reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Czesc:-)

MONIA-na pezyszly tydzien juz jestesmy zaproszone do Zanety:-)wiec moze nastepny?
I jak ,byla health visistor?

ASINKA Z-jak Ci lekarz kazl na noc,to moze dawaj na noc.U nas Kuba dostaje jak ma mocny i uciazliwy kaszel,nawet pare razy dziennie,ale on jest starszy:-)ale powiem Ci ze super dziala ,bo po paru minutach mu przechodzi:tak:
No i odpukac ,juz coraz mniej dostaje:tak:Bo malo choruje:tak:A z ta nadgorliwoscia Cie rozumiem,bo sama przez to przechodzialam z Kubusiem:-(jak byl maly to non stop byl chory, z jednego przeziebienia w drugie:-(i tak w kolko bylo:-(Ale wkoncu wyrosl z tego:-)

KASIA8118-a moze Oli ma gardlo chore?Wybiesz sie moze do lekarza ,moze nic Ci nie da,ale zawsze obejrzy ,oslucha ,sprawdzi:tak:Zdrowka dla Malego:tak:
Ja Ci nic nie doradze z rainera bo nie latam tymi liniami:no:Choiaz moze nie dlugo zaczne:-DA Twoja tesciowa z gdanska juz leci?czy jeszcze od was?

AGNIESZKA UK-bron swojej gwiazdy:happy:

TYNIA I WIKI-jak zrobisz te dekoracje ,to pochwal sie swoimi dzielami,moze cos z moimi chlopakami wtedy zrobie:tak:
i na dworzu ogolnie jest cieplo,ale ten nieszczesny dzeszcz:crazy:

reklama
Witam wszystkich.

Jejku, ale dziś paskudna pogoda.Normalnie nie do życia jestem.Na szczęście malutka dziś grzecznie śpi więc mogę trochę w domu porobić.

Jeśli chodzi o wizytę u mnie to nie ma problemu może być i za dwa tygodnie.
Ustalicie w który dzień będziecie mogły przyjść i zapraszam:)

Z health visitor wypełniałam jakieś dokumenty, siedziała prawie 2 godziny. Najlepsze jest to, że ona jest z mojej starej przychodni, a musi przyjść ktoś z tej do której się przeniosłam....
Także pewnie wszystko będziemy wypełniać od nowa.

Tynia - ja bardzo lubię ręcznie wykonane dekoracje, gdy pracowałam w żłobku wszystko same żeśmy robiły.

Kasia - zdrówka dla maluszka.

Agnieszka - wcale się nie dziwię, że się wkurzyłaś też bym się zdenerwowała i na 100% nie byłabym miła....

Asinka - ja pewnie też będę nadgorliwa, w końcu to moje pierwsze dziecko:)

Ok zmykam rozwiesić pranie.

Pozdrawiam

Czesc dziewczyny

Ale pogoda. Caly czas leje. :no: Mam juz dosc. Takie smety. :-( Ale chociaz w chacie wszystko lsni. Podlogi pomyte, kurze poscierane, pranie zrobione, obiad juz prawie.Nawet ciacho jakies tam upichcilam. Ale nie jem, go. Patrze i sie slinie, bo nie chce zaprzepascic zgubionych 25 kg po ciazy. :tak:

Zanetabd7 - nie dziwie sie, ze nie chcesz dziecka przetransportowac do jego roomu. Ja sobie nie wyobrazam tego, ale mezulo sie uparl, ze mala jak bedzie miala 1,5 roku to juz moze sama w lozeczku w swoim pokoju spac. :angry: Nie oddam jej i juz!;-)

Kasia818 - a moze to trzydniowka, ze tylko goraczka wystepuje? Tylko po goraczce chyba jeszcze wysypka sie pojawia.

Ampar - podzielilabys sie przepisem na ciacho marchewkowe???:-) Bo lubie, ale nigdy nie robilam.

