reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

ampar3 moj brzuchol jest juz pokazny,nie mieszcze sie prawie w zadne spodnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale to moze z tego wstydu tak puchne :-D:confused: rozstalam sie z moja agencja na dobre i troche mi zal bylo bo teraz to niepredko pojde znowu do pracy o ile wogole pojde bo pan S chcialby zebysmy pomysleli za jakies 2 lata o rodzenstwie dla naszego maluszka:baffled: cholera ale sie wkopalam :tak:

reklama
My w domku, i po obiedzie. Kasia było miło Cię odwiedzić i poznać Twoją mamę.

Chyba zrobię chrust bo u nas faworki tak się nazywają. Na pączki się nie porywam.:-)mojadzidzia, ja jak nie mam po drodze do polskiego sklepu to kupuję w agielską french style

mojadzidzia ja dzisiaj robiłam ze śmietaną i zwykłym jogurtem naturalnym i muszę powiedzieć, że te z jogurtem są o niebo lepsze:tak:
z tego przepisu korzystałm (zamiast śmietany daj zwykły jogurt naturalny)

p2.gif
35 dag mąki
p2.gif
3 dag miękkiego masła(1 łyżka)
p2.gif
3 żółtka
p2.gif
1 całe jajo
p2.gif
10 dkg kwaśnej gęstej śmietany (7 łyżek)
p2.gif
1 łyżka spirytusu lub 1 łyżka octu
p2.gif
smalec lub olej
p2.gif
cukier puder

acha , ja do cukru pudru dodaję też cukier waniliowy.:tak:

jeszcze dzisiaj pisałm, ze mój mąż idzie do tej piekarni co pracowała mojadzidzia w poniedziałek a właśnie się dowiedziałam, że idzie już jutro:tak:
problem tylko jest taki, ze na 6 rano nie ma tam czym dojechać:no:

Ostatnia edycja:
marzenaM odnosnie twojego meza,w jakiej czesci bradford mieszkacie? Ja przez jakis czas chodzilam na piechote,godzine w jedna strone-uwierzysz... :tak: ale tam jest duzo chetnych ktorzy cie beda wozili,przewaznie sa to pakistanczycy,ale przynajmniej nie tak jak polacy-wyzyskiwacze-biora funta w jedna strone niewazne z jakiej czesci miasta. Ja dopoki sie nie dowiedzialam jak to dziala to placilam codziennie polakowi 5funtow:wściekła/y::wściekła/y: a jezdzilo nas troje :angry::angry: w dodatku zostawial mnie przy glownej drodze i jeszcze 20min szlam na piechote :crazy:

hej dziewczynki
widze ze ostre przygotowania przed czwartkiem:-D;-) ja pojde na łatwizne i kupie pączki w sklepie... bo nie widze sie przy smażeniu tego wszystkiego... zabardzo lubie surowe ciasto:-):tak:

ja od 2 dni walcze z bałaganem w domku... wczoraj robiłam przegląd ciuchów:zawstydzona/y: wywaliłam dwa wielki wory:szok::-D ja nie wiem skad tego wszystkiego tyle:confused: szafa sie nadal nie domyka, a letnie ciuchy i tak w wielkiej walizie spakowane na szafie leżą.
dzisiaj był dzień pod znakiem segregancji dokumentów:baffled: zeszło mi około 7godzin na przeglądaniu, segregowaniu na branze i układaniu według daty:szok: mózg mi sie od tego przegzał :sorry2:
jutro jeszcze kosmetyczne sprawy... a wszystko dlatego, że kupiłam regał na segregatory i książki. w związku z tym zakupem musiałam przewertować dom od góry do dołu:rofl2::-D;-) czy to normalne? hahahaha

mojadzidzia ja szybko sie na nastepne szybko nie zdecyduje;-)dwa lata to za mało czasu jak dla mnie... Alex chyba mi ostatnio daje popalić bo jeszcze ze 2-3miesiace temu myslałam o kolejnym za jakiś czas...juz nie mysle:rofl2:

kasia8118 ucałuj młodego od cioci Oli. mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie. mam troche syropków rutinacea dla maluchów o smaku malinowym na wzmocnienie... moze pomoże małemu

ampar3 ja tez jakos kojazylam ze impreza jest w sobote:-D ale dla mnie to akurat znaczenia nie ma.

no to sie troche rozpisałam:zawstydzona/y::-D

Witam Kobitki!

