reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Witam

Cfcgirl - Juz sie nie moge doczekac jak zobacze Twoja malenka ale zlecialo ojaa:szok: pamietam jak wpadlas do nas i mowilas ze zafasolkowalas ..cieszylam sie z Toba atu juz zaraz dzidzia bedzie z wami :tak:ale fajnie szybko czas leci jak nie wiem a moja juz 8 miesiecy zaraz :-D:szok:

reklama
cfcgirl - tak to jest w ciazy, jednego dnia czujesz sie doskonale i masz ochote gory przenosic, a nastepnego wszystko Cie meczy, ale juz nie duzo Ci zostalo i malenstwo bedzie z Wami

Kuba strasznie lobuzuje i rozrabia, rozbil sobie glowe, na szczescie obeszlo sie bez szycia, Maciek caly czas sie smieje, a ja staram sie ladowac bateryjki przed powrotem

A mi Marcel zaczal sie budzic w nocy na jedzenie co dwie godziny!!!! Na pol spiaco ssie cyca kilka minut i zpowrotem spi. Nie wiem co mam zrobic zeby go tego oduczyc. Chcialabym zeby mial dluzsze przerwy w nocy:((

A mi Marcel zaczal sie budzic w nocy na jedzenie co dwie godziny!!!! Na pol spiaco ssie cyca kilka minut i zpowrotem spi. Nie wiem co mam zrobic zeby go tego oduczyc. Chcialabym zeby mial dluzsze przerwy w nocy:((
hej , mysle ze to normalne wiesz,jest malutki ma maly zoladeczek i potrzebuje czesciej pic mleczko, kazde malenstwo jesli jest na cycusiu budzi sie czesciej niz dziecko kramione sztucznym :tak:
poczytaj o tym na internecie pisze mnostwo o tym dlaczego itp.
MOja mala sie budzila czesciej zanim przeszla na modyfikowane, :tak: do dzis budzi sie 3 razy w nocy :tak: o przespane nocki mozesz walczyc od 4-5 miesiaca troszke ograniczac mleczko .

sylwia - to samo jest u mnie z Maciusiem, z Kuba tez tak bylo, dopiero udalo mi sie go oduczyc nocnego jedzenia jak odstawilam go od piersi, a Maciusia staram sie rozbudzac jak zasnie, zmieniam mu pieluszke i karmie w nocy przy swietle, czasem pomaga, ze wiecej sie naje i spi dluzej

No wlasnie ja probuje zrobic cos takiego, przypilnowac zeby zjadl wiecej. Nie przejmowalabym sie tym tak gdyby nie to ze do niedawna budzil sie na karmienie najwyzej dwa razy w nocy, czyli znaczy ze potrafi zjesc wiecej i spac dluzej a teraz sie poprostu rozbrykal.. No i jak budzi sie tak czesto ja w koncu nie odkladam go do lozeczka tylko spi z namia potem budze sie cala obolala bo nam ciasno.
No nic moze mu sie zmieni niedlugo, a narazie bede musiala robic tak jak Ty Kasia.

Ja mam nadzieje, ze jak wrocimy do domu to sie Maciusiowi odmieni i tez bedzie spal w nocy dluzej. Teraz spi ze mna, bo nie mam gdzie wstawic lozeczka u rodzicow. A jak bylismy w domu to najgorsze dla mnie jest to karmienie okolo 3-4 rano. Zawsze wtedy zasypiam, mlody zostaje z nami w lozku i spi dlugo, bo mu dobrze. Spryciarz maly :-D A potem nam sie jeszcze Kubus pakuje do lozka i dopiero jest ciasno.

cześć dziewczyny
Będę zapisywała dzieciaki do przychodni. Napiszcie mi proszę jak to wygląda i co mnie czeka? Jakoś nie mogę się zebrać i pójść a z drugiej strony to mąż ostatnio długo pracuje.
pozdrawiam i życzę miłego dnia
A co dzisiaj u Was na obiadek będzie?
:-)

Jedna z zalet wizyty w Polsce to to, ze na obiadki sie wpada tu i owdzie do rodzinki :-D Dzis obiadek u mojej mamy: zupka jarzynowa i makaron z serem.

Do przychodni bedziesz potrzebowala na poczatek paszporty i jakis dokument potwierdzajacy Twoj adres zamieszkania w UK (rachunek za gaz lub prad, wyciag z banku, list z biblioteki itp). Na miejscu karza Ci wypelnic karteczki z danymi osobowymi i informacjami o poprzednim lekarzu. Umowia Cie tez na wizyte z pielegniarka na takie ogolne badania, dostaniesz pewnie buteleczki na siusiu :)

reklama
Witam!!!

Wczoraj sciagnelam sobie mleko klaktatorem i wieczorem dalam Marcelkowi z butli zeby sprawdzic ile bedzie spal po porzadnej kolacji. Wypil 150ml i spal bite 5 godzin zanim obudzil sie na jedzenie, dostal potem cyca no i po 2.5gdzinie znowu sie obudzil, cyc i po godzinie znowu pobudka. Wniosek z teg taki ze za malo z cyca ciagnie i dlatego budzi sie tak czesto. Ale co zrobic jak po kilku minutach jedzenia zamyka buzie i ani rusz dalej nie chce jesc?!!!

Jasmina u nas w przychodni tzeba najpierw wypelnic wniosek, potem umawiaja na wizyte z pielegnarka ktora wazy, mierzy i robi wwiad an temat przebytych chorob. dzieci pewnie dostana takie czerwone ksiazeczki zdrowia.
A na obiad nalesniki z twarogiem:)) mniami.

Kasia z tymi obiadkami to ja mam tak fajnie w kazdy weekend. Mamuska na pyszny obiad zawze nas zaprasza:)))

Do góry