Moja Lenusia dzisiaj tak slodko spi, ze az sie za nia stesknilam - co chwile do niej zagladam czy juz sie obudzila, ale jeszcze nie. Ostatnio zaczela 'tanczyc na siedzaco'. Tylko jakas muzyke uslyszy i juz lapkami tak smiesznie rusza, a ja z kamera biegam i filmuje, bo tak slodko to robi. Martwi mnie tylko, bo jak na 6-czne dziecko ma strasznie rozwiniety lek separacyjny - nawet do kuchni nie moge bez niej wyjsc. I to doslownie w ciagu ostatnich kilku dni taka sie przylepa zrobila. W dodatku taki z niej dzikusek - kogos obcego zobaczy i placze od razu. :baffled: Czy Wasze dzieci tez tak mialy? To chyba dlatego, ze bez dziadkow i cioc sie wychowuje na obczyznie.;-) Dobra lece sobie kawke zrobic. Buziaki!

Czesc kobitki:-)
Ale nudy.....:szok:
jutro wybieramy sie na play group z mala,ale chyba kajakiem poplyniemy;-):-D:-D
Mi jakos minely chwilowo uporczywe bole.ale za to apetyt rosnie z dnia na dzien:-DNo coz maly cialka nabiera:tak:
MONIA-tak,pamietam 1sza wizyte HV :szok: spisuja ksiege o calej rodzinie:szok::tak:;-)no ale coz..niezbedny rejestr:tak:
RAGAZZA-ja moja mala zaczelam klasc w kojcu w jej wlasnym pokoiku jak skonczyla 5 mies:tak:oczywiscie 2 tyg przespalam kolo kojca na podlodze,ale potem juz bylo oki.Teraz jest gorzej,bo coraz czesciej ja bierzemy do siebie,bo nam serce peka jak mowi Nie boj sie ,albo scary spider:szok::szok::tak:;-)Wiem i rozumiem I Ciebie i Zanete ,bo jest to trudne:tak:ale my wyszlismy z zalozenia ze im szybciej sie dziecko przyzwyczai tym mniejsze problemy potem..a i tak kiedys trzeba ten krok podjac:tak::tak:oczywiscie kazdy rodzic ma swoje metody:happy::tak:jakie ciacho upieklas??
KASIA-ojejku to sie masz z tym Olinkiem:-:)-(biedactwo,zdrowka zycze:tak:
DORIS-a jak ida przygotowania do komuni??
oki,ide obiadek do piekarnika wrzucic,pappappapappaaaaaaaaaaaaa

graziul ja w ciazy to taki mialam apetyt, ze masakra. Najbardziej na owoce - jablek to ok kilograma dziennie zjadalam, do tego poamarancze tonami, i nawet ananasy ktorych normalnie nawet powachac nie moge. A w ciazy unwielbialam je, ogolnie na samych owocach zylam. I wazylam tydzien po porodzie 80kg. Szok. Zawsze size 8, a potem w 14 ledwie wchodzilam. Na szescie juz wrocilam do normy. Ale rozumiem cie bardzo dobrze. :-)

A ciacho zrobilam czekoladowe, przelozone kremem i nasaczone wodeczka.

Ostatnia edycja:
kasia8118 podoba mi sie to siedzonko pokaze jeszcze mojemu co on na to napisz tylko ile bys za nie chciala?
ragazza moja Nelka ma prawie dwa latka a mi jeszcze z nami przysypia tzn teraz pomalu staramy sie ja odzwyczajac bo druga dzidzia w drodze ale gdyby nie to ,to bym jej nie puscila od nas z lozka bo uwielbiam jak sie budze w nocy a tu male raczki i nozki owiniete wokol mie:)
ale przez to ze tak pozno sie na to zdecydowalismy teraz wieczorami mamy meksyk mala placze,bierze na litosc,ostatnio po rekach mnie calowala zebym ja tylko wziela z lozeczka.z drugim dzieckiem juz chyba nie bede spala tylko od razu do lozeczka bo jest za duzy problem nie chcialabym drugi raz tego przechodzic bo czasem tak mi Nelusi zal ze najlepiej bym razem z nia plakala.
graziul nie wiem czy zauwazylas ale dzis jak na zlosc o 12 przestalo padac :/

