reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc kobitki:-)

Ja tez dopiero teraz mam chwilke bo rano bylismy na basenie potem chwilke w domku kawka z moim malzonkiem a potem jak wybylismy na spacer to dopiero wrociclismy:szok: Fakt pogoda niezbyt ciekawa. Wieje bardzo silny wiatr i momentami jest naprawde zimno brrr ale trzeba pomalu sie przyzwyczajac bo lepiej juz chyba nie bedzie:-(

Sylwiam Witaj w Anglii:tak: Dobrze ze juz jestes moze rozkrecisz troche towarzystwo:tak: i nie zazdroszcze sprzatania, znam ten bol niby nie ma czlowieka w domu a balagan jakby wojsko przeszlo:-D a jak Doris tez juz wrocila??
Amapar Wracaj do Nas szybko ale ostroznie:tak: Bezpiecznej podrozy. I szybkiego uporania sie z balaganem:tak:
Roksanna ja nic o wczorajszym koncu nie wiem bo nawet nosa z domu nie wynurzylam:-p ale ponoc nie bylo az tak zle jak wszyscy sie spodziewali:tak:
Kasia ja wlasnie dlatego nie wynurzalam sie z domu bo balam sie takich akcji, nie zazdroszcze przezyc:szok:

Oki a teraz juz uciekam bo trzeba obiadek nalozyc. Taka pozna godzina a my dopiero obiad:szok: ale to przez te nasze wojarze dzisiejsze:tak:
Pozdrawiam i zycze spokojnej niedzieli:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobietki:-)
Zimnica sie zrobila okropna:baffled:No bynajmniej mi bardzo dzis zimno bylo:szok:
Wyszlam z domu w sandalach i katanie i musialam sie wrocic i zalozylam plaszcz i baleriny:tak:;-)
Nam dzis dzionek minal spokojnie,rano troche nudy..skladalam pranie,A potem pojechalismy na obiadek do chinczyka:happy2:SYLWIA-milo bylo WAs spotkac:happy2::happy2:
Musze sie pochwalic ,ze nasza mala zrobila juz 2 razy siku sama na kibelek:happy2: zostawilam jej deseczke i zapalone male swiatlo i poszla sama zrbic jak jej sie chcialo,troszke tylko nie trafila i obsiusiala deske:tak:;-)no ale potem znow sie zapomniala 2 razy i zrobila na podloge:baffled::-(
no trudno ,ale trenujemy dalej:tak::tak:
KASIA-to jednak dobrze ze nigdzie wczoraj nie poszlam:tak::tak:
zmykam dziewczynki herbatki sie napic na rozgrzanie bo przemarzlam:baffled:

Cześć wszystkim pogoda dzis dopisuje jak narazie za oknem bo chcialam posciel wyprać wy pewnie siedzicie z facetami w domku moj jak zwykle musi isc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
sylwia witaj z powrotem
ampar ty rowniez witaj
oki zmykam dopije kawke i trzeba domek ogarnac na szczescie nie gotuje bo P wczoraj zrobil leczo na dzis wiec mam spokoj

Czesc moje Drogie Kolezanki:-)
Ja juz tez na miejscu jestem:tak:Wracalam razem z Sylwia,scigalismy sie na autostradzie:-p;-):-D
Wczoraj nawet laptopa nie otwieralam,musialm najpierw uporac sie z sterta prania,rety ile tego bylo:baffled:a potem pojechalismy do ikeii po lozko dla Davidka ,ale nie bylo :angry:
Wakacje szybko minely,ale tez juz chcialam wracac do swojego domu:tak:nie ma to jak u siebie:-DNawet Kuba juz chcial wracac do swojego pokoju:szok:wczoraj od rana urzedowali razem w swoim pokoju,a ja sie czulam jakbym dzieci nie miala:-D:-D
Pogoda Nam dopisala ,bylo pare dni upalow,a tak to w kratke,raz cieplej ,raz zimniej:-)

A tutaj na forum takie wiadomosci:-)wow:-D

MOJADZIDZIA-Wielkie gratulacje:-)wszystko Ci sie super ulozylo:tak:ciesze sie bardzo:tak:

ALEXNOW-Tobie tez gratuluje:-)

ROKSANNA-Wszystkiego Najlepszego Panienko w Dniu Urodzin:tak::-)

RENUSKA-Tobie Gratluje Coreczki:tak:fajnie masz:-)

ANIA1812-i jak tam przygotowania do szkoly??wszystko zakupione?
A ja Ty sie czujesz w Pl?zadomowilas juz sie ?

