reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

KAsiaJ- tak to chyba chodzi o ta opiekunke, a czy wiecie cos wiecej jak to wyglada, jak sie postarc o nia?!Zastanawiamy sie z męzem, ale z drugiej strony to szkoda mi małego zeby z babiszonem jakims siedział tymbardziej z enie zna jezyka:/:-(Jednak chyba nic z tego nie bd ale wrazie co prosze o info

Ampar - a Ty co do rpacy sie wybierasz?
AgnieszkaUK - a co robisz: pikowanie, czy naklejki?!I jaka zmiane masz?I na jakim BD4 czy 9?

reklama
Kasia8118/ Ampar - znalazłam tylko takie:

Załączniki

• BOzena 002-1.jpg
    BOzena 002-1.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 29
BozenaM - one nie sa takie zle, znam pare osobiscie, ktore przyprowadzaja dzieci do klasy Kubusia, sa po roznych tam kursach opieki, pierwszej pomocy i takie tam, sam raczej nie bedzie, bo one kilkorgiem dzieci na raz moga sie opiekowac, bardzo czesto zabieraja dzieci na rozne playgrupy (co jest krytykowane przez angoli, ze sie wtedy nimi nie zajmuja, a sie im za to placi), mozesz ubiegac o zwrot kaski do 80%, Oleska jest childminderka... ja korzystalam kiedys z ich uslug i bylam zadowolona, jak zadzownisz pod ten nr: 01274 437503 i powiesz, ze szukasz childminder w Twojej okolicy, to oni Ci przysla w liscie wykaz babeczek, tak jest najlepiej

Marta - ja odpadam, zyje juz wyjazdem, do tego nie mam autka

Bozena ja tez słyszłam kila dobrych opini na temat childminde,kiedys na Bradfor 24 ogłaszała sie Polka ze własnie robi takie kursy i szukała juz dzieci,było to dos dawno
Marta84 ja zadnego spotkanie nie zalicze do południa:-(mam ograniczony czas
Sylwia my tez zmienialismy wykładzine na schodach na wejscie.:tak:a jak Dawida szef przyjechał do nas w odwiedziny i zobaczył jakie mamy brki to tylko poprosił o telefon do agenci i juz wiedział jak z nimi rozmawiac,mimo podpisanego juz kotraktu wszysko zrobili jak trzeba.:tak:
Aniteczka i jaka decyzja?? ale było by fajnie w koncu do kogas buze w saunie otworzyc:-D:-D

Roksanna - nie aczepiłam Cie bo nie widziałm napisałm ze mozlwie ze sie mijałyśmy::tak:.Ja nie wiem jak wygladasz. Poki co widziałm Twoja karte pracy:):-D:-D:-D
Ja już nie mam do nich siły. Co tydzień źle wypełniona karta pracy. Co tydzień poprawiam i mowie. Ale chociaż czek przysłali prawidłowo napisany.

A ja żałuję, że wtedy odpuściłam:wściekła/y::wściekła/y: Tak ładnie siedział na nocniku i robił i siku i kupkę, tylko nie zdawał sobie z tego sprawy a teraz jak już kuma to siedziec nie chce:wściekła/y::wściekła/y:
A nie zawsze idzie gładko, nawet jak dziecko gotowe:baffled: Masz fart;-)
Też jestem tego zdania, bo Moją też teraz nocnik parzy w dupkę. Kiedyś siedziała. No wyjścia nie miała bo nie umiała zejść. W każdym razie nie reagowała aż takim uczuleniem jak teraz. :-D

ja juz po pracy.....wpadlam tylko na chwilke.teraz musze mala wykapac i zropic klopsy z sosem pieczarkowym na jutor na obiad,a pozniej kapiel i do wyrka.rano napisze cos wiecej,bo i tak wstaje nikola o 6.wiec chcac ie chcac musze razem z ia wstac.milego wieczorku
Męża na kurs gotowania musisz koniecznie wysłać :-D:-D:-D. I pogoń go trochę do pomocy.:tak::tak::tak:

KasiaJ zupełnie nie rozumiem tych angoli. Na tych wszystkich play grupach przecież trzeba się zajmować dziećmi. Ja właśnie bym chciała żeby taka childminder zabierała moje dziecko na play grupę do ludzi.
Marta84 czemu ty tak daleko mieszkasz?:-:)-:)-(
Doris78 chyba raczej nie. Praca się skończy i agencji podziękują.

Wstawać dziewczynki. :-D:-D:-D
Ja mam takie małe pytanko. Mam do zrealizowania czek. Za mój ciężki znój. I moje pytanie dotyczy właśnie tego. Wiem że mogę iść do banku i przeleją to na konto. Konto od tygodnia już mam. Ale czy mogę wziąć kasę bezpośrednio. Słyszałam że wzięcie kasy kosztuje 15Ł. A co jeśli pójdę do banku z którego jest czek? Też kosztuje to tyle kasy. Bo z konta będę mogła wziąć dopiero po 3 dniach :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Wstyd przyznać ale ja w UK nawet jeszcze z bankomatu samodzielnie nie korzystałam. :-D:-D:-D A jak pomyślę że mam lecieć teraz do miasta z tym czekiem to mnie w kościach szczyka.

Witam
Roksanna ja wiem tylko tyle ze jak Dawid dostawał jezcze czeki to zawsze długo czekalismy na kase:-(ja juz od kilku dni własnie rozmyslam o tym co piszesz ,ze strasznie tu jestem uziemiona,:baffled:a jak juz sie kiedys szarpłam na zakupy oczywiscie z jego karta,to byłam swiatkiem ,jak kobieta płaciła własnie karta meza i pani przy kasie powiedziała jej ze w takiej sytuacji powinna zadzwonic na policje,bo tak robic nie wolna:no:i juz miałam dosc:szok:

Katin szczerze mówiąc myślałam, że tu tak można. Nigdy nie płaciłam samodzielnie, ale tyle razy co płacił mój Łukasz to nigdy nikt nie brał karty do ręki tylko samo nią operował.

witam sie kobietki przy rannej kawce my dopiero wstalysmy zapowiada sie fajny dzionek wczoraj bylam w funciku za spinaczami bo mama malo i wiki zobacyla organki oczywiscie jej kupilal i jeszcze takie malutkie krzeselko teraz to tylko gra na nich:-D:-D:-D
roksanna ja ci kochana w spraiwe czeku nie doradze bo ja nie mam pojecia o tym a zbankomatu tak jak ty nie korzytalam tutaj
bozena ślicznie wyszłaś na zdjęciu zastanawiam sie nad pacurkami u ciebie bo wszystkie dziewczyny robia to je nie bede gorsza;-)bo mi sie łamią jeden krutki drugi długi no ale musze sie jeszcze zastanowic:tak::tak::-D:-D:-D

reklama
Do góry