ALe sie porozpisywałscie ze juz nie wiem co której mam pisać wiec napisze ogolnie na wszystko co spamietałam.:):-D

Po1. co do kojej normy MarzenaM- cibie zapamietałm nie rób mi opini:/:-:)-D.ALe dzisiaj byli ze mnie w sumie to moja szefowa bardzo dumna zrobilam 7600 :zawstydzona/y::zawstydzona/y:i poiwedzial ze jest ze mnie b.zadowolona:)i ze jak sie kiedys tylko skonczy rpaca a beda koos potzrebowac to kaza w gencji mnie przywiesc.Niom ale to moze tylko jej gadanie zeby mi dosłodzic:), zebym jeszcze szybciej robila..ale ja na tym przystopuje bo kontraktowc za norme maja premie a ja nie wiec tyle jej wystarczy.

CO do pączusiów to jutro musze pogonic męza po pacusi najbardziej mi smakuja w Patsonie.Ale czy wiecie od której amja otwarte?!:-D:-DA dopiero byłam na diecie kyrcze a znowu wygladam jak paczek.A nie wiem czy pisałm wreszcie po roku zcasu mam prace siedzaca:):-):-)

Jak tylko skoncze rpace dam znac i musimy sie spotkac w koncu chche WAS poznac zanim wroce do PL:):-)

MarzenaM- pogratuluj panu J.......ze znalazł prace.NIom z dojazdem to tam rano niestety nic nie ma a popoludniu tylko i tak Arriva.Ja mialam tam dziisja miec interviev ale za to z epracuje nie poszłam. Usiłowałam tam zgłosic ale nie moglam sie na przerwie dodzwonic. Mam nadzieje ze jak kiedys bede potzrebowala znwou pracy to mnie nie skresla:/

Mojadzidzia- a "wielka juz jestes"- kurcze jak ja tez bym chchial juz 2 baby:):tak:.....
DObra narazie tyle nie bede WAs zanudzala:p:-D:-D

A u nas dzisiaj nuda :-( cały dzień w chałupie nie licząc lekarza :-(.Mały odrobinę lepiej :tak:.Ale cały czas ciepławy :-(.Nefretete mały wycałowane ze wszystkich stron:tak:;-).A co do tych witaminek to chętnie skorzystam jak masz na zbyciu:zawstydzona/y::tak:.Kurcze ja chce do ludzi:wściekła/y: nie nadaje się do siedzenia w domu:no:.Ampar3 a ty żyjesz ,nie za dobrze Ci z tą siostrą;-)?BożenaM bierz się do roboty i staraj się o drugą dzidzie :-p:-p skoro Ci się marzy :tak:;-).

reklama
kasia8118 ja sie obawiam ze za kilka dni tez bede plakac ze chce do ludzi,ciezko bedzie mi bez pracy-poki co czuje sie dobrze i brzuszek mimo ze wiekszy nie przeszkadza mi w codziennych czynnosciach Szczegolnie ze moi znajomi spotykaja sie w sobote w klubie a ja raczej nie pojde bo po pierwsze musialabym kupic sobie jakies wieksze ciuszki :baffled: a po drugie juz raz wyszlam z nimi kilka tygodni temu i niby na poczatku bylo ok ale jak wypili troche wiecej to i mnie starali sie namowic na malego drinka ktory przeciez nie szkodzi :confused2:

Do góry