reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

reklama
No ladnie nie bylo mnie tu ze 20 godzin a tu 4 stronki napisane od gory do dolu:szok:Nie wiem jeszcze jak cytowac kilka postow na raz wiec przepraszam ze nie wymieniam do czyjego postu sie odnosze, napisze zbiorczo do wszystkich:-)
A wiec:
- dziekuje wszytskim za przywitanie, moze faktycznie na poczatku trzeba sie wiecej udzielac wtedy latwiej sie zaklimatyzowac i zalapac wspolny temat
- moj synek urodzil sie tu w Bradford Infirmary 24 kwietnia 2008 i ma na imie Kevin i jak i ja tak i maz jestesmy z Polski, ja ze szczecina maz z Koszalina,
zaraz zmniejsze jakies zdjecia i pokaze jak wygladam:-)napewno bedzie przyjemniej pisa wiedzac do kogo:-)
- odnosnie play group, ja nigdy nigdzie z malym nie bylam, ale bardzo bym chciala, wiec jesli tylko ktos sie bedzie wybieral bardzo prosze o kontakt, dojade wszedzie, choc nie mam pojazdu to lubie autobusy i dlugie spacerki z mapa:-D
- a jesli chodzi o Lister Park, to faktycznie latem chyba widzialam grupke :szok:dziewczyn siedzaca na kocykach z maluchami ale jakos nie mialam odwagi podejsc, tylko tak sie przygladalam, jak dziwolag:zawstydzona/y:
- ja mieszkam na Parkfield Road to jest blisko Oak Lane, Manningham, Midland Road- tam gdzie stadion pilki noznej, do parku mam 5 minut pod gore wiec z checia sie umowie na spacerek czy to w parku czy w innym miejscu, nie ma znaczenia, odczuwam braki w kantakcie z ludzmi odkad siedze z malym w domu a bezdzietni znajomi zaczeli omijac moj numer przy zapraszaniu na imprezy (szkoda tylko ze nie omijaja mojego meza):wściekła/y:-zycie!!! tacy sa ludzie, dlatego tak bardzo chcialabym poznac kogos kto tez mam malenstwo/a...
- nie wiem czy mozna tu podawac numery telefonow, ale jesli ktos by chcial prosze niech napisze na priva.
- a teraz wazna sprawa, moj maz nakarmil malego twarozkiem a maly jest na mleku pepti, od wczoraj ma biegunke i nie chce jesc, a lekarz upiera sie ze mam odstawic pepti i zaczac dawac normalne mleko modyfikowane, maly ma odpazona pupcie, a ja nie wiem jak mu pomoc, jak powstrzymac ta biegunke????PROSZE O POMOC !!!!!

No to juz na tyle przepraszam ze zajelam pol strony:zawstydzona/y:

wlasnie edytowalam i wkleilam zdjecie: oto ja i Kevin
(ps. mam dusze artystki:-))

Glitter Graphics

Ostatnia edycja:
MarzenaM idę, jutro właśnie mam angielski, też miałam ferie teraz :-D:-D:-D:-D
Ulcia ja jutro idę na play grupę na 9 rano (trochę mnie dobija ta poranna godzina :-D:-D:-D) na Washington street. Spotkania są we wtorki od 9-11, środy 9-11 i piątki 13-15. Naprawdę fajne miejsce. My byłyśmy na pepti, ale moja Matylda gładko przeszła zmianę, więc ja Ci nie pomogę, niesety. Tak naprawdę to nie mam pewności tak do końca czy ta skaza białkowa była.

ochhhhhhh :sorry2:Ulcia ale wredne te Twoje znajomostwo..ty chyba młodziutka jesteś,bo i pewnie znajomi bezdzietni skoro tak reagują..:baffled:sorki ale tak mi się wydaje:-)
ja mieszkam na bd9 wiem gdzie jest oak lane ale już lister park jest kaaaawałek ode mnie:rofl2:
nie przejmuj się,że jak ja to mówię czasami Cię ktoś zachuka postami..ja tez tak mam jak i każda z nas ale tak to już jest:angry::angry::angry::angry:same baby....czasami jedna drugiej w posta wchodzi i kto pierwszy ten lepszy:-D:-D:-D:-D:-D
acha a mój synek ma 10 m-cy więc mamy podobnie:-):-):-) tylko,ze ja z moim(odpukać!!!) nie mam żadnych problemów oprócz ząbkowania:crazy:

aniteczka mała wygląda bosko;-):-)
Monika1213 ja w zasadzie też pakowałam sie na ostatnią chwile... jak mialam skurcze to pojechalam jeszcze dokupić pare rzeczy:-D pozniej cos jeszcze naskrobie

UlciaC.Mój mały też pił to mleko ale u niego nie było problemu żeby zmienic na zwykłe lub dac mu jogurt czy serek więc Ci chyba nic nie doradzę.I podobnie jak Roksanna ja nie jestem pewna czy to była skaza bo nie było to potwierdzone badaniami:no:.W Polsce trwierdzili że to skaza a w Anglii że to definytywnie egzem :baffled:.A my dzisiaj ruszyliśmy z Radkiem i małym do Peel Parku i przynajmniej mały się wyszalał bo nie ukrywam że od kilku dni jest nie do zniesienia :zawstydzona/y: wieczne pretensje o wszystko nic go nie cieszy nie wiem może to przez te chorubsko zrobił się taki upiorny:crazy:.Oby wszystko wróciło do normy:sorry2:.

Ulcia z mlekiem nie poradzę:-( a na biegunkę dobre są jagody, w słoiczku możesz dostac:-)
W środę będziesz miała okazję poznac mamuśki z maluchami, oczywiście jeśli dołączysz do nas (chociaż póki co o tylko ja, Mojadzidzia i Kasia8118 wyraziłyśmy chęc na spotkanie:-D)

Aniteczka i jak Alicja po szkole??

A ja mam pytanko czy spotkanie może odbyc się u mnie w mieszkaniu bo czekam na paczkę i pewnie przyjdzie w środę lub czwartek a rano jakoś nie pomyślałam o tym ze w sumie jestem uwięziona do południa :confused::baffled:.

witam wieczorem
Tak sobie mysle, ze jak wroce z Polski to moze wpadniecie do mnie na spotkanie, albo zrobimy wieksza bibke??
Wlasnie moj maz powiedzial, ze jak chce sprowadzic 20 bab z dziecmi to on s.....dala z domu :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
ULCIA-tak to my siedzialysmy na kocykach :-D:-DZawsze ze soba zabieramy i se siadamy:-D:-Dtrzeba bylo podejsc do nas:-):-)
A jeszcze na biegunke jest dobra marchewka gotowana lekko posolona,banany:-)a czemu Kevin dostaje te mleko???tutaj tak Ci kazali??
Fajna z Ciebie laska ,swoja droga:-D:-D:-Dnie to zebym byla jakas tego:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:ale wiesz.....:-D:-D:-D
MARTA84-jak dla mnie nie ma sprawy,moge wpasc ,Elland jest niedaleko odemnie:tak::tak::tak:A na ile jedziesz do Polski??
MONIKA-kurcze ja tez moglam wejsc w taki uklad z Kuba:rofl2::rofl2:moze teraz by sie mnie lepiej sluchal:-D:-D:-D

Ja tez jestem chetna na soptaknie w tym tygodniu:-)

Do góry