reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Sylwia podobnie jest z moim, 5min to maksimum jak je i to mu wystarcza na jakies 2 godziny. Potem albo zasypia, albo sie do mnie slodko usmiecha i swidruje mnie tymi swoimi oczkami. Chyba bedzie mial SZARE :confused: Poza tym nie mam z nim zadnych problemow.

Kuba mi ostatnio non stop prawi komplementy, nie wiem od kogo sie tego nauczyl. Owszem, maz tez mi prawi, ale nie w takich ilosciach. Rano schodze na sniadanie, a Kubus mi mowi "mamo jak ty ladnie dzis wygladasz", albo "ladnie sie dzis ubralas" i wiecie co potrafi zauwazyc ze mam na sobie jakis nowy ciuch :szok: W Polsce zalozylam nowa bluzeczke, ktora sobie tu kupilam w nexcie, a moj Kubus "mamusiu masz nowa bluzke, ladnie wygladasz", a moj maz wielkie oczy. A dzis jak wsadzalam go do auta to mi powiedzial "mamusiu jestes taka piekna" i do tego westchnal. No ja sie rozplyne chyba przy nim :-D

reklama
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było. Czasu nie mam, Dawid raczkuje po całym domu i wspina się na nóżki. Zapisaliśmy dzieciaczki do przychodni i okazało się że przyjmuje tam polski lekarz :tak:. Niestety jeszcze nie zapisaliśmy Jaśminki do szkoły.
Narazie znowu uciekam bo Dawid stoi przy kominku
narazie i pozdrawiam Was wszystkie

Czesc kochane.
Nie bede juz Was przepraszac za to , ze rzadko do Was zagladam, bo chyba juz sie to nie zmieni:zawstydzona/y:.
Naprawde brak mi ciagle na wszystko czasu:-(.
Mam do Was pytanko.
w czerwcu konczy sie waznosc paszportu mojego brzdaca i musze jak najszybciej zlozyc wniosek o nowy 5letni paszport. Bardzo chcialabym wyjechac z Gabrysiem latem do Polski. Czy moge zlozyc wniosek gdzies blizej niz w Londynie. Pamietam, ze pisalyscie kiedys cos na ten temat. Do konsulatu probuje sie dodzwonic juz od kilku dni i niestety bezkutecznie. Doradzcie cos prosze, bo musze dzialac szybko.
Pozdrawiam i sciskam Was wszystkie bardzo goraco i sle buziaki dla maluszkow.
papa

Dziendobry dziewczynki

W koncu udalo mi sie zjesc sniadanko w spokoju i nie na predce :-)

Karolina - z tego co czytalam, to od maja ma ruszyc konsulat w Manchesterze, ale nie jest to wiadomosc na 100%. Byly tez organizowane jakies spotkania z konsulem w Leeds i Bradford na poczatku lutego, ale niestety nie wiem czy w najblizszej przyszlosci znow beda. Na stronce konsulatu zadnej informacji nie znalazlam. Moze cos dziewczyny beda wiedzialy. Musisz wziac pod uwage ze na paszport mozesz czekac nawet do 4 miesiecy.

Jasmina - jak mala pojdzie do szkoly to bedziesz miala wiecej czasu :-D

W swieta chyba bedzie wesole miasteczko w Lister Parku. Widzialam wczoraj plakat, podjade dzis to doczytam szczegoly i sie podziele.

Karolina szkoda ze dopiero teraz sie zorientowalas bo ma poczatk lutego byl konsul w bradford:-:)-:)-( a potem mial spotkania w kolejnych miastach, ale nie wiem czy dalej gdzies sa:(((( Wiem tez ze maja otworzyc konsulat w manchester ale nie wiem czy nie bedzie dla ciebie za pozno.
Najlepiej chyba bedzie jak napiszesz do nich maila, skoro nie mozesz sie dodzwonic:)))
Pozdrawiam.

czesc dziewczyny
Pare dni do Was nie zagladalam bo mialam urwanie glowy i teraz nadrabialam zaleglosci - sporo tego bylo.:tak:
Od poniedzialku jestesmy juz w UK maly nie poznal tego domu i byl bardzo wystraszony, na chwilke go zostawialam gdzies samego to plakal niesamowicie a mi serce sie krajalo ale juz jest coraz lepiej.
Przywiozlam ze soba brata to troche mi pomaga ale od dzis ruszyl na poszukiwanie pracy.
Zdjecia ze slubu nie wyszly wiec wam nie wkleje :(( ehh juz staram sie o tym nie myslec bo lzy mi leca jak mysle ze nie mamy pamiatki ale widocznie to na szczescie.
na chrzcinach maly caly czas zacieszal do ksiedza a ksiadz nie wyrabial chcial zachowac powazna mine ale nie udawalo mu sie wiec ogolnie smiesznie bylo.
Michas zaczyna raczkowac jest starsznie ruchliwy, pelza tak smiesznie narazie na chwile go z oczu spuscic nie moge i jak nienawidzil lezec na brzuchu tak teraz na plecach nieznosi - wszytsko chce robic na brzuchu ale jak ja mam mu pileuche ub rac hehe
odezwe sie jeszcze do was pozniej bo lece gotowac zupe dla tego brzdaca- mama mnie w polsce nauczyla gotowac dla niego wiec postaram sie dawac mu na przemian sloiczki i wlasne obiadki. pozdrawiam Was mamuski

Czesc Kasia, jak samopoczucie po powrocie??

Szkoda, ze zdjecia sie nie udaly. Ale to na szczescie. Moi rodzice maja tylko zdjecia od fotografa ze studia. A wszystkie z kosciola nie wyszly, bo brat mamy zapomnial zdjac obiektyw :-)

Hehe Kasia.j jak mozna zapomniec zdjac objektyw:-D:-D:-D:-D. Ja z kolei nie mam zdjec takich pozowanych u fotografa albo w plenerze, tylko takie normalne co szwagier robil, ale sie tym nie przejmuje:))))

30 lat temu takie byly aparaty. Patrzylo sie przez okienko i wszstko bylo widac niezaleznie czy obiektyw byl zasloniety czy nie. Mysle, ze to z emocji wujek zapomnial i do tego mlody byl ;-)

Ja ze swojego mam ze studia, ale tak srednio mi sie podobaja. No i mnostwo zdjec nam znajomi robili. Te takie spontaniczne sa najlepsze.

reklama
Witam kolezanki!!!!
Wlasnie byla u nas HV. Moj maly wazy juz 4860 w piatym tygodniu zycia. Przy wadze startowej 3110 to chyba niezle,nie?
Kasiek witaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny od rana mam takie krwawienie ze nie nadazam z myciem i wymiana podpasek. Myslicie ze to juz moze byc okres? Troszke mnie to martwi:szok:

Do góry