reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Kasiu J. wytlumacz mi prosze co to jest to baby clinic? Bo wyobraz sobie ze polozna byla u mnie tylko dwa razy,na trzecie umowione spotkanie nikt nie przyszedl.Dopiero w przyszla srode przychodz HV. A ja tez bym chciala wiedziec ile moj szkrab przybral na wadze. Dobrze ze junior jest zdrowy,bo bym ich tam w tej przychodni rozszarpala.
Dzis i jutro jestesmy sami od 8 do 24,troszke nam smutno bez tatusia:-(
Mw80 napisz mi kochana czy masz ten dobry adres aby wyslac aplikacje na becikowe? Troche bym sie wkurzyla gdyby mnie tak zalatwili jak ciebie,bo to w koncu pieniazki dla naszych dzieci i niedopuszczalne jest zeby w job centre popelniali takie bledy:angry::no:

reklama
Moj Macius to taki prawdziwy Macius, wazy w 14tg - 7,72kg :-D:-D:-D
I zaszczepili go przy okazji tez dzisiaj. Troche bylo placzu, ale potem bardzo sie usmiechal.

kama - Baby clinic organizowane jest w kazdej przychodni w jakis ustalony dzien o stalej porze co tydzien. Mozna wtedy pojsc bez rejestracji i zwazyc swojego malucha, pogadac z HV o jakims problemie, jezeli takowy masz, zapytac o cos, np o diete maluszka czy swoja jak karmisz, pomagaja mamom karmiacym, zachecaja do jakis spotkan z innymi mamami i takie tam. Zwykle wtedy tez odbywaja sie szczepienia. Trzeba wziac ze soba ksiazeczke malucha.

Kasia Marcel mial juz to drugie szczepienie 04marca, za trzy tygodnie ma nastepne. Ale u mnie to bylo tak ze ja nie czekalam na list tylko zaraz po pierwszym szczepieniu powidziano mi zebym umowila sie na nastepna szczepionke, wiec zrebilam to od razu. Mysle ze moze jest o samo u Ciebie, oni poprostu czekaja az sie znimi umowisz.
Jesli chodzi o siusiaka to powim ci ze moja siostre (tzn jej syna) tez tu lekarz do domu odeslal i powidzial ze sie nie nadaje do ciecia, i ona ma ten sam dylemat co ty
Napisz jak z waga u Maciusia bo Marcel we wtorek wazyl 6.62

Kama jak przyjdzie health Visitor to na pewno ci powie jak przyjmuje baby clinic w twojej przychodni. Baby clinic polega na tym ze idziesz sobie zwazyc maluszka i ewentualnie poradzic sie w jakiejs sprawie odnosnie maluszka i twojego pologu:)) Ja chodze tam prawie co tydzien:))
Ale powiem Ci szczerze ze strasznie dlugo to u ciebie trwa. Moj marcel jak mial miesiac to HV byla juz kilka razy i ja juz sama smigalam sobie do baby clinic. Jak nie mozesz sie doczekac to zadzwon do pzrychodni i zapytaj w jakich godzinach dziala baby clinic i sobie poprostu tam idz. U mnie w przychodi nie trzeba se umawiac wczesniej.

kasiu j- u mnie to jest tak ze podczas szczepienia umawiasz sie na nastepne.czyli 8tyg 12tyg 16tyg. tak jest u nas:tak:a potem 12miesiac.
my wlasnie dzisiaj bylismy na 12tyg szczepieniu,troszke placzu. a teraz tylko spanie.mhh na jednym udku zrobil sie rumien:confused:mam nadzieje ze to normalna reakcja,pierwsze szczepienie bylo bez takich wynalazkow:baffled:

kama- sprawa z becikowym skaczyla sie tak, ze w jobcenter dali nam gotowa zaadresowana koperte na adres shieffield( ale mam gdzies ten adres ;-))

Okazalo sie, ze u mnie tez tak jest, tylko HV zapomniala mi o tym powiedziec. Przy Kubusiu przysylali mi zawiadomienia za kazdym razem o szczepieniu i dlatego czekalam. Myslalam ze bedzie tak samo, a tu zmiana ;-)
Maciulek jak na razie po szczepieniu calkiem niezle sie trzyma, spi sobie juz smacznie i ja za chwile do niego dolacze. Natomiast Kubus nie okazuje zadnych oznak zmeczenia, spiewa tu i bawi sie. Skad on ma na to wszystko sile :confused:

mw80 - a Twoj maluszek ile wazy? bo ja choduje sobie smoka; nie wiem kto go bedzie nosil, bo mnie juz plecy wysiadaja

kasia ja dopiero teraz sie skumalam ze jak pisalam ci o tym szczepieniu i ty juz napoisalas ze Macius juz zaszczepiony, hehe, ja pisze zebys pochwalila sie jego waga a ty to juz tez napisalas, hehe, czyzby jakas telepatia?????
Powiem ci ze waga IMPONUJACA, tyle wazy 6miesieczny syn mojej siostry, hehe, a ja myslalam ze marcel jest ciezki:)))))

Ingrid no juz prawie czas na Was:))) Masz juz jakies objawy? Kiedys czytalam ze kobiety przed samym porodem maja przyplyw energii. Jest tak u Ciebie?? Ja to codziennie mylam podlogi, a jak maz wracal z pracy i troche nabrudzil to ja od razu za szmatke i wycieralam, nawet o takich dziwnych porach jak 11 wieczorem. Hehe nawet mi zdjecia robil jak ja po nocy z miotla po mieszkaniu biegalam:-)

Kasiek jak zasiadziesz juz do komputera jako swiezo upieczona żonka to napisz nam wrazenia ze slubu. Moze jakies zdjecia pokazesz, cobysmy zobaczyly jak pieknaa panna mloda bylas:)))))

Niunka czy twoj Szymon czyje sie juz lepiej? Usciskaj go mocno:)))

Myszavik a twojej corci spadla temperatura?

Pozdrowienia dla wszystkich i milego wieczorku:))))

sylwia - pisalysmy wtedy w tym samym momencie :-) dzieki za zyczonka
a co do tej energii przed porodem to u mnie tez tak bylo; ja jak mialam przedpoludniowe skurcze to odkurzylam w dom, zmywalam naczynia, zrobilam pranie i obiad ugotowalam (troche mi sie kurczak przypalil wtedy, ale chyba mi zostalo to odpuszczone :-)) a potem udalam sie do pokoju, by spokojnie urodzic Maciuska, moja tesciowa do dzis nam wypomina cala ta akcje poroda i powiedziala ze na nastepny raz juz sie nie pisze, jak teraz bylismy w PL to znowu to opowiadala jak to z jej punktu widzenia wygladalo i sikalismy prawie ze smiechu

kasiek - wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia, duzo milosci i radosci ze wspolnego zycia
czekamy na zdjecia i jakas relacje

weekend tuz, tuz; macie jakies plany???

Weekend jak zwykle maz w pracy a ja sie szwedam po oklicy i kawkuje sie u kolezanek:))) Ale sobote wieczorkiem imprezka u rodzicow, bedzie pyszne jedzonko, mniam mniam.

reklama
A no czesc dziewuszki majej spadla temp jest juz oki ale nie uwiezysz Sylwia normalnie zrobilam sie na blond szoku doznasz jak mnie zobaczysz normalnie tleniona doda heheheh kurcze nie umiem sie przyzwyczajic heheh pozdrowionka dla wszystkich

Do góry