reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

dziekuje dziewuszki za mile slowa :)
AgnieszkaUK napisz tez przepis koniecznie juz mowilam mamie ze dam jej taki i bedzie musiala piec :tak:
aniteczka1981 no jak bedziesz miala czas to dodaj fotki moze na twoich lepiej wyszlam jak wogole jestem na jakims :)
BożenaM szkoda ze Cie nie bylo ale mam nadzieje ze jeszcze bedzie okazja Cie poznac :-)

reklama
ANITECZKA-oj to pewnie nerwow sie najadlas:wściekła/y:ale z drugieje strony zobacz ile dzieci czekalo na swoich rodzicow:-D:-DTagze Ala nie byla osamotniona:tak:
No i zobacz odpoczelas sobie od kuchni dzisiaj:-D:-D
KASIA J-moj Kuba z przejeciem mi opowiadal,ze twoj Kuba mu mowil o wczorajszym wypdku z ciezarowka.
BOZENA M-oj zaluj ,zaluj:-D:-D
AGNIESZKA UK-oj ciasto pycha:-)ja chyba najwiecej zjadlam :-Dbo az 3 kawalki:szok::szok::szok:ale tak blisko siedzialam nie moglam sie oprzec:-D:-D
NATALKA90-no costy gdzie Ty gruba???bardzo zgrabny i fajny masz brzuszek:-)
AMPAR-zyjesz???tak sobie o tobie myslalm i czy ty czasem dzisiaj kaca nie mialas?????:rofl2:;-):-p

I omineła mnie przyjemnosc odgadywania:-D juz wszystko jasne.:tak: a kiedy nastepne spotkanie?:-D:-D:-D ja tez tak chcem:wściekła/y:poznac was wszystkie
Sylwia odpoczywaj ,ach te kolezanki dały Ci w kosc:rofl2:
Doris ja pobiła bym Cie w porcjach ciasta , na pewno:-p

Natalka 90 jestes smutna teraz ,za kilka lat bedziesz sie z tego smiała,i byc moze bedziesz mowiła DZIEKI BOGU,nie jestem z nim. A co do otyłosci ,to poczekaj jak zobaczysz mnie,ale ja juz z tym nie walcze,duzo cwicze ale to chyba raczej dla kondycji.W mojej rodzinie jest duzo grubasow i chyba cos mam w genach.a do tego ja czuje sie super,jakos nie wpadłam w kompleksy,zycie mamy jedno:tak:

Witam Kobitki
Przepraszam Was Bardzo .Wybaczcie:-(
Ze nie dotarłam ,ale mała mi taki numer wycieła przed wyjsciem ze nie zdążylam na autobus (śmierdząca sprawa:crazy:)Wiem ze to nie było zależne od niej ,ale cóż takie moje szczeście.Tylko jetem zła bo juz od dawna powinnam sie poruszac autkiem ,a tu zawsze jakis wydatek:-(A autobusikiem to troche cieżko :-p
Widze ze świetnie sie bawiłście :tak:
Natalka90 Gdzie ty jestes gruba :confused2:Chyba powinnam ci pokazac moje foty z tego okresu, to odrazu pozbędziesz sie takich problemów.Ślicznie wyglądasz:tak::tak:

Hej
Ale zaluje ze mnie nie bylo- taka mialam nadzieje ze szymonek sobie z dzieciaczkami pogania:-(
Doris78- juz sylwia tez to podejrzewala:-D:-D:-D Nie nie mialam , pol piwka wczoraj wypilam i to ledwo a jak wrocilam to od razu padlam a rano sie zaczelo:wściekła/y:
Roksanna1 - zdjecia rzeczywiscie swietnie- chociaz dziewczyny zobaczylam-dzieki:tak:
Agnieszkauk-a co za ciasto pichcilas?:-p:-p:-p:-p
Bozenam- jak wrocisz z polski to propozycje same beda sie sypac jedna za druga;-)

Artur probuje uspic szymonka ale slysze ze negocjacje trwaja ze to mama ma usypiac:-D:-D Odkad wrocilam z Polski tak to wlasnie wyglada:rofl2:

Katin Tu sie tyje od samego powietrza:-Dja jak jade do polski to 10 kg w dół ,ledwo wysiąde z samolotu w anglii i10 do przodu:-D:-D:-D
Cos wspominałaś o inhalatorze elektrycznym ja taki mam dla małej ,ale stosuje tylko sól i pulmikort .Co prawda jest alergikiem ,ale ja stosuje poniewaz jest po zapaleniu płuc.I ma przerośnięta grasice

JUSTYSIAK ja stosuje to samo,ale od roku nie mam potrzeby,wszedzie to ze soba zabieram.Ja chorowł na krtan ,nic nie było po nim widc,tylko w nocy miał kasze ,taki jak stary pies szczeka.:-D:-D i za kilka dni wszystko ładnie mu sie oderwoło po podawaniu tego + syrop wykrztusny i spokuj, i to było tylko w okresie zimowym:tak:

CIASTO MARCHEWKOWE Z AKSAMITNA MASA:-)ale nazwa nie:-D

CIASTO
2szklanki maki(najlepiej wroclawska)
4jajka
2lyzeczki proszku do pieczenia
2lyzeczki sody
1 1/2 szklanki cukru
2 lyzeczki cukru waniliowego
200g lub 250g rozpuszczonej margaryny
4-5 startych marchewek(surowych)

jajka ubic na sztywna piane z odrobina soli, nastpnie doadawac po kolei skladniki,tzn, zoltka, make(przesiana przez sitko i wymieszana z soda i poszkiem do pieczenia,rozpuszczona margaryna,cukier i starte marchewki,cukier waniliowy.
piec w tem 150' ok 1 godziny.

MASA
1 1/5 serka philadelfia(jak sa male)-ja na to ciasto dalam 2 duze opakow.
200g. margaryny(tem.pokojowa)
1szklanka cukru pudru
sok z cytryny
opakowanie cukru waniliowego

margaryne o tem pokojowe wymieszac z serkami,cukrem pudrem,cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.
na ochlodzone ciasto kladziemy mase i posypujemy wedlug uznania np.wiorkami kokosowymi lub migdalowymi.

SMACZNEGO

sprawdzilam to co napisalam:-D:-Dbezblednie;-) napewno ciacho wam wyjdzie:-)

bozena co do czarnych pierogow----to sa normalne pierogi na slodlko,tylko przy robieniu ciasta dodaje sie kakao i wdety ciasto jest ciemne, a w srodek wklada sie wg uznania to co sie chce,ja proponuje bialy ser z cukrem i wiorkami kokosowymi, albo jak dzis roksana powiedzila jagody lub inne owoce,

Ostatnia edycja:
reklama
aaaaaa jajka,:-D:-D chyba zaloze koncik kulinarny AgnieszkiUK:-D:-D:-D

a wiec, dzis tlumaczylam dziewczyna jak to zrobic i powiedzilam ze zrobie w domu i wkleje zdjecie ale nie mam wszystkich skladnikow:-(

potrzeban jest forma na mufinki(babeczki) wybrzuszenie smaruje sie olejem (tego dziewczynom nie mowilam), w wysmarowane wybrzuszenie wklada sie plasterk szynki(najtanszej np. cooked ham) w ta szynke wbija sie jajko,posypuje przyprawami wg uznania, ja dodaltkowo polewam troszeczke smietana i posypuje startym serem.pieke to w piekarniku dopoki jajka sie nie zetna.
jezeli szynka sie wam porwie lub zoltko przebije to nie ma paniki i tak wszystk sie zetnie a jajak ZJE:-D:-D:-D i nikt tego nie zauwazy

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry