reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

a tu nasz michasiek
z mama w polsce i na wigili :)

Załączniki

• DSCF4094.JPG
    DSCF4094.JPG
    90,5 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCF4120.JPG
    DSCF4120.JPG
    102,8 KB · Wyświetleń: 27
  • DSCF4119.JPG
    DSCF4119.JPG
    84,5 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Witam Was Kochane w Nowym Roku!!!
U mnie nuda i czas wielkiego oczekiwania. Z domu prawie nie wychodze bo przejde 200 metrow i wszystko mnie zaczyna bolec.
Sylwester spedzilam z chorym mezem,zatrul sie czyms i w sumie o pierwszej w nocy juz spalismy.
Kasiu Michas jest boski,te jego wloski mnie rozbrajaja i jest bardzo do Ciebie podobny:-):-):-)
Piszcie cos dziewczyny,co tam u Was, jak dzieciaczki?:-)
Pozdrawiam cieplutko!!!!!

mamusie ja po rade.jak przystalo na 2tyg mame juz sieje panike:szok:mam pytanko-czy wasze dzieci mialy plesniawki?mhhh nie mam pojecia czy to plesniawki czy zwykly osad z mleka:confused:moze polecicie jakis dostepny specyfik ktory pomoze.
mam tez pytanko czy jesli bede brala jakis lek bez recepty, to moge go dostac za darmo,czy tylko leki na recepte sa fefundowane.:cool:
no to skutki tej deszczowej pogody,siedze i panikuje....ecch

Mw80 moge Ci tylko doradzic w sprawie lekow. Za darmo sa tylko te wypisane na recepte. Ale wiem z doswiadczenia ze jesli pojdziesz do gp i poprosisz o recepte to powinien wydac Ci bez problemu. Jak synus sie chowa i jakie wrazenia z pierwszych dni macierzynstwa?:-)

Czesc dziewczyny,

Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!

Kasia - ale Michas jest juz duzy i przystojniaczek z niego rosnie.

Mw80 - jesli plamki z jezyka sie nie daja zetrzec to sa to plesniawki, tu na babyboom byl watek na ten temat https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-kwietniu-2006-f79/plesniawki-u-maluszka-5193/ jak bedzie HV u Ciebie albo polozna to je zapytaj o to, a leki za darmosa tylko te z recepty, jak pojdziesz to od razu popros o paracetamol :) warto miec w domu

A teraz siedzie i czekam na moich chlopcow. Siedze jak na szpilkach, wybrali sie do znajomych i autko sie zepsulo na autostradzie, Kubus przemarzl i sie posiusial z wrazenia i nerwow :( Mam nadzieje, ze sie tylko nie rozchoruje. Macius zasnal po kapieli i spi slodko. Pewnie sie za niedlugo obudzi. Ja mimo pogody z nim wychodze, bo mam wtedy spokoj z karmieniem. Na spacerze wytrzymuje okolo 2-2,5h bez jedzonka, a tak jak jestesmy w domu to chce jesc co godzine albo i czesciej. Zrobil sie towarzyski, dziadki go tu rozpieszczaja, az sie boje co bedzie jak wyjada w sobote :(
Musze konczyc, bo sie Macius obudzil na jedzonko (wykrakalam sobie).

hej hej

Milo ze w koncu ktos sie odezwal.
Mw - kochana ja ci nie pomoge , bo nie mam pojecia o tych pesniawkach.Ale jak pisze asia spytaj HV,

Kasia80. - jaki Michas fajowy , a jaki duzy, szok:szok:,a jakie dlugie wloski. Szymek do niego to lysolek:-D kochana my teraz mieszkmy na bd10, Grenngates.
Jak u malego ze spaniem, bo nasz powoi zaczyna sie przestawiac i chodzi spac szybciej, zaczyna powoli pokazywac swoje, nie moge czasami wytrzymac , taki maly z niego nerwus. ie wiem co bedzie pozniej. Caly czas ssie paluszki, mysle ze powoli zaczyna go swedziec dziaselka, ale to tylko przypuszczenie.

Kobitki musze konczyc , bo sie budzi papa

hej
MW na plesniawki sa specjalne preparaty ale niestety w polsce moze ktos ci przesle z polski poprostu, sa inne domowe sposoby tzw babcine ale ja ich bym nie zastosowala bo sa obrzydliwe ( moczem pociera sie jezyczek)
Niunka ja michasia przetrzymuje w dzien budze po 40 min spania i bawie sie z nim ile wlezie to juz dwie noce jakos przespal spokojnie ale tez ssie cale lapy bez sliniaka ani rusz tylko zmieniam jeden za drugim, dziasla go juz swedza bo nawet smoczkiem sobie trze zreszta wszystkim co tylko moze a jak posmaruje mu tym zelem na dzisla to sie uspokaja na troche ;) najgorsze ze od dwoch dni ma biegunke i nie wiem co z tym fantem zrobic :sorry2:
pozdrawiam was i oczywiscie dzieciaczki i brzuchole

witam wszystkie Panie w nowym roku

Mw 80 - nie wiem jak w Anglii ale w Polsce lekarka zapisala Dawidkowi na plesniawki nystatyne doustnie (mial wtedy caly 1 miesiac), i powiedziala jeszcze ze jak cos sie pojawi w pysiaczku malego jakas plamka to najlepiej kupic w aptece Aphtin. Nie dalam Dawidkowi tej nyststyny bo jakos tak dziwnie mi sie kojarzy i w szpitalu tez dostawal nystatyne. Po Aphtinie po dwoch dniach nie bylo sladu plesniawek i nie ma ich do tej pory a Dawidek ma juz 5,5 miesiaca. Moze ktos z Polski ci to podesle jest bez recepty w malutkiej plastikowej buteleczce a kosztuje ok. 8 zl.
pozdrawiam:tak:

reklama
cfcgirl - witamy z powrotem, jak sie udal pobyt w PL? I jak sie czujecie z malenstwem?

kasia83 - jak bedziesz w PL organizowac chrzest, to potrzebny Ci bedzie papierek od tutejszego proboszcza

U nas jak na razie wszystko w porzadku. Bylismy dzis z malym na badaniu sluchu, ma doskonaly. Wiedzielismy o tym, bo jak usyszy klikniecie rozpinanego biustonosza to sie od razu uspokaja i wie, ze zaraz bedzie mleczko :-)
Przygoda chlopakow na autostradzie zakonczyla sie dobrze, pomoc przyjechala od razu jak sie dowiedzieli, ze jest w aucie dziecko, zawiezli ich do McDonalda, gdzie czekali az naprawia autko, Kuba dostal jeszcze jakies ksiazki i kredki. Fajnie, ze nie musieli gdzies tam marznac. Kubus wrocil caly przejety bo jechal dzwigiem :-)(jak Bob Budowniczy :))

Pozdrowionka dla wszystkich

Do góry