reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Kasia8118- a jaki farsz chcesz? z miesem czy na ruskie? I dobrze ze humor ci wrocil:-)
kasiaj- nie no calej trojki to chyba nie da rady ale szymona tak:-). Ja jakos sie doczlapie albo w polowie gorki wezme taksowke:-D:-D:-D:-D Dzisiaj malego biegiem wpychalam u nas na gorke a on zjezdzal w dol na rowerze. Taki mialam aerobik wiec zaprawa jest:-D:-D:-D:-D

reklama
Kasia8118- z miesnym to duzo zachodu jest. Ja na oko robie i czasami tez do nalesnikow wkladam i robie krokiety. A wiec:
Potrzebujesz wolowine- najlepiej pokroj w kawalki bo musisz ja ugotowac a tak to szybciej ci pojdzie. Potem to mielisz- jak chcesz to mam maszynke el:tak:
Smazysz na patelni cebulke pokrojona, dodajesz mieso sol i pieprz. Potem do miseczki wbijasz jajeczko do sklejenia i farszyk gotowy. Paluszki lizac tylko roboty:szok: Dobre tez wychodza z kurczaka - i szybciej

Ja robie podobnie, tylko bez jajka. Jak za suche to dolewam rosolu (ten wywar z mieska). I o tym chcialam napisac, miesko gotuje z warzywami i mam rosolek, z mieska do wyboru: pierogi, nalesniki czy krokiety, a potem z tych warzywek robie salatke. Tak za jednym razem duzo jedzenia. :-D

ampar3 tak to prawda ja mam juz wolne :-):-) i nawet by mi odpowiadala godzina tylko szczerze mowiac troche sie wstydze...:zawstydzona/y::-p:zawstydzona/y:
kasia j przyslij mi na wszelki wypadek adres moze sie odwaze :dry:

ampar bardzo dziękuję za przepis:tak:
pierogi się udały jak nigdy:tak:-zrobiłam 90 pierogów, 60 uszek i jeszcze farsz na krokiety został:tak:
tak mi sie spodobało, że chyba jutro zrobie z serem i kapustą z grzybami, póki mam zapał, ;-)będą w zamrażalce czekały na leniwe dni, ;-)a rodzinka jaka zadowolona, jak nie wiele im do szczęści potrzeba:tak::-D
kasia8118 ja farsz robie tak jak napisała ampar, tyle że ja tym razem robiłam z mięsa wieprzowego:tak:no ale z wołowego napewno będą lepsze:tak:

Ale jestem zła mały obudził mi się z gorączką i drgawkami :-(.Szok nigdzie już dzisiaj nie wyjdziemy:no:.No i cały czas siedzi mi na kolanach .Biedaczyna a ja myślałam że choróbsko ustąpiło :-(.Zobaczymy co będzie jutro:confused:.

reklama
WItam!

Jak widać przezyłam 1-wszy dzien w pracy i awet wrocilam do domu:-D:-D
Kasiaj- z wrazenia iz e stresu ranonawet nie zoabczyłam szyldu jak sie frma zwie:/;-)ale wyglada jak mój maz stwerdzil jak "przyaplny kurnik"....taka malusinka firma zajmujaca sie robieniem katalogów z wykładzinami.
Moja praca polega na naklejaniu malych kawałkow wykładzin do katalgo.Wiecie tak jak wskelapch mozna zoabczyc kawalki materiałow tak my naklejamy wykaldziny rozne kolory jest ich 100!
A najlepsze jest to ze dzisija juz mi naliczyli norme :-D:-Dtzn ja nawet nie liznelam normy ale ich powaliło.DLatego tez mam prace bo dziewczyn a która pracowla nie robila normy i ja zwolnili.Norma to 10 katalogów na godz a w katalogu trzeba równiutko nakleic 100 minaturkowych wykładzin.Tzn ze 1000 naklejek na godzine.JA zrobilam 6000 tys na 8 godz czyli znacie moja srednia:):-D:-Ddlatego jestem na okresie do piatku jak nie zorbie normy to od pon znowu jestm bezrobotna!;-)

A kiedy zorganizujemy spotkanie jak ja nie bede ;-):tak:rpacowąła!?....:-);-);-):-D

Do góry