reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Buziaczek ja nigdy nie przezylam goraczki u Marcela (na szczescie) wiec nie bede sie wymadrzac, co powinnas zrobic i zostawie to bardziej doswiadczonym mamusiom:-) Ale kciuki bede trzymac za to zeby Blania szybko doszla do siebie:-) Bidulka:-(

sylwia - ja swoim pozwalam wchodzic, ale w granicach rozsadku :-) podobno ceny nieruchomosci spadaja

W koncu przebrnelam przez sterte papierow jakie nam przyslali z Child Benefit. Musialam sie "wyspowiadac" ze wszystkiego - praca, adresy, numery pesel i nip, dane partnera :szok::szok::szok: przy Kubie tego nie chcieli; najbardziej jednak mi sie podobalo to ze chcieli znac daty wszystkich wyjazdow za granice, napisalam im w przyblizeniu ilosc i ze ich nie rejestruje (ciekawe czy to przejdzie??)
Ale sie zmeczylam, juz dawno nie wypelnialam tylu papierkow.

Kasia ja tez nie jestem za zelazna dyscyplina w wychowywaniu ale twoj Macius zasypia przy cycu a Marcel domaga sie noszenia i bujania i wlasnie tego chcialabym go oduczyc. Od dzisiaj zaczne;-);-) hehe ciekawe czy tym razem wytrwam:-p:rofl2:

Moj mlodzieniec po szczepieniu rewelacja,plakal moze 2 minuty. A reszte dnia przespal:-):-):-),budzil sie tylko na amciu,amciu:-D

Widzialas jakiego masz dzielnego synka:)) Ja tez przed szczepieniem tydzien przezywalam a Marcel poplakal moze 20sekund i to wszystko, potem tez ladnie przespal prawie cala reszte dnia:-)

Czesc!!jak tam humor z ranka?ja w koncu odstawilam Kube do szkoly,Dawid spi a ja pisze.Rety jak nie lubie tych porankow:no:codziennie z Kubusiem jest wojna rano,codziennie:angry:najpierw nie chce wstac,potem on chce sie bawic,potem je sniadanie 40 minut:angry:i ubiera sie nastepne 40 minut:crazy:i na nic nie ma czasu:wściekła/y:mowie wam:tak:

Hehe ja sobie wyobrazam co tam u was sie musialo dziac, :-D:-D:-D

Moja mama krzyczy starsznie na mnie jak maly patrzy na tv ale ja czasem musze wlaczyc mu jakies kolorowe bajeczki bo inaczej nie moglabym sie nawet umyc rano. dobrze z jednej strony ze jej tu nie ma bo zwariowalaby patrzac na moje sposoby heh

Moj Marcel to jak buja sie w hustawce to patrzy sobie na TV:-D:-D A jak lezy na macie to az glowe przekreca zeby w telewizor popatrzec. Ja uwazam ze troche to kazde dziecko moze troche poogladac, w granicach rozsadku. Telewizja to nie tylko samo zlo, nieraz dzieci sie moga czegos nauczyc:-D

A my po zakupach:) Dla kazdego cos dobrego:-):-) Tata koszule, synek koszule, spodnie, sliniaki, smoczki i kubeczek a mamusia buty i jeansy:-):-) Na siebie oczywiscie wydalam najwiecej:rofl2::-p;-):-)

reklama
Buziaczek my wlasnie wyszlismy z choroby Michalka mialam dokladnie tak samo Mlody dostal nagle temperatury 39.2 ja panika maz panika zawolalismy ambulans w szpitalu powiedzili nam ze mam go za grubo nie ubierac na spacery wychodzic i nie ubierac czapki:szok: zeby goraczka spadla ;/ na zmiane mozesz dawac paracetamol i np inny lek -ibuprofen (tak kazali mi w szpitalu) ja musialam sie tak ratowac bo po samym paracetamolu goraczka w nocy byla nadal 39. ja osobiscie robilam kapiele i temperaturze 36, 37 i pomagalo temp spadala ale nie na dlugo :/ po 3 dniach sie uspokoilo ale zostal wstretny kaszel i poszlam go przebadac jeszcze do GB czy wszytsko wporzadku w plucach i oskrzelach. i tak jak kasia pisala przytulaj Blanie Michas 3 dni lezal na raczkach wtulony i nawet nie zaplakal jak go odstawialam biedak sie zanosil.
a my dzis mamy pecha - mlody zjadl obiad ja poszlam sie ubierac i polozylam go na chwile do lozeczka a ten w sekunde zasnol wiec ja mowie sobie poczekam a ten spal 2godziny jak na zlosc jak sie obudzil ubralam go wsadzilam w wozek otwieram drzwi a tu deszcz ;/ ale udalo nam sie wkoncu wyjsc na 40 min polazic.
teraz ja ide zjesc poki on spi :))