AMPAR-Ty mnie nie strasz z tym brudem:szok:bo nam zakladaja 6 wrzesnia:sorry2:

Rety i juz nie wiem co mam napisac,tylko tyle zapamietalam:baffled:
Ale juz bede na biezaco:tak:pa pa

Hej:-)

Moje dzieci dzisiaj spały do 9.30:szok::szok: Co prawda wczoraj poszły spać o 21.30 bo byliśmy u znajomych ale i tak fajnie bo wyspałam się. R wstał wcześniej i .....uwaga, uwaga.......nastawił pralkę:szok::tak::-D a potem zrobił nam śniadanko:szok:
Olivia popsuła się ze spaniem, muszę być koło niej jak zasypia a potem znowu w nocy budzi się z płaczem i muszę ją brać do siebie, a tak fajnie kiedyś spała całe noce. Mam nadzieję że z czasem wszystko wróci do normy......
Ja chyba dzisiaj wybiorę się po wózek. Kupiliśmy w Polsce ten
ale jest beznadziejny bo okropnie się brudzi. Ja uparłam się żeby kupić wózek w jakimś wesołym kolorze i teraz mam:wściekła/y::wściekła/y: W ciągu miesiąca prałam go dwa razy a i tak na drugi dzień po praniu był czarny:wściekła/y:

Tak jak Graziul wcześniej pisała spotkałyśmy się w chińczyku wczoraj i do tej pory jestem w szoku jak duży brzuszek Jej urósł:tak: U mnie w 20tc nie było nic widać:-D Taki jak Graziul to miałam w 30:-D
Trzeba jakieś spotkanie zorganizować bo jestem ciekawa jak reszta brzuchatek.

Spadam bo jakieś zakupy trzeba zrobić.

Załączniki

• wozek-elf-baby-design-ko_6752.jpg
    wozek-elf-baby-design-ko_6752.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 42
Witam:happy2:
ja wpadlam tylko na chwile bo mam rece pelne roboty..a wlasciwie rece pelne..pralke pelna i wogole:szok: Odpieluszamy na dobre:happy:ale narazie ciezko idzie:-(
zaczela ladnie a dzis same wtopy:-:)-( Kupke nawalila w majtki i sie nic nawet nie przyznala:no: i siku co chwila na podloge:-( niby siku przyjdzie i mowi ale jak juz konczy sikac:szok: no nic musze wytrwac:wściekła/y:
SYLWIA-widzilam tak przelotem Twoj wozek wczoraj i wlasnie tak sobie pomyslalam ze masz non top pranie,ja kupilam malej jak miala 5 mies jasny roz ...szkoda gadac:szok::szok:
a teraz mi sie tez b taki zielony podoba ,ale A mi wybil z glowy i bedzie jakis ciemny:tak:Co do mojego bebenka ,to faktycznie tak jak pisalam ostatnio rosnie z dnia na dzien:tak: ale coz z Nati tez mialam ogromny beben z przodu ,wiec spodziewalam sie tego:-D:-D:-D
DORIS-witaj :happy::happy::happy:
To tyle ode mnie ...ide kolejne "szczoszki"rozwieszac
papapapa

Cześć babeczki!

U nas dziś straszne nudy. Od rana leje więc siedzimy w domu. Filipek poszedł pobawić się do sąsiada. Nawet nie chce mi się iść do sklepu. Mam nadzieje, że ta okropna pogoda w końcu minie. Nienawidze deszczu:angry:

Sylwia- no widzisz jakiego masz fajnego męża. Tak długo Cię nie było, że pewnie docenił jak to dobrze mieć żonke w domu. Licze na to, że J też to doceni:sorry2:;-) Wózek świetny i bardzo szkoda, że będziesz musiała go zmienić. Ja nadal się zastanawiam nad zmianą ale jeszcze nie znalazłam takiego, który spełniłby moje wymagania
Doris- jak miło, że o mnie pamiętałaś:-) U nas ok. Do bycia w Pl już się przyzwyczaiłam tylko strasznie mi brakuje J. Ale jeszcze troszke wytrzymam. Co do szkoły Filipka to mam już kupione część rzeczy a reszte dokupie po spotkaniu 1.09. Każda nauczycielka ma swoje wymagania co do wyprawki więc wole poczekać. Jakie chcecie kupić łóżko dla Davida? Przenosi się już do pokoju Kuby?
Graziul- życze powodzenia w odpieluszkowaniu i duuużo cierpliwości. Na pewno mała szybko załapie o co chodzi:tak:
Graziul, Sylwia- ale mi narobiłyście smaka na chińczyka:-p Musze podpytać gdzie w okolicy jest dobry. No chyba, że przyślecie w kopercie bąbelkowej:-D
Kasia8118- nie zazdroszcze przeżyć. Dobrze, że tak się skończyło.
Ampar- powodzenia w sprzątaniu;-)

