reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Kasia-bardzo chetnie sie mozemy spotkac,bo mojemu Kubie tez by przyda sie kolega polski,bo ma same kolezanki:-)i juz troche babieje,najlepsza jego zabawa w domu jest chodzenie w moich butach na obcasach:-DMozemy sie umowic na srode,tylko ja nie znam shipley,wiem gdzie jest ta glowne skrzyzowanie i to wszystko.Musisz mi dokladnie wytlumaczyc,albo ulice podac to sobie zobacze na mapce.pa pa

reklama
doris - super, wieczorkiem Ci napisze namiary na to miejsce, i w tym sportowym centrum to mozna tez zjezdzac na sankach i na takich gumowych kolach :-) nie tylko na nartach

mw80 - tak jak napisala jasmina, te rzeczy mozna miec tylko do wejscia do samolotu; ale 3 lata temu wizzair jako jedyna linia pozwalal na wniesienie fotelika na poklad i szkoda ze z tego zrezygnowali :-( ja zawsze sobie rezerwuje miejsce kolo siebie, pytam przed odlotem czy samolot jest pelny (jeszcze sie nie zdarzylo mi by byl pelny) i na czas lotu maly sobie lezy kolo mnie, trzymam go na rekach tylko podczas ladowania i startu; a jako mama z dzieckiem masz prawo pierwszenstwa wejscia na poklad bez koniecznosci wykupowania tej "uslugi"

Heh, Jasmina jaki zbieg okolicznosci:) A z ktorej czesci Gdanska jestes? Ja mieszkalam we wrzeszczu:)

Kasia ja wybieram sie z Wami na te kulki:) Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko:)

Czyzby wiosna do nas zawitala? Oby, oby:-):-):-):-)

KASIA-kiedys pisalas zebym napisala ci o tej polskiej szkole,ale jakos wylecialo mi z glowy wiec nadrabiam temat teraz.Ta szkola jest przy polskim kosciele, w soboty od 9.00-12.30 dzieci tam sie troche bawia,ucza pisac i czytac po polsku no i maja jakies organizowane zabawy na swieta,dzien mamy i takie rozne uroczystosci, no i kosztuje jakies 20 albo 30 za semestr ale placi sie jakos na koncu.Tylko ze ta szkola jest od 4-5 lat ale jak moj Kuba mial 3 lata ja tam chodzilam i z nim zostawalam,nie podobalo mi sie jedynie to ze jak byla przerwa to starszaki byly z maluchami i strasznie tam biegali i sie wyglypiali nie patrzac na tych mlodszych.Teraz tez tam maja ferie ale za dwa tygodnie wybieramy sie.
Aha no i czekam na instrukcje co do dojazdu.pa:-)

from: 53.835822,-1.795449 - Mapy Google
Przesylam Ci link z lokalizacja tego miejsca. Nie moge sobie przypomniec jak sie to nazywa, jakos Jimmy cos tam albo Gimmy cos tam, oznaczylam to miejsce jako A. Z tego glownego skrzyzowania w Shipley skreca sie w lewo i dojezdzasz do tego ronda. Tam trzeba skrecic w Clarence Road. Mozna tez zaparkowac na tym malym parkingu przy Hirst Lane.

Sylwia - nie mam nic przeciwko :-)

Moze jeszcze inne dziewczyny dolacza. Jasmina moze Ty? Kasiek? Twoj maluch tez sie tam bedzie mogl pobawic :-D A przyszle mamy na kawke, herbatke moga wpasc :-D

Kasiu.j - narazie ja odpadam. Ostatnio coś kiepsko się czuję i nic nie chcę planować.
Sylwia - ja jestem z Suchanina. Ale ten swiat mały ;-)

No to wtedy widzimy sie w srode, a o ktorej godzinie ci pasuje? Mam nadzieje ze trafimy,musimy tylko wydrukoac sobie ta mapke.Zreszta Sylwia bedzie to i pomoze,co dwie glowy to nie jedna.
Nie Sylwia???pozdrowionka. pa

Witam wszystkie mamy z Bradford i okolic
Mam pytanko. Mieszkam w Shipley, jestem pod opieka poloznej z Bradford Royal Infimary i tam pewnie tez bede rodzic pod koniec sierpnia. Ale ostatnio znalazlam pare wypowiedzi na jakims angielskim forum na temat tego szpitala i w sumie nie byly one w ogole zadawalajace. Za to kobiety te bardzo sobie chwalily szpital Airedale General Hospital w Steeton. Dlatego sie zastanawiam nad zmiana szpitala. Czy ktoras z was byla w tym szpitalu? Albo jak oceniacie BRI, bo przypuszczam ze wiekszosc mam z tej okolicy wlasnie tam rodzi?
Z gory dzieki za odpowiedz.

doris - proponowalabym albo przed albo po obiedzie, np o 10 rano albo kolo 14?

jasmina - jak samopoczucie? Cos ze zdrowkiem czy pierwszy "dolek" Cie zlapal na obczyznie?

Ja dzis wstalam lewa noga. Od 6 rano jestem wkurzona, dostalo sie juz Kubie i mezowi. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A to dlatego, ze mi sie Kubus zesiusial do naszego lozka. A w ogole to jestem marudna od kilku dni, Bartek wczoraj mi powiedzial, ze dobrze ze juz mam meza..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam nadzieje, ze to slonko wszystko zmieni.

reklama
Czesc Noami81 :-D
Ja rodzilam w BRI i nie moge zlego slowa powiedziec. Ale mialam szybki porod i bez komplikacji. Spedzilam w szpitalu jakies 9 godzin w sumie, polozna byla w porzadku, potem lekarz tez rzeczowy. Bez problemu nam zaszczepili Maciusia na gruzlice na zadanie. Opieka po porodzie jak i w czasie bez zastrzezen. Ale to moja opinia.

Do góry