reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

AgnieszkaUK chyba nie glupi pomysł:tak: ,twoje przepisy są calkiem niezłe (ty czase nie jestes po gastronomiku?;-))Jak sie czyta to az sie czlowiek głodny robi:-)

reklama
A co najwazniesze w przepisach nie ma typu ;troche maki ,filiżanka cukru .
Oooooooo to mozemy sobie rączki podac :-D:-D:-Dja równiez ale policealne:tak:dwu letnie

ja zmylam,myju muju i do wyrka. kurcze posialam gdzies swoje zlote kolczyki i za chiny nie pamietam gdzie je polozylam.chyba sobie kupiie lecytyne.zawsze ma problemy:wściekła/y::wściekła/y:
dobranoc

no to jedziemy z tym koksem!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
61333391.jpg

od lewej: kawałek słuchającej Roksany:-),Agnieszka stwierdzająca ważność ubijania hama w mufinkę:-D:-D:-D:-D(przyp.red...wybaczcie:laugh2:)...hmmm dalej kasiaj.,natalka90,doris z synkiem Dawidkiem;-)

53076799.jpg

agnieszka daje ...hmmmm..:-D nura:eek::-D:-D:-p;-);-);-);-);-).a na drugim planie pyszne ciacho;-)
74378427.jpg

sylwiam. i Marcelek:-);-);-);-)

79704360.jpg

moj synuś się zastanawia co on tutaj robi!:-D:-D:-D

26645959.jpg

i od lewej: Nikolka(od Agnieszki),Nikodem(mój:-)),Marcel(od Sylwii),Mati(od Roksany):-):-):-):-):-):-):-)ale się brzdące zebrały!

22175094.jpg

a to Agnieszka z Nikolką..słodko usnęła:tak::tak::tak:

dobra kończę,bo mi się net wiesza..i wklejałam chyba z 40 minut:eek::eek::eek::eek::eek:
śpijcie smacznie:-)

AgnieszkaUK - przepis zanoowalam , dziekuje o jajeczkach:).Ale odnosnie ciasta to ktore te serki bo chyab sa rozne rodzaje philadelpi, i ile soku cytrynowego:-D:-D

Anitczka- dobrze ze wkleiłas foty z opisem bo Roksanna podąło co kto ale musial co chcheilke wracac do zdjec:-D:-D:-D
O nie nastepnej impry pozstaram sie nie ominac:D
Biedna Sylwia, noralnie dałyscie popalic pewnie:tak::tak::tak:

milej nocki pa!

Dziendobry

U nas dzis bardzo wczesnie pobudka :szok: Jak swiateczne przygotowania? Bo u nas ruszaja pelna para, tesciowa tu rozkreca maszyne :baffled:

Doris - a co moj Kubus powiedzial Twojemu? bo jak z nim probowalam rozmawiac, to on w ogole nie chcial ruszyc tematu i zachowuje sie tak, jakby zdarzenia nie bylo....

Witam
U u mnie za duzo sie nie bedzie działo.Pieke tylko ciasto i robie tradycyjan warzywna sałtke.Jestem w tym roku zmuoszona do pieczenia ,a nie jestem w tym dobra.Słyszałyscie kiedys o ciescie ze słonecznikiem:-ppalce lizac,podam wam ,
trzeba upic biszkopt ciemny(z kokoe),kazda ma na pewno swoj sprawdzony przepis .
krem
mleko zagęszczone schłodzone
1\2 kost. margaryny kasi
razem utrzec
płyta słonecznikowa
15 dek. margaryny kasi
1\2 szkl. cukru pudru
2 łyżki mleka
1 cukru waniliowego
3 paczki złoneczniku

margaryne, mleko, cukier i cukier waniljowy zagotowac dodac słonecznik
wymieszac wyłożyc na blache piec 15-20 minut ma byc rumiane , ostudzic
płytę i pokruszyc na drobo do dac do kremu iwymieszac Biszkopt przekroić na
pół Posmarowac połowe masą przykryc i posmarowac resztą masy i włożyc do
lodówki
mysle ze wszystko napisałam ,polecam:tak:

Ostatnia edycja:
Jeszcze jedno,zdjecia swietne,mamusie gadu,gadu,dzieci w raju ,tyle zabawek:szok:
Kasia J zazdroszcze Ci tej atmosfery w domu ,zapachow,szumu,dziadkow, ach jak fajnie

reklama
Czesc czesc:-):-)
Ja tez sie w sumie nie napracuje:no:jedynie musze ciasto zrobic:-)sie zastanawiam wlasnie ze chyba zreobie te marchewkowe:tak:
kATIN-a co to jest ta plyta slonecznikowa??jakie to jest te mleko zageszczone???
KASIA J-Twok Kuba powiedzial ze jak ten samochod was uderzyl to zamknal oczy i zasnal:eek::eek:

Do góry