze lekarz wlasnie chce to sprawdzic:tak:

NEFRETETE-To Ci D niespodzienke zrobil:-D:-D:-Dromantyk z Niego:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki.

Przepraszam Was bardzo, ale muszę przenieść spotkanie na przyszły tydzień. Zadzwoniła health visitor, że dziś przyjść nie może i będzie jutro. Także zastanówcie się kiedy w przyszłym tygodniu Wam pasuje. mi to bez różnicy jedynie 9.11 idę z małą do przychodni. Resztę dni mam wolną.

A teraz zmykam do sklepu.

Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam

Hej dziewczyny ja wpadłam tylko cos sie zapytac i uciekam bo Oli gorączkuje i co za tym idzie potwornie płacze i marudzi :-(.
Czy któraś z was ostatnio drukowała sobie kartę pokładową z Ryanera?Jeśli tak to czy na tej karcie są podane numery paszportu lub data jego ważności?Wczoraj mój drukował dla swojej mamy i właśnie nie mam na tej karcie wydrukowanych tych numerów i mam dylemat co zrobic bo w zeszłym roku właśnie za taki numer musieliśmy zapłacic 40f na lotnisku:wściekła/y:.Proszę o szybką odp.:sorry2:.

hej:-)
ja tylko na chwilke,bo nie mam sily,padam na morde bo dzisiejszej eskapadzie na miasto,zlazlam sie jak glupia i nic nie kupilam:wściekła/y:
kasia-ja drukowalam,ale wydaje mi sie bo juz dokladnie nie pamietam ze nie ma tam numeru paszportu,jest tylko nazwisko,imie,i numer lotu.juz wiem na sto procent,bo mam na mailu moje stare karty,wiec nie ma nic takiego,jest jeszcze godzina odlotu,miejsce i czy kolejka zwykla czy z pierwszenstwem.

KASIA-ja niestety nie pomoge bo nie pamietam jak to bylo ostatnim razem:-:)-(
Biedny Oli:-(czy to przez zabki:confused:czy cos sie przyplatalo:confused:
ASINKA-chcialam tylko sie podpisac pod tym co DORIS napisala:tak: ja mam astme od dziecka,inhalatory uzywam naokraglo,ale kiedy mam problem z przeziebieniem lub kaszlemto zaw lekarz kaze mi zwiekszyc dawke i pomaga mi to na kaszel:tak::tak::tak:
MONIA-ja niestety nie moge skorzystac tym razem z zaproszenia,bo przyszly tydzien mam juz zaplanowany:tak:ale moze napstepnym razem;-) Sara sliczna i rosnie jak na drozdzach:happy2:
AMPAR-to prawda ciacho tzw"marchwiak"jest pychotka:-p:tak::tak:
No nic uciekam,bo ostatnio mam mocne postanowienie jak najmniej uzywac kompa w ciagu dnia:szok::tak::tak:;-):-D:-D:-D

hejka
u nas nic ciekawego, dzis bylysmy na pierwszym spotkaniu tzn to sa play grupy dla dzieci powyzej 2 lat, majce na celu przygotowanie je do przedszkola. chodzi tu specjalnie o to aby maluchy zalapaly ze bez mamy mozna przezyc:-) dzis siedzialm jeszcze z nikola w crache, ale w nastepny tydzien mam 2godz wolnego. powiem wam ze moja nikola dzis byla bardzo niegrzeczna. zabierala innym zabawki, krzyczala na nie jak jej sie cos nie podobalo-taka mala ''kozaczka'', ale jak tylko stracila mnie z oczu to od razu miekla. a o czytaniu i ogladaniu ksiazek nie bylo mowy:-(. ona to najlepiej by chciala robic to co ona chce i nikt nie ma nic do gadania. jednym slowem jest mi troche przykro, bo dzis siedzac tam postanowilam sie do niej wogole nie odzywac i tylko obserwowac, jak sie zachowuje i czy jej opiekunki reaguja a jak reaguja to w jaki sposob. z tego wyszlo to ze pewna mama pakistanka caly czas sie wtracala i mowila mi co nikola robi zle i jak sie zachowuje. ale bylam twarda i ja olewalam bo sie glupia ges za zardzo panoszyla i moja kultura dzis zwyciezyla, ale w nastepnym tygodniu jesli powie choc jedno slowo do mojej nikoli lub nie to juz nie bede mila.:sorry2: wiem ze jestem wredna, ale serce mnie boli jak patrze jak moje dziecko sie bawi a ta larwa caly czas nikole opiernicza:-(/dodam ze babeczka w ciazy/ a swojego dzieciaka nie odstepuje na krok i wszystko robi za corke, nawet koloruje za nie obrazki.:eek:

wygadalam sie, ale nie jest mi wcale lepiej:-:)-(

a ja jup pokupowalam ozdoby swiateczne do domu i jestem niesamowicie zadowolona:tak:

kasia- tak jak ci zaneta napisala, tak jest:-)
nefretete- moj to tez romantyk nie lepszy:-) przynajmniej sie usmialas:-)
ampar- fakt ciacho marchewkowe pycha-robie je z serkiem philadelfia. pamietam , ze na pierwsze spotkanie u sylwi takie zrobilam, a przepis na pakistanskie zarlo wysle na priw ''soon'' :-)

