reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

jasmina - ja tez tak czasem mam, nic mi sie nie chce i najchetniej bym sie zamknela w jakims dzwiekoszczelnym pomieszczeniu, zeby nie widziec i nie slyszec moich facetow, niech sobie sami troche porzadza

sylwia - tez jestem ciekawa jak tam domki? my znowu z Bartkiem powrocilismy do tego tematu, ale to tak trwa u nas juz ze dwa lata, bo w zasadzie sami nie wiemy gdzie bedziemy i temat sie ciagle urywa, no ale moze teraz?
I jak tam Marcel po wizycie u HV? Ile wazy?

kasiek - nie przejmuj sie kilogramami, zleca, jak maly zacznie biegac a Ty za nim to zobaczysz jak szybko. Mnie teraz uratowaly schody, ile ja sie po nich nabiegam w ciagu dnia tam i z powrotem.

Jemy sobie teraz z Kubulkiem obiadek i potem idziemy do parku. Dzis Bartek wychodzi wczesniej wiec nas zgarnie w drodze powrotnej. Mam nadzieje, ze nie zapomni, bo zapodzial gdzies komorke :baffled:

reklama
Kasia no wyglada na to ze to byl tylko jakis kryzys bo przez ostatni tydzien Marcel przytyl 20dag, czyli ok. Teraz wazy 7.16 i jest ponad srednia wiec jestem zadowolona:)):-):-)

A z Dawidkiem lepiej,chociaz jeszcze kaszel mu zostal, ale teraz przeszlo na Kube:wściekła/y:
Kuba dzisiaj poznal nowego kolege na osiedlu i poszedl sie z nim bawic:-)Niech sie uczy angielskiego:tak:Potem jak wrocil do domu,spytalam sie jak tam bylo?A on mi po angielsku odpowiada:-Dpomieszalo sie troche dziecku:-D
JASMINA-JA tez mam taki inhalator i robie Kubusiowi,chociaz juz bardzo dlugo mi nie chorowal to nie bylo potrzeby(w zeszlym roku zima bylismy w rabce-zmiana klimatu-i pomoglo mu to)ale znowu zaczyna chorowac.Trzy tygodnie temu byl chory i teraz znowu:no:Tak mysle ze zima znowu sie wybierzemy do Rabki.
A ty Dawidkowi juz robisz inhalacje?Ile mial jak pierwszy raz mu zrobilas,bo wydaje mi sie ze moj Dawid jest troche za maly?chociaz sol fizjologiczna chyba mu nie zaskodzi,nie?
KASIEK-Masci rumiankowej nie mam ale za to wode morska mam i mu psikalam ,pomagalo na chwile a jak przy tym plakal:-(teraz jest juz lepiej i w nocy lepiej spal,ale chyba zeby mu ida bo taki marudny:wściekła/y:

Doris - Jak Dawid miał 5 miesięty to dostawał już pulmicort a to jest steryd. Samą sól fizjologiczną daję Małemu 2x dziennie po 2,5ml. Tyle poprostu Dawid wytrzymuje spokojnie i się nie buntuje. Ta sół zawsze nawilży drogi oddechowe i katarek lepiej mu schodzi.

A mam pytanie: jeżeli potrzebuję taką zwykłą sól fizjologiczną to musze iść do lekarza po receptę czy kupię ją normalnie w aptece po przystępnej cenie?