Zmykam bo Adam zaczyna już marudzić. Pozdrawiam

Hej mamusie!
Ja dzisiaj wybralam sie z Dusia na miasto bez wozka-S zabral go do pracy w bagazniku :wściekła/y: wymyslilam sobie zeby zrobic golabki,wszystko wczoraj kupilam...oprocz miesa mielonego... no ale nie bylo tak zle,w druga strone podjechalysmy sobie autobusem :sorry2:
graziul xxx odnosnie brzuszka to mi sie wydaje ze tez mam wiekszy na tym etapie niz podczas poprzedniej ciazy :baffled: chetnie bym zobaczyla twoja pileczke :-D powodzenia w odpieluszaniu,z tego co pamietam to wasze drugie podejscie,pisalas wczesniej ze Natka siada na deske wiec myslalam ze macie to juz za soba-trzymam kciukasy aby tym razem wyszlo
sylwia m witajcie wczasowicze-pewnie cie to nie pocieszy,ale Nadusia co noc sie budzi miedzy 1-3 i musze chwilke posiedziec przy lozeczku,no i kolejny raz miedzy 5-6 na mleczko i wtedy juz biore ja do nas do lozka-rowniez mam nadzieje ze to sie wkrotce ustabilizuje :errr:
doris78 witaj po wakacjach,masz juz zakupy do szkoly czy dopiero wybiracie sie na polowanie? dzieci tak jak i dorosli-najlepiej czuja sie we wlasnym domku Dusia po powrocie z niemiec byla zafascynowana swoimi zabawkami,a nie widziala ich tylko 2tyg :tak:
Ania1812 ja juz dawno sie ciebie pytalam jak tam klimatyzacja w pl ale mi nie odpisalas :no::-p
Kasia8118 ale ty szalona jestes!!! co ci przyszlo do glowy zeby wyruszac na miasto?? sama bylas? dobrze ze nic ci sie nie stalo :tak:;-)

hej ponownie
a my sie dzis nudzimy:szok: od rana jestesmy same...no ale juz niedlugo naszczescie:happy:
Niestety narazie bez sukcesu:-(sika caly czas na podloge:-(
MOJADZIDZIA-My wczoraj sie wybralismy bez wozka do miasta,tyle ze w jedna strone taxi a spowrotem na nozkach bo chcielismy troche pokamerowac i w sumie mala szla ladnie ,potem tylko A ja wzial bo bardzo wialo i chcielismy juz byc w domku:tak:Odpieluszam dop 1 raz,a wtedy to ona sama jakos tak zaczela siadac na ta deske:tak:ale ja nie bylam jesz gotowa ,wiec caly czas byly pampki:tak:;-)teraz dop sie wzielam na powaznie,ale byc moze jesz zawczesnie:baffled:zobaczymy.....co do mojej pileczki..hmmm.raczej bym to nazwala pilka lekarska,sadzac po wielkosci:-D:-D:-Da jak golabki ????smakowaly?
ANIA-juz przygotowalam koperte babelkowa:-D i jutro podejde do Chino Thai:-D;-):laugh2:taka brzydka pogoda w Pl?? no coz jesien sie zbliza duzymi krokami:tak:dzieki za kciukasy w odpieluszaniu:happy::happy:
no nic ide sobie zupki jarzynowej odgrzac po raz kolejny bo zglodnialam:happy:

reklama
Hej:-)

Ja ciągle w bałaganie, nie wiem kiedy uda mi się to ogarnąć ale narazie zrobiłam sobie przerwę na kawkę:tak:
Kupiłam wózek w mamas and papas. Nastawiłam się wcześniej na inny model ale na ten była fajna promocja no i zamówiłam, szkoda że będzie dopiero za 2 tyg:wściekła/y:
Tylko tutaj cena jest 99 a ja zapłaciłam 80:tak:
Cruise Buggy - Purple - Prams & Pushchairs - Mamas & Papas

Graziul to jest dopiero pierwszy dzień, odpieluszanie zawsze trochę trwa więc musisz uzbroić się w cierpliwość a na pewno niedługo będzie sukces:tak:

Mojadzidzia
zdaje się że u Twoich dzieci będzie podobna różnica wieku jak u mnie czyli 19 m-cy:-)

Ania
a kiedy J wraca?? Jak wracaliśmy przez Szczecin to wspominałam Ciebie, mówiłam do R że może wpadniemy na kawkę no ale była 23 więc chyba nieodpowiednia pora:-D:-D

Do góry