Ostatnia edycja:
hELLO

Doris patrze na opakowanie i podobna nazwa do tej co ty pisałaś a skład identyczny.Daje Milence dodatkowo syrop bo ma czerwone gardło. Ale jutro mam wizyte i ostatnie badanie krwi i musze babki dopytac czy mam jej ten lek podawac w dzien czy tylko noc bo teraz kaszle i w dzień i w nocy.I ile razy mam jej to psikać bo mi mowila ze tylko raz na noc. Wole sie dopytac boja matka nadgorliwa jestem.
A tak to u nas nic . Sprzedalisy w kwietniu opiekunceMIlenki nasze auto i P wtedy kupil inne tak mi tego samochodu byloszkoda jak go P sprzedal to focha mialam chyba miesiac. A dzisiaj Toni mnie pyta czy chcemy odkupic go bo oni musza miec 7 osobowy. I na 100% bede go miec jaka zadowolona jestem. Bo bedzie moj wlasny pojazd. Ale najpierw musza kupic sobie nowe niemoga zostac bez auta.
To tyle ide zobaczyc co w tv i cos wrzucic na zab
pa dziewczynki

czesc ja dopiero dzis sie odzywam bo wczoraj sie jeszcze kurowalam i nie mialam weny do pisania dzis zreszta tez pewnie przez ta pogode a w polsce w krótkim rekawku lataja jak ja im zazdroszcze mam strasznego lenia dzisiaj nic mi sie narazie nie hcce a tyle do zrobienia jest
agnieszka uk ja w tym roku robie sama ozdoby swiateczne z papieru juz na probe zrobilam gwiazde betlejemska i wyszla swietna takze nie bede latala po sklepach tylko sama zrobie
oki koncze moze potem wpadnie cos do glowy

Hej dziewczyny.Dzięki serdeczne za odp.w sprawie tej odprawy.
agnieszka Uk jeszcze raz dziękuje za telefon:tak:.Super babka jesteś;-).
nefretete a to miałas bardzo romantyczny wypad z D:tak::-D:-D.
M02... mnie flat nie interesuje :no:.Albo dostane domek z trzema sypialniami i ogrodem albo nie ruszam się z tego mieszkania co mam bo w sumie jest mi tu dobrze:tak:;-).
graziulxxx to chyba nie przez ząbki chociaż sama już nie wiem:baffled:.wczoraj zaprowadziłam z Olim Krystiana do przedszkola i poszliśmy jeszcze na spacer pózniej Oli dostał drgawek i dostał wysokiej gorączki cały dzień i noc co zbiłam mu trochę to znowu robiuł się cały gorący:-(.Najgorsze jest to ze on nie chce przyjmowac leków przeciwgorączkowych wszystko wypluwa:-(.Muszę mu dolewac do pica ale też nie zawsze chce wypic:baffled:.I męczę się i na raty mu podaje .Dzisiaj tez jeszcze ma gorączkę i nie wiem co mu jest bo zero kataru i kaszlu tylko gorączka i brak apetytu:baffled:.Także jestem dzisiaj uziemiona na maksa:-(.Wiem ze w jego przypadku najlepszy byłby czopek ale jakoś zawsze miałam z tym problem żeby dziecku włożyc:zawstydzona/y:.Wczoraj cały dzień marudził i płakał a jak nie płakał to i tak same łuzy mu płynęły chyba od tej gorączki:-:)-:)-(.

reklama
hej:-)
ja juz sie w miare ogernelam,znaczy sie lazienke posprzatalam i salon,jeszcze tylko odkurze u mlodego i u nas w sypialni.wczoraj mialam zamiar polozyc go spac w jeo roomie,ale stwierdzilam ze nie jestem na to gotowa:zawstydzona/y:boje sie ze spadnie,albo nie uslysze jak placze czy cos:zawstydzona/y:i odsunelam tylko jego lozeczko od naszego loza,malymi kroczkami do tego dojde,ale uwielbiam jak sie budze rano zerknac na ta mala mordke:-D:-Deejjj dziewczyny,gdzie ja moge kupic takie male majtki na ta jego chuda dupke??bo w primarku sa,ale za duze,najmniejsze na 2-3 lata:-(w asdzie nie ma,a nie usmiecha mi sie w mothercare albo w nexcie kupowac gaci dla niego.jeszcze mam takie nerwy,bo od wczoraj poszukuje mojej karty do bankomatu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y:pamietam ze w piatek placilam za tv i do sklepu jej nie bralam wiec musi byc gdzies w chacie,zawsze wkladam do portfela,a teraz jak na zlosc nie wiem gdzie jest:wściekła/y::wściekła/y:jak do jutra nie znajde to pojde do banku ze zgubilam bo pol nocy nie spalam przez to:wściekła/y:
kasia-wspolczuje bardzo przejsc,moze sprobuj z tym czopkiem,mojemu zawsze pomagal,znaczy sie nie wkladalam mu za kazdym razem jak mial goraczke,ale jak juz bylo ze 39.
tynia i wiki-ale masz zdolnosci:-)ja na szczescie mam z tamtego roku ozdoby i teraz tylko lampki kupie,bo jak co roku wysiadly:-D
agnieszka uk-masz racje,nie daj sie:-Dpokaz co matka polka potrafi;-);-):-)
dobra,spadam bo sie pranko zrobilo i musze powiesic,,a jeszcze jedno to co wtorek u mnie????o11?? zeby doris mogla szybko dolaczyc??chetnym wysle adres na priv.:-)

Do góry