Witajcie kochane dziewczynki!!!!
Na wstępie bardzo dziekuje za gratulacje. Ale jestescie spryciule (och, Kama!)- nie sadziłam że ta wiadomosc tak mnie wyprzedzi. Super!
Niunia ma już prawie 3 tygodnie. Az nie mogę uwierzyć że juz ją tak długo mamy. Jest słodka, kochana, rozkoszna, miodzio. Jestesmy w niej po prostu po uszy zakochani, nawet jak da nam ostro w kosc w nocy.
To okropne że w tym najważniejszym w moim życiu momencie (który Sylwia tak niemożliwie przeczuła), nie miałam internetu, żeby wykrzyczeć tą nowinę całemu swiatu.
Ale teraz juz wszystko gra i bede z wami w miarę moich macierzyńskich możliwosci, na bieżąco.
Zanim sie rozpisze na różnorakie tematy lub zanim spiąca królewna ze snu sie zbudzi, wrzucę tu jakies fotki.
Za minutke....

To pierwszy tydzień życia Helenki. Miała jakies 3-4 dni.

Załączniki

• h3.JPG
    h3.JPG
    95,4 KB · Wyświetleń: 38
  • h4.JPG
    h4.JPG
    113,4 KB · Wyświetleń: 38
Nasza mała żeglareczka w paski (1-wszy dzień życia) i zaraz po kąpieli
"z otwartym okiem" (drugi tydzień).

Załączniki

• h1.JPG
    h1.JPG
    131,9 KB · Wyświetleń: 36
  • h6.JPG
    h6.JPG
    85,9 KB · Wyświetleń: 37
Ingrid alez slodziutka Twoja Helenka!!!.
Wybacz mi ale ciekawosc mnie zzerala wiec przeszukalam kwietniowy watek i podzielilam sie super wiesciami z dziewczynami!!!:-D
Jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!!!!

ingrid - alez ona malutka :-D:-D:-D sliczna dziewczynka

kasiek - ja tez tak mam czesto, ze jak sie ubierzemy i chcemy wyjsc na zewnatrz to juz po sloncu i deszcz pada

Moje dzieciaczki juz spia :szok: Kuba o 5 sie juz przebral w pizame, ze idzie spac. Udalo mi sie go jakos do 5.40 przetrzymac, ale zasnal podczas czytania bajek. Jutro wczesna pobudka murowana. Macius jak zwykle po kapieli zasypia przy cycu bez problemu. Tylko cosik meza nie widac, hmmm......
Bylismy dzis na playgroup, zostawilam mlodego. Troche plakal, ale szybko przestal. Swietnie sie podobno bawil z dzieciakami. Panie byly dzis zachwycone, bo zwykle bylo ciezko.

Doris ja Cie rozumiem. W ciagu dnia niewiele mi sie udaje zrobic, bo ciagle biegam od jednego do drugiego brzdaca. Dopiero jak zasna to jestem cos w stanie nadgonic w domu.

reklama
Ale tutaj dzisiaj ruch:-)Ale sie dzisiaj zdenerwowalam ja nie wiem kiedy bede miala spokoj z tym moim Kuba,dzisiaj zaczela mu leciec krew z nosa i napewno sie nie zadrapal bo inaczej leciala:wściekła/y:nie wiem czy to przez te przziebienie:-(ale sie bardziej przestraszylam niz on. Kuba tytlko powiedzial"o rety nie wierze"i bardziej byl podekscytowany niz zamartwiony:szok:poobserwuje go jescze i pojde z nimdo lekarza,moze ma anemie, bo mam problem z jedzeniem.Czasami mu musze wciskac zeby cokolwiek zjadl,chociaz zdarza mu sie miec apetyt:-)
BUZIACZEK-a moze to jest gardlo,moj Kuba zawsze mial wysoka temperature przy zapaleniu gardla i wystarczylo ze wyszlam z nim na dwor jak wialo i juz byl chory:tak:Najlepiej to isc do lekarza,tak jak wszystkie dziewczyny radzily to rozwiejesz wszystkie watpilwosci.
Ingrid-gratuluje udanej dzidzi,jest super i taka malutka.Ile wazyla jak sie urodzila?
kASIEK-ja tez czesto planuje wyjscie na spacer i zaraz klapa, bo pada,ostatnio pojechalam do parku wyjelam wozek z bagaznika i zaczelo kropic,myslam isc czy niie isc,ale poszlam troche kropilo ale nie dalam sie deszczowi:tak::tak:I co z ta Kawka,pamietasz?
KASIA-czasu to brakuje strasznie,szczegolnie teraz jak Dawid coraz mniej spi,zdaze w tym czasie zrobic obiad troche posprzatac i on juz wstaje, potem zaraz Kuba wraca ze szkoly i z nim tez chce troche posiedziec i zaraz spac i dni leca .Ja tez lece spac.Dobranoc dziewczynki.

Do góry