reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

HEJ
Buziaczek wspolczuje twoj opis choroby Blani jest prawie identyczny jak ten wirus Michaska - tylko ze on tak czesto nie wymiotowal ale zdarzalo sie ze chlusnol mlekiem az ja podskawkiwalam. goraczke mial tez taka wysoka tylko biedak lezal z okladami a ja nad nim plakalam. ale uwierz mi na slowo ze za 2-3 dni bedzie po wszytskim. duzo sil dla was i dla Blaneczki.
Doris kawka jak najbardziej aktualna :) teraz mialam maly szpital w domu wiec z glowy mi wylecialo.
dziewczyny chlopaki sa extra
Kasiu- Kubus jaki elegancik na tej hulajnodze :) a Macius jaki pulchniutki heh superowy, Kama usmiech Maksika powalajacy az nie chce sie wierzyc ze daje takie koncerty ;-) Sylwia Twoj synek ma podobne policzki do mojego michalka my sie smiejemy ze sobie tam jedzenia napchal.
ahhh wogole wszytskie dzieciaczki sa piekne cudne i slodkie
ja to dzis nie wyszlam z domu nawet pogoda mi nie pozwolila co sie zaczelam szykowac to zaczynalo lac hehe liczylam godziny az maz wroci z pracy bo nerwy mi dzis siadaly maly ma starszne humory przez tego zeba plakal nawet jak go nosilam ;/ mnie glowa bolala plecy i ogolnie brrr zly dzien jak juz maz wrocil polozylam sie na pol godzinki ale nie za duzo to dalo. ja chyba jestem jakas przemeczona bo kurcze since mam pod oczami jak by mnie kto lał. ale za to w poniedzialek jade na koncert :) do York`u :) nie wiem nawet jaki to koncert ale kolezanki chlop wygral w radiu dwa bilety wiec jade z nia :) bo on nie przejawia ochoty heh. jutro zamierzm nic nie robic wysylam meza na podboj miasta z malym a ja bede likwidowac te since. hehe buziaki

reklama
NO I JA OCZYWISCIE TEZ SIE POCHWALE A CO? :-):tak::-D

Załączniki

• DSCF4324.JPG
    DSCF4324.JPG
    598 KB · Wyświetleń: 29
  • DSCF4330.JPG
    DSCF4330.JPG
    550,9 KB · Wyświetleń: 27
Kurcze nie wiem co sie stalo napisalam takiego duzego posta i mi zniknol w jakis sposob i musze pisac od nowa:wściekła/y::wściekła/y:
Sylwia-nam jak zwylke to samo sie dzieje
BUZIACZEK-bardzo ci wspolczuje i rozumiem bo moj Kuba jak byl maly,byl bardzo chorowity i tez zawsze nad nim pakalm,zreszta jak kazda mama.Ale pisalas ze juz lepiej i bedzie jeszcze lepiej zobaczysz,chwila momnet i juz bedzie ci piszczala:-)ucaluj Blaneczke i trzymaj sie cieplo
Kasia- twoj macius super wyszedl ten grubasek ale bardzo slodki grubasek ,no i Kubus taki dumny
kamalodz-ten usmiech jest poprostu rozbrajajacy,super jest Maksik i jak rosnie szybko.
jasmina-moj Kuba chodzi juz do reception i tak jak Kasia pisala tam jest wiecej zabawy niz nauki,spiewaja,ogladaja bajki i przy okazji sie ucza.Kuba ma taki zeszyt i tam panie wklejaja literki i krotkie wyrazy ktorych musza sie nauczyc a potem pani ich z tego pyta ,dostaj jeszcze krotkie ksiazeczki do nauki czytania i to wszystko.Jasmina napewno sobie poradzi.
Kasiek -twoj Michas tez jest super i w tym foteliku taki dumny siedzi.A raczkuje juz?bo Dawidkowi to tak oprnie idzie,wogole nie chce na brzuchu lezec.
MYSZAVIK-A ty czemu sie mala nie chwalisz?mamy dzisiaj zdjeciowy dzien tagze czekamy

Ja niestety niemoge dodac zdjecia bo przez ta przprowadzke nie moge znalesc kabla do aparatu,ale moze cos znajde i tez wkleje:tak:;-)

Jejku,
dziewczynki drogie, ale zakręcony jest teraz mój swiat!!!
Mała ostatnio trenuje na cycku po pare godzin longiem. Zasypia jak motylek- nie ruszac bo sie zbudzi.
Dzis juz padam, ale wszystko wam ładnie opiszę (tzn. poród itp) jak tylko zlapie dobry moment.
Bardzo dziekuje za urocze komentarze o Helence. Mi też sie ona zupełnie podoba!!!
:-):-):-)

Ps. Kama, oczywiscie że mi nie przeszkadza, że wysledziłas moje losy na kwietniówkach. Bardzo mnie to rozczuliło kiedy tu zajrzałam, żeby sie pochwalić córą a tu juz tyle gotowych gratulacji. Super, naprawde super!

Dzis mialam wczesnie pobudke. Maluchy postanowily rozrabiac, one sie swietnie bawily, a ja siedzialam nieprzytomna na lozku. W koncu musialam zejsc do kuchni, bo Kuba stwierdzil, ze jest glodny i wcina sniadanie.
Wszystkie maluszki sa rozkoszne.
Kasiek Twoj Michalek robi sie blondaskiem??

