reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Witam Dziewczyny!!!!

Co za okropna pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja juz chce wiosne:angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Kasiek ja tez mam zamiar zrobic sobie pazurki bo dostalam od meza vaucher na walentynki no i trzeba go wykorzystac:)) ja juz kiedys mialam, tez bylo mi trudno z nimi ale to kwestia przyzwyczajenia, a przynajmniej bede z duma patrzec na pazurki, bo sama to ja takich nie wychoduje nigdy:(((
Ja tez widzialam strone tego sklepu, no i jak narazie to chyba maja marny wybor. Nie ma tam nic poza tym co mozna dostac w patsonie, ale tez mam nadzieje ze sie rozkreca:)
No prosze to juz jutro slub??:)))

Wszystkiego naj naj naj naj na nowej drodze zycia,
11.jpg

Bądźcie dla siebie i ziarnem pieprzu, i szczyptą soli, i tym co cieszy, i tym co boli. Trwajcie razem, gdy miłość w rozkwicie i gdy ku jesieni swe kroki skieruje życie.

Ninka wspolczuje Ci naprawde, no i Szymkowi ze sie tak meczy:-:)-:)-:)-(

Kama hehe tak probowalam sobie was wyobrazic jak uspokajasz Maksia suszarka, pewnie smieszny to jest widok:-):-):-)
My tez dostalismy malo tax creditu bo tylko 20funtow na tydzien:-( no i tak dlugo zwlekali z decyzja ze becikowe tez przeszlo mi kolo nosa, no ale coz pogodzilam sie juz z tym:)

Kasia. j ja mialam to samo ze Marcel budzil sie co 1.5godziny na jedzenie i teraz robie tak ze odciagniety wczesniej pokarm daje mu z butli i mam zupelny luzik bo karmie go co 4godziny a w nocy nawet rzadziej. Bylam tez zwazyc go wczoraj i przybral tez wiecej przy takim karmieniu. Niestety czasami musze dac mu butle sztucznego bo nie moge sciagnac pelnej porcji:( ale to tylko czasami.

Pozdrawiamy:)))

reklama
sylwia - Macius w dzien calkiem niezle je, bo tak co 3 godziny, natomiast w nocy jest gorzej, ale przypuszczam, ze dlatego tak sie budzi bo wolalby spac kolo mamusi a nie sam w lozeczku :-D dzis rano kolo 4 jak go karmilam to zasnelam i spal ze mna to wytrzymal 3,5h bez jedzonka, mala spryciula chyba chce mnie przechytrzyc, ale sie nie daje, twardo go odkladam do lozeczka po kazdym karmieniu, tylko kto dluzej wytrzyma :confused: wozeczek bardzo ladny

cfcgirl - zatrudnij partnera do masazu pleckow ;-)trzymamy kciuki, napewno wszystko jest w porzadku

Kubus dzis idzie do chirurga z tatusiem, beda debatowac nad jego siusiaczkiem. Troszke sie denerwuje.

Moj maluch wlasnie zasnal znowu z wlaczona suszarka! Plakal od rana,bo nie moze zrobic kupki,a ja niewiem jak mu pomoc. Znacie jakies domowe sposoby,bo ja juz czasami glupieje:-(

Dziewczyny zaczęłam sie zastanawiać nad szkolą rodzenia. Napiszcie proszę czy jest mi to potrzebne?? Jesteście doświadczone mamusie i chciałabym wiedzieć czy bez szkoły rodzenia będe wiedziała jak oddychać, jak przeć itd.
Dziękuje
Kama spróbuj masaż brzuszka , zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Ostatecznie z moją przyjaciółką pomogłyśmy mojemu chrześniakowi termometrem, ale tak jak piszę to jest ostateczność.
Całuski

kama - z domowych sposobow to mozna zaczac od masowania brzuszka, mozna przyciagac mu kolanka do brzuszka i tak trzymac przez chwile (moj Macius wtedy puszcza straszne baczki :)), mozesz go klasc na brzuszku, albo jak masz ta pilke do porodu to na niej i tak go kulac, a w ostatecznosci mozna wlozyc do pupci koncowke termometru z odrobina kremu (ale nie radzilabym tego zbyt czesto stosowac, bo dzieci sie przyzwyczaja szybko)

Dzieki kobitki,w sumie to juz probowalam tych sposobow oprocz termometru,bo troszke sie boje.
Cfcgirl ja nie chodzilam na szkole rodzenia,a przy porodzie niemialam problemow. Ale to juz twoja decyzja.
Kurcze jak ta twoja ciaza szybko zleciala.Jeszcze troszeczke i Marysia bedzie juz z toba!!!!

Kama ja marcelkowi dawalam herbatke rumiankowa, no i masaz brzuszka i nam to pomagalo, tzrymam kciuki za kupke maksika:)))

Cfcgirl u mnie obylo sie bez szkoly rodzenia a tez sie balam ze nie bede umiala oddychac ale uzywalam tego gas air i tak skupilam sie na wdychaniu jego (w nadzieji ze mi pomoze) ze zupelnie nieswiadomie robilam glebokie wdechy i wydechy. A pzrc tez bedziesz wiedziala jak, zupelnie tak jak na siusiu. Pewnie sie denerwujesz czy sobie poradzisz, ja tez tak mialam, ale nie taki diabel straszny:)) Ja poprosilam o EPIDURAL i naprawde wspominam porod dobrze:))

Kasia.j Marcel na szczescie lubi spac w lozeczku, czasami ma tylko ochote pospac z nami to mu pozwole:)) Wczoraj po wieczornym karmieniu jak probowalam go ululac do snu to sie wiercil, nie pasowalo mu wiec odlozylam go do lozeczka i wyobraz sobie po kilkunastu minutach sam zasnal:szok::szok::szok::szok::szok::szok:. Woli sam spac niz z mama:(((( Ale tak na serio jakby tak sie przyzwyczail do zasypiania samemu to by bylo fajnie:))

Wlasnie maly wypil herbatke rumiankowa i kupa poszla ze hoho... Chyba czytam Sylwia w twoich myslach.
A jakie dziecko teraz spokojne!!!!:-D

reklama
Do góry