reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
Jasmina ja cos kojarze ze to strasznie dlugo trwalo zalatwianie NINu wiec moze jeszcze przyjdzie, nie wiem, ja w sumie to ponad trzy lata temu robilam wiec moglo sie zmienic

Och, dziewczynki slyszalyscie o tragedii zielono_mi z watku maj2007?? Boziu, az sie poplakalam. Czasami przejmujemy sie takimi glupotami a ludzie tak straszne tragedie przezywaja, ehhhh.
Maksiu
[*]
[*]

Dziewczyny mnie tez ta pogoda dobija kiedy bedzie wiosnaaaa??? w tamtym roku pamietam juz dawno mielismy wylaczone karolyfery bylo ciepluchno i fajnie a teraz normalnie zima :wściekła/y:
my wczoraj bylismy zmuszeni jechac na miasto w taka pogode ;/ caly dzien chodzilam naburmuszona a maly razem ze mna :))
marudzil az nam wieczorem juz rece opadaly bo wszedzie mu bylo zle przyszla godzina spania a ten nawet nei zamierzal spac do 22 szalal z tata w lozku ;/
Niunka zdjecia przepiekne az mi sie zachcialo slubu koscielnego :) a z tym bagazem to jest prawdopodobnie tak jak pisze Kasia dowiadywalam sie tez o to ale w liniah ryanair i mozesz miec kilka sztuk bagazu ale wagowo nie moga przekraczac 20 kg ja wysylam zawsze paczki bo tak sie najbardziej oplaca. albo firma przewozowa albo autobusem albo poczta normalnie.
Dziewczyny z ta waga maluchow to rzeczywiscie kazde dziecko jest inne, Michas urodzil sie duzy bo 4320 a pozniej malo mi jakos przybieral ;/ i nadal jakos tak ciezko mu idzie do gory ta waga. ostatnio nie przybral wogole ale za to wyciagnal sie w gore no i lekarz w polsce powiedzial ze dzieci jak sie zaczynaja wiecej ruszac waga nie idzie juz tak szybko w gore, przestalam sie juz poprostu tym przejmowac, ale widze ze niektore malenstwa to uwielbieja jesc hehe slodkie sa te wszytskie faldeczki :)))
Witam nowa mamusie ktora do nas dolaczyla.
a co do tych obiadow to powiem szczerze ze z chcecia bym serwowala tylko gotowe dania hehe pewnie dlatego mezulek nie chce mi kupic mikrofali heh staram sie cos kombinowac na te obiady ale brak mi juz pomyslow, dzis chyba zrobie na szybko placki z jablkami a jutro znowu pol dnia bede myslec.
milej soboty

Czesc dziewczyny!!Ale pogoda:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
KASIEK-widze u ciebie tez placki z jablkami:-Du mnie tez jest to czesto,bo szybko sie robi,ja wogole wymyslam szybkie dania i staram sie robic na dwa dni najlepij,ale czasmi tak sie nie da.
JASMINA-Ja tez gotuje w domu,ale jak pisalam wyzej lubie szybkie dania,no i tez mam problem z wymyslaniem,moze bedziemy sobie pisaly codziennie co robimy na obiad ,moze zgapie cos od was:tak::tak:
Dawid juz mi choruje od tygodnia i juz nie wiem czy to jest biegunka czy zeby:-(odstawilam mu dzisiaj produkty mleczne i zobaczymy,na obiad zrobilam mu znowu marchwianke-ale on wogole nie chce jesc no i picie mu co chwile wciskam.Juz jestem tym zmeczona,bo takie kupska robi po szyje i ciagle go przebieram i piore bo juz mi nie starcza:no::no:
Ja czekalam na NIN prawie 4 miesiace,ale to bylo 3 lata temu,duzo ludzi tutaj jest i oni moze sie nie wyrabiaja i dlatego to tyle trwa,tak mi sie wydaje

Moj Kuba tez strasznie kaszle:wściekła/y:ta pogoda:wściekła/y:
KASIA-spakowana juz jestes???pewnie nie mozesz sie doczekac jak bedziesz w Polsce???
SYLWIA-co za tragedia- zielono mi-musze przeczytac

C
Dziewczyny czy gotujecie obiady czy raczej serwujecie dania gotowe?

Ja tak pol na pol. W tygodniu gotuje, a w weekendy sie stolujemy, bo zwykle spedzamy je poza domem.

Dziewczyny mam do Was takie pytanie:
Czekam na list z wyznaczeniem wizyty w Job Center (nadanie dla mnie NIN) już przeszło 6 tygodni. Czy wiecie może gdzie można złożyć skargę że to tak długo trwa i czy wogle są jakieś reakcje z ich strony na takie skargi?
Napiszcie co wiecie.

Z tego co pamietam, to tez tak dlugo czekalam.

Och, dziewczynki slyszalyscie o tragedii zielono_mi z watku maj2007?? Boziu, az sie poplakalam. Czasami przejmujemy sie takimi glupotami a ludzie tak straszne tragedie przezywaja, ehhhh.
Maksiu
[*]
[*]

Czytalam kilka dni temu. Straszne, przerazajace. Zwlaszcza, ze mieszkamy w miescie, gdzie nie brak kretynow za kierownica. Nie potrafie sobie wyobrazic, ze moglabym zyc bez ktoregos z moich facetow.

a co do tych obiadow to powiem szczerze ze z chcecia bym serwowala tylko gotowe dania hehe pewnie dlatego mezulek nie chce mi kupic mikrofali heh staram sie cos kombinowac na te obiady ale brak mi juz pomyslow, dzis chyba zrobie na szybko placki z jablkami a jutro znowu pol dnia bede myslec.