pozdrawiam dziewczyny

Doris - na katarek u maluszka polecam;
-masc vick, lub taka mentholowa specjalna dla maluszkow od 6 miesiaca(w kazdym tesco itp),
-kropelki do noska kupisz w kazdym tesco badz morrisonie,
-sol fizjologiczna, morska,
- sciaganie jak najwiecej katarku,
-kup olejek ''olbas''dla dzieci bo jest tez dla doroslych i pokrop na noc maluszkowi posciel , poduszeczke, ubranko mozesz nawet postawic wode z tym olejkiem na grzejniku by sie powietrze nawilzalo :tak:
olejek -bardzo dobrze dziala usmierzajaco, uspokajajaco i szybko katarek mija noi antybakteryjnie, jest wspanialy u nas szybko minal katarek po nim .
- podawaj malemu herbatlki z rumiankiem dziala antybakteryjnie i odblokowuje drogi oddechowae :tak::tak:
mama nadzieje ze chociarz troszke pomoglam :sorry2: bardzo wazne wietrz mieszkanie by bakterie uciekaly sio sio .:blink:

dzisiaj miałam bardzo paskudny dzień. Hormon jakiś czy co...płakałam prawie cały dzień. Źle spałam bo wymiotowałam , kwasem i krwia. Potem mala nie dała mi juz spać od 7,30 i tak się męczyłam. Na końcu zadzwonili ze szpitala ,że coś we krwi mi znaleźli i moje krwinki się im nie podobaja i muszę powtórzyć badania. No i to mnie dobiło:zawstydzona/y: Tragedia.
Kasiu dziękuje za rozmowe na gg. małe odpoczywanko na łóżeczku pomogło, potem przejechalismy się autkiem, bo nareszcie nam oddali. Teraz wpadli do nas znajomi i poprawił mi się humorek.
Lekarz w Polsce powiedział,że to obracanie nie tyle jest bolesne ile niewygodne, ale nie jest zagrożeniem dla Maleństw, bo jest ono caly czas monitorowane. Może przynieść skurcze, bo dostanę kroplówkę na rozluźnienie macicy. Ale nie mam się martwić za duzo bo stres mnie wykończy. Co ma być to będzie. Mam nadzieje,że moja córeczka jednak się obróci. Dzisiaj rano miałam wrażenie,ze jest w innej pozycji więc liczę na nią...
Całuski

buziaczek - dawno do nas nie zagladalas, jak Twoja coreczka sie chowa??

jasmina - jak dostaniesz lek na recepte dla malego to jest za darmo, nie zawsze trzeba isc do lekarza, u mnie w przychodni mozna np wypelnic karteczke z danymi osobowymi i co potrzebujesz i lekarz wystawi recepte, albo sie z Toba skontaktuje na co potrzebujesz ten lek, zawsze mozna tak sprobowac, a jak nie przepisze to wtedy i tak bedziesz musiala kupic sama; jade w najblizszym czasie do PL to jak chcesz moge Ci przywiesc, bede wracac z mezem, wiec troche tych kilogramow bedziemy mogli przytaszczyc ;-)

cfcgirl - nie ma za co :-):-):-) milo tak czasem z kims popisac sobie, a dzieciaki udalo mi sie szybko uspic, wiec w domu juz bloga cisza

buziaczek - dawno do nas nie zagladalas, jak Twoja coreczka sie chowa??
Ah dziekuje ze pamietasz nas jeszcze , duzo sie u nas dzialo , zmienilsmy miejsce zmaieszkania i nie mielismy jakis czas internetu, Blaneczka skonczy niedlugo 9 miesiecy jest wspaniala duzo rozumie i juz potrafi , swietnie raczkuje , stoi sama , puszcza sie i stoi samodzielnie jakis czas, posuwa sie z samochodzikiem po domu , mowi slicznie mama , dzidzia, baba, i po swojemu, czasem wypsnie sie tata ale to dlatego ze tata wiecznie pracuje.
Fizycznie i umyslowo dobrze sie rozwija spryciulka.
Przesypia nam juz cale nocki , czasem zdarzy jej sie obudzic , ma wlasny pokoik wiec chyba dlatego o wiele lepiej nam sypia.
Pozdrawiam :-p

reklama
Dzieki dziewczyny za rady,jutro kupie te kropelki Olbas dla dzieci zobaczymy.Gorzej jest z tym sciaganiem:tak:tak przy tym ryczy,ze ja poprostu przestaje i mu nie sciagam,bo nie moge sluchac tego placzu.

Do góry