reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

No wedlug mnie to szpital nie zapewnia nic, ale ja rodzilam w Bradford.
Wez ze soba rzeczy dla siebie tak jakbys sie normalnie pakowala do szpitala tzn.pizamka, kapciuchy, bielizna, myddelko i takie tam, sama wiesz. No i dla maluszka ciuszki: koszulki, śpiochy, pampersy, smoczek itd.
Ja pakowalam co popadlo. Zaczelam juz sie pakowac jakies dwa miechy przed:-) i tak potem dokladalam jak mi sie cos przypomnialo.

Acha wedlug mnie najwazniejsze to te duze podpaski:blink::blink::blink::blink: No i aparat, kamere tez sobie spakuj. Moj maz wracal sie po to do domu:-):-)

reklama
Większosć z tego co mówisz już mam w torbie. Zastanawiam się nad laktatorem, bo jesli tutaj siedzi sie w szpitalu tak krótko, to najpewniej ominie mnie nawałnica mleka "trzeciego dnia". A te podpaski? Ja kupiłam po prostu największy rozmiar ale ciągle słyszę o jakichs podkładach. Czy to cos innego? Może podpaski są za małe?
Patrzę na tą moją torbę i coraz bardziej za mała się robi.

Ingrid ja mialam poprostu zwykle podpaski tylko w duzym rozmiarze, i powiem Ci ze byly lepsze niz te ktoreych dostalam kilka od poloznych jak mi zaczely wody odchodzic. One maja tylko jeden paseczek kleju od spodu i poprostu sie przesuwaly caly czas. No i druga roznica to w cenie, te specjalne sa poprostu drozsze niz zwykle.
A jesli chodzi o laktator to wydaje mi sie ze ni musisz brac bo nawet jakbys musiala zostac dluzej (czego oczywiscie Ci nie zycze) to ktos Ci ten laktator przywiezie.
Wez to co bedzie Ci potrzebne przy porodzie i troche po a reszta sie nie martw.
Ja tez mialam taka ogromna torbe podrozna spakowana, ale i tak maz dowozil mi ladowarke np.
Ja wyszlam ze szpitala o poltorej doby od porodu.

A co sie stalo z reszta dziewczyn?????????
Kasia i Niunka w Polsce to sa zalatane i nie maja czasu napisac nic do nas:-:)-(
Kasia.J dzisiaj wraca to pewnie niedlugo do nas dolaczy. Kasiu napisz jak Ci urlop minal, cieszysz sie ze jestes znowu w jakze cudownym Bradford:)))):blink:

Kama jak Maksio, no i jak Ty sie miewasz?
Jasmina co u Ciebie?
Cfcgirl a Ty ja sie czjesz, jak bole glowy, przeszly, jak dzidzia?
Mw80 cos nowego z chalupka? Wiesz juz kiedy sie przeprowadzacie?

Jezeli ktoras mamusie pominelam to bardzo przepraszam:))))

czesc laseczki no ingrid ja ci pomoc nie moge bo rodzilam w polsce czego bardzo zaluje i wiem ze juz nigdy wiecej heheh. ale ciaze prowadzialm tu i tam midwife mi liste dala ale gdzies ja zapodzialm ale tak jak mowila sylwia .m to chyba wszystko hehe .

czesc
Sylwia - masz troszkie racje , ja jestem zalatana , bo jest cale mnostwo spraw do zalatwiania przed slubem. Do tego dochodzi nasz marudzacy synek , a to dlatego ze chyba zaczna mu wychodzic pierwsze zabki i coraz czesciej daje popalic.Ale coz .