Powiem Ci Kasia, ze jedzenie z mikrofali jest nie najlepsze. Jakis taki inny smak ma. Wole takie z garnuszka ugotowane, a nawet odgrzane. Jedyne do czego uzywam mikrofalki to do podgrzewania mleka dla Kuby.
A ja mialam dzis na obiad makaron z serem.

KASIA-spakowana juz jestes???pewnie nie mozesz sie doczekac jak bedziesz w Polsce???

Jeszcze nie :-:)wściekła/y: Czekam az dzieciaki posna, bo tak to jest to syzyfowa praca. Ja cos wkladam do walizki, a Kuba to wyciaga.

Kupilismy dzis garniturek jeszcze dla Kubusia. Ale srednio jestem zadowolona. Facet obiecywal, ze na pewno bedzie mial na dzis taki w oliwkowym kolorze i niestety..... Przymierzyl kilka i pasowal na niego tylko taki czarny w paseczki. Ladnie wyglada, ale jakby na pogrzeb, a nie chrzest. A moze to dlatego, ze mam kiepski humor. Nie mieszcze sie jeszcze w swoje ciuchy, tzn dol juz spoko, ale gorzej z gora. Nie moge sie dopiac w zaden zakiet :wściekła/y::wściekła/y:
1514.gif
Kupilam sobie dzis kostiumik i maz mi walnal komplement, ze wygladam "POSAGOWO". Poprostu ryczec mi sie chce.

czesc kobitki

Dzieki za podpowiedzi z tymi bagazami. Wczoraj kupilm bilety na 2 maja, ale nie obeszlo sie bez nerwow , bo skubancy podwyzszyli ceny, a chcialalm kupic dzien wczesniej ,to moj maz nie jutro na spokojnie i masz ci baba klops:wściekła/y:--------drozszeeeeeeeeeee.

Widze ze u kazdej z was jakies niesmaczki , a ja tez jakos taka nerwowa chodze , moze juz za dlugo z tesciami:-D, Powoli zaczynam tesknic za anglia.Moze wyda wam sie dziwne , ale tu jak kazdy chodzi do pracy to nie ma co robic w domu tym bardziej ze taka beznadziejna pogoda.Powoli dostaje szalu.

Kaiu.j- nie przejmuj sie , chlopy sie nie znaja na modzie , moj tez nie pamietam kiedy mi ostatnio powiedzial mily komplement:zawstydzona/y::-(
Cfcgirl - co z toba kochana , a moze juz urodzilas????????
Karolinko - co tam u was , jak Gabrys i Piotrek.

pozdrawiamy i zyczymy milej niedzieli

Kobitki,co do bagażu w Ryanair to niestety tam jest limit do 15 kg... Wiem z własnego doświadczenia bo własnie niedawno wlepili mi nadbagaż 10 kg a miałam 25 :/ Z regóły nie czepiają się jak ma się do 20 ale i tak zależy na kogo się trafi. Tak więc ostrożnie z przeładowaniem... I prawdą jest że można mieć 10 walizek, które razem i tak nie mogą przekraczać limitu... Kocham te linie :/

czesc kobitki znow za szyba szarocha och .

Sylwia czytalam o tej tragedii i wiesz co normalnie pozniej jechalam samochodem i takiego stracha mialam to prawda ze czlowiek przejmuje sie bzdurami a wokol nas sa ludzie ktozy musza sie borykac z takimi sprawami sama nie zycze nikomu tego bo straci tak wazna osobe to ja bym sobie nie poradzila :(

Madziulik zagladaj i pisz do nas czesciej moze opowiedz cos o sobie no i widze postepy sliczny suwaczek :)

cfcgirl serce co nic nie piszesz czy cos sie stalo moze juz z marysienka jestes pisz cos bo my ty sie niecierpliwimy :*

kasia ja o dopiero sie mam moj to od piatku kupuje mi spodnie i buty i kurtke tylko znow ja nic nie moge na siebie znalejsc a on dluzej niz godz nie wytrzyma ze mna heheh wiec ja sama sobie bede musiala isc na zakupy hehe :)

ide obiadek szykowac :)

Czesc dziewczyny

W koncu sie spakowalam. Hurraaaa!!!!! Wyobrazcie sobie, ze Kuba wczoraj biegal do 23 i poszedl spac tylko dlatego, ze pogasilam w domu swiatla i tez poszlam spac :szok::szok::szok: A w ogole to jakis pobudzony jest, chyba przez ta podroz, ale pierwszy raz mi tak reaguje. Jakby morowki mial w tylku, nie usiedzi sekundy na pupie, a do tego jest zlosliwy. Mam nadzieje, ze w samolocie mu przejdzie.

niunka - tez tak pare razy mialam z biletami, strasznie sie wtedy wkurzam i zaluje, ze od razu nie kupilam
a moj mezus, owszem prawi mi komplementy, ale wtedy jak wygladam jak 7 nieszczesc, wiec mam co do nich pewne watpliwosci

myszavik - masz przynajmniej szczescie, ze w ogole pojdzie i cos doradzi

madzulik - ryanair jest pod tym wzgledem doskonaly, nam naliczyli kiedys nadbagazu za 2 kg, jakas wredna baba siedziala i nie chciala odpuscic

reklama
Do góry