Ingrid - to tak jak moj Maciek. Tak do 6 tygodnia bylo ciezko. Jak tylko probowalam go odlozyc do lozeczka budzil sie i na nowo chcial lezec przy cycu. Nie ruszac i nie oddychac. Czasem mnie niezle to dolowalo. I teraz ma lekki sen, tylko podloga skrzypnie, a on juz ma oczy szeroko otwarte i sie usmiecha.

Witam raniutko. U mnie piękne słońce :-)
jasmina - ale ta szkola tutaj to nie tak jak u nas w PL, ze dzieci w lawkach caly czas siedza; tu sie glownie bawia i troche ucza w trakcie, za pare lat pewnie bedziesz sie martwila czy ja czegokolwiek tu naucza

Learning English Online - Mingoville - Frontpage - tu jest fajny kurs online dla dzieciakow, ja teraz go przerabiam z Kubusiem i przy okazji oswaja sie z myszka
To mnie troszkę pocieszyłaś, ale i tak jestem pełna obaw o Jaśminkę.
Zaraz przejrzę ten program do którego podałaś link.

Myszavik wczoraj skusilam sie na hamburgera z macdonalda. Ostatni raz tam sie stolowalam:-)
Powiem Ci że Ostatnio Jaśminka i mój mąż wybrali się tam i też męczyło. JAśminka miała rozwolnienie chyba 2 dni a męża bardzo brzuch bolał.

Kurcze nie wiem co sie stalo napisalam takiego duzego posta i mi zniknol w jakis sposob i musze pisac od nowa:wściekła/y::wściekła/y:
.
jasmina-moj Kuba chodzi juz do reception i tak jak Kasia pisala tam jest wiecej zabawy niz nauki,spiewaja,ogladaja bajki i przy okazji sie ucza.Kuba ma taki zeszyt i tam panie wklejaja literki i krotkie wyrazy ktorych musza sie nauczyc a potem pani ich z tego pyta ,dostaj jeszcze krotkie ksiazeczki do nauki czytania i to wszystko.Jasmina napewno sobie poradzi.
Mi też ostatnimi czasy wcięła kilka postów.
A co do szkoły to Kuba jak radzi sobie z angielskim, jak dzieci go traktowały i teraz jak traktują? Jaśminka ma wadę wymowy już kiedyś pisałam. Nie wymawia głoski K i G a zamiast tego wstawia T lub całkiem omija.

Wczoraj wyciągnęłam męza na zakupy i wybrałam NETTO bo kiedyś trafiłam tam bardzo dobre ziemniaki. Kupiłam kilka obiadków i deserków dla Dawidka. Były o wiele tańsze niż wszędzie. Kupiliśmy też Jaśmince Duży karton z przyborami do malowania, rysowania. JEst tam kolorowa kreda, farby akwarele i plakatówki, kredki świecowe i ołówkowe, flamastry, gąbeczki do odciskania pieczątek w kształcie zwierząt i wałek do farby. Nazywa się to dokładnie MEGA KIDS ART SET, f9.99. Dla Jaśminki bomba!:-)
Zastanawiam się co dzisiaj zrobić na obiad....

Buziaczku - współczuję, i życzę dużo siły i spokoju dla ciebie i meza a dla Blaneczki zdrówka.
Myszavik - ja też jestem z tych mam co TY. Jeżeli byłaby to trzydniówka to ok. podaję dziecku paracetamol i czekam aż przejdzie. W innych przypadkach zaraz dym kręcę. Moja lekarka w Polsce powiedziała mi że wysokiej temperatury u tak małych dzieci nie można lekceważyć i podawać tylko leki przeciwgorączkowe. Kiedyś z Jaśminką nie poszłam do lekarza a miała 38 stopni. Nic się jej nie działo dlatego nie poszłam. Dodam że Jaśmina wtedy miała 11 miesięcy. Temp. nie spadała i poszłam z nią do lekarza dopiero na drugi dzień popołudniu i dostałam od mojej lekarki konkretne opr.
DZIEWCZYNY - dzieciaczki fajniutkie, niech chowają się zdrowo:-)
A zapomniałam napisać że wczoraj kupiłam Jaśmince komplet spódnica z bluzką od H&M w sklepie z używanymi ubraniami. Wygląda na wogle nie noszony i zapłaciłam f2.50. A jest naprawdę słodki.
pozdrawiam

Kasiu witaj w klubie Mlody sie dzis obudzil o 6 :szok::szok::szok::szok::szok: normalnie myslalam ze padne dobrze ze maz dzis w domu i udalo nam sie go uspic wspolnymi silami o 8 i spal do 10 ;/ ale ja i tak jestem nieprzytomna hehe
lece odezwe sie pozniej

reklama
A ja wlasnie wrocilam z calodziennej posiadowy u rodzicow:-):-) Och, dobrze tam bylo:-) Marcelem sie zajeli a ja troche sie jeszcze pokurowalam bo ciagle mnie brzuch boli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Teraz Marcel uczy sie samodzielnego zasypiania a ja nadrabiam zaleglosci na forum:-):-D

Pochwale sie Wam ze na obiad mamuska zrobila dzisiaj placek po cygansku. Mmmm pychotka. Zjadlam chociaz nie powinnam jeszcze po tym zatruciu. A teraz jeszcze pachnie mi porcja przyniesiona dla meza, hehe chyba zaraz mu ja zjem:-)

Do góry