Pozatym kobitki podczytuje was codziennie , ale jak zaczynam pisac to nigdy nie moge skonczyc , bo Szymon wzywa.
Wiecie powoli zaczelamszymkowi podawac mleczko bebilon i za diabla nie chce go pic , ani zadnego innego. Wpada w histerie i tak jest dopoki az nie dam mu cycka. Jednego dnia byl na glodzie ok 6godzin , a i tak nie chcial pic tego mleka. Sama juz nie wiem jak zmusiac go do picia. A co lepsze to soczkow tez nie chce pic. Ale za to wcina rozne owocki ,warzywka , no i obiadki ze az mu sie uszka trzesa:-D. Nie wie m co z tym mlekiem.:-(.
Zastanawiam sie jak to bedzie na slubie , jak ja co 3-4 godziny bede sie rozbierala z tej wielkiej sukni. ( chodzi mi o gorset) . Az sie boje co to bedzie
No i musze konczyc papa. pozdrawiamy i caluski dla wszystkich maluszkow:-)

drogie mamusie.mam pytanko...mianowicie poprosze o porade.dzisiaj w koncu dostalismy czek dla malego na 250F:-)i w zwiazku z tym-orientujecie sie ktora z opcji zainwestowania tych pieniazkow jest najlpesza?powiem szczerze ze jest w czym wybierac:confused:

Wyobrażam sobie niunka jaki masz teraz "sajgon" z tymi szykowaniami do slubu. Ostatnio przyglądałam sie takiemu zamieszaniu w życiu mojej najblizszej przyjaciółki. No jest co ogarniać.
Dlatego ja i mój Miły zdecydowalismy, że slub zawsze może poczekać i najpierw chcemy troche podchować bobasa. A rodzinie napierajacej na ten temat powiedzielismy, że pierwsza imprezka, na która maja się szykować to Wielkie Chrzciny, moga być nawet tańce jak kto chce, a o slubie narazie sza!
Prznajmniewj do końca karmienia, a karmić marzy mi sie długo (oj chyba mi sie nie spieszy na ten slubny kobierzec).

Co do torby szpitalnej- dzięki dziewczynki, juz chyba wiem wszystko. Zapytam jeszcze midwife w przyszły czwartek jakie konkretnie panuja zwyczaje w GI.
Torba spakowana- od razu mi spokojniej :)

niunka moze on nie chce pic tego mleka bo mu nie smakuje a co ty na to jak byc sprobowala dac mu inne posmakowac a jak nie to lepiej dac mu te zupki jak mowisz a jak ma juz 6 miesiecy to moze juz wiecej jejsc sloiczkow a co do mleka to redze ci oddciagnac sobie do pojemniczkow na pozniej zebys tak jak pisalas nie musiala sciagac gorseru .a to normalne ze nie bedzie chcial innego mleko bo wiadomo ze z cyca lepiej smakuje sama posmakuj te bebilon to zapwniam ze tez bys go nie pila hehe .ja mojej niuni zmienialam 3 razy bo zadne jjej nie pasowoalo takze przypuszczam ze bedziesz miala podobnie a szczegolnie tu w angli bo te mleka sa okropne zycze powodzenia i nie martw sie tyle w koncu to bedzie twoj wymarzony dzionek caluski pa

Dobry wieczor mamusie!!!!

Niunka wierze Ci ze masz straszny zawrot glowy. Kiedy bedzie ten szczesliwy dzien? Masz juz suknie kupiona?
Z Szymkem to ja tak sobie mysle ze on moze poprostu nie chce pic z butli skoro soczkow tez nie chce pic? Z czasem pewnie sie przyzwyczai a na wesele to powinnas sobie odciagnac kila porcji mleka i dac mu z lyzeczka tak jak zupke, wtedy tez np babcia bedzie mogla nakarmic jak ty bedziesz tancowac:)))

Mw80 ja tez niedawno dostalam taki czek i mam zamiar sie tym zajac (tylko cos mi nie idzie:-)). https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-uk-f141/jakie-konto-child-trust-fund-jest-najlepsze-12176/ Tam znajdziesz jakies rady. Z tego co ja eczesniej patrzalam to wybralabym ten fundusz staly, gdzie wiesz ze to co wplacilas wroci do ciebie (tzn do dziecka) wraz z odsetkami, bo te inne to jednak ryzyko:(

Milego wieczorka wszystkim:))))

reklama
Do góry