Hej Babki:-)

Ja mam porównanie co do spana razem lub osobno. Olivia od początku spała w swoim łózeczku a odkąd skończyła 5 miesięcy to i w swoim pokoju i teraz przesypia calutkie noce od 19 do 8 rano. Marcela zawsze brałam do siebie bo uwielbialam przytulić się do niego w nocy i do tej pory to uwielbiam ale zaczyna mnie strasznie wkurzać to że przechodzi do nas do łózka coraz wcześniej i wtedy oczekuje a nawet rząda (bardzo głośnym płaczem) że ja mam położyć się razem z nim i tym sposobem zamiast oglądać np.serial na który czekałam tydzień muszę po raz kolejny usypiać małego:sorry2: Kurde, on ma 3 lata i mógłby spać już oddzielnie ale jak nauczyliśmy to teraz mamy:sorry2:

Agnieszka jeszcze raz dziękujemy za ciuszki i kawkę:tak:
Ragazza nie wydaje mi się, żeby z malutką bylo coś nie tak dlatego że nie chce zostać sama, z czasem na pewno jej przejdzie:tak:
Żaneta mój Rafał też zgubił dzisiaj kartę, na szczęście szybko się zorientował i jest już zablokowana. I ja na wtorek jestem chętna.
Kasia8118 zdrówka dla Olinka. A Krystian jest rozbrajający:-D

Spadam położyć dzieciarnię spać i za prasowanie się biorę bo znów uzbierało się tego:angry:

reklama
hej

Ale pogoda :szok: Ja dzisiaj biegiem zakupy prezentowe robilam:tak: A teraz wyrzucilam chlopakow na basen i mam wolne do 20:-) Sluchajcie- wczoraj pierwszy raz zabralismy szymcia na kregle- czy na kazdych tak jest ze ustawiaja maluchom pomocniki zeby im dobrze szlo?:crazy: Bo jak tak to super - szymon sie nie frustrowal , wygral z nami a kule mu nie wpadaly w te szczelinki:tak:- glupio to napisalam ale mam nadzieje ze wiecie o co chodzi:tak:

nefretete- romantyk z mezusia nie ma co:-D:-D:-D
Kasia8118- :-:)-:)-( wspolczuje ci z olim:-:)-(
ragazza- tak sie usmialam- bo ja to mam 2 lewe rece do pieczenia:-D:-D I jak zapytalas o to jak robie ciasto marchewkowe to ci powiem- najlepsze jest dla mnie takie firmy weight wachers( chyba tak sie to pisze:crazy:) z lukrem na gorze i jeden kawalek ma cos okolo 80kalorii;-) Mam nadzieje ze ci wyjdzie- powodzonka;-)
anieszkauk- ten przepis na ciasto tez mi wrzuc- to z filadelfia:tak: A co do zwracania uwagi jak uwazasz ze masz racje- to sie nie czaj tylko zrob porzadek jak najszybciej. Mnie wlasnie czeka walka slowna z incommunities w poniedzialek- nie mozna sobie w kasze dawac dmuchac;-)
zanetabd7- sprawdz - czasami te majteczki z postaciami z bajek maja rozne rozmiary:tak: Np w tjhughes byly z finleyem i mimo ze na 3 latka to bardzo malutkie- moze tam zobacz;-)
graziulxxx- to juz wiesz jaka fure najlepiej w anglii kupic- kajak. Tylko wezcie taka czworeczke:tak::-p

Dobra ide odpoczac troche bo wrocilam o 16 a wczoraj o 21:szok: Trzeba sie wkoncu na kanapie troche wylozyc bo jutro kolejny zalatany dzien. Ale zakupilam kalosze i prochowiec:tak: Mam wiec nadzieje ze bedzie padac bo sa bardzo ladne:-D:-D:-D

Do góry