reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesckobitki.
Wiecie co udzielam sie rowniez na watku dla styczniowek 2008 i wyobrazcie sobie ze pierwsza juz urodzila:szok::szok::szok: Boje sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cfcgirl juz widac ze bedziesz mamunia,brzuszek ladnie rosnie:-):-):-)

reklama
Kama bez paniki , takie przypadki wczesniakow tez sie zdarzaja , ale to nie znaczy ze ty rowniez urodzisz wczesniej. Tekze spoko;-)

No kobitki , a my dzis bylismy na spacerku , pieknie na dworzu wiec tzreba korzystac. Teraz spi moj aniolek, wiec ja poklepuje sobie.
Chodzilam dzis troszkie po miescie i tyle swiatecznych ozdobek wszedzie , ze mnie tez wzielo i zaczne kupowac rozne ozdoby. Nie moge sie tylko zdecydowac jaki kolor w tym roku , czerwony czy zloty,
Dziewczyny a u was jaka bedzie choinka na swieta zywa czy sztuczna?
Bo u nas sztuczna. Oj bedzie brakowalo zapachu drzewka.
tak wogole ta beda nasze pierwsze swita w Angli. Mam nadzieje ze bedzie milo, przyjezdzaja tescie , wiec bedzie jedna wielka wigilia,Wsumie 10 osob lacznie z maluszkami:-):tak:. Juz sie nie moge doczekacz.

No ide cos zjesc mamy dzis zupke ogorkowa,Miammmmmmmmmmmmmmmm

hej hej laseczki
ja na chwilke bo czas kąpania sie zbliza.chcialam wam powiedziec ze jesesmy w domu cali i zdrowi po wyczerpujacej podrozy :) Michas dzielny chlopak w samolocie troszke postekal na poczatku pozniej pospal u taty na kolanach i przy ladowaniu dal koncert 15minutowy po czym zasnol i obudzil sie dopiero na stacji pkp w poznaniu :-) w domu z nadmiaru wrazen pomarudzil piewrszy dzien a teraz jest grzeczny :-D zostal juz sam z moja mama to nawet nie zaplakal ani razu, ja narazie sama sie nie moge przestawic ze tu jestem czlowiek niby jedzie do siebie do domu a czuje sie obco - dziwne uczucie. odezwe sie pozniej i musze poczytac co u was. buzka

Kasia - super ze podroz minela bez zaklocen, moze Michalkowi to sie spodoba i zostanie malym podroznikiem :)

Kama - nie denerwuj sie, wczesne porody sie zdarzaja, ale to nie oznacza ze Tobie tez musi, nie przemeczaj sie a wszystko bedzie dobrze

Niunka - my tez spedzamy tu swieta, juz drugie, za pierwszym razem czekalismy az sie Kubus urodzi, przyjezdzaja do nas moi rodzice wiec nie bedzie tak smutno
co do choinki to jeszcze nie zdecydowalismy, ale w koncu trzeba, bo zaraz nic w sklepach nie bedzie

wczoraj sie kiepsko czulam, pol dnia przespalam, drugie pol nie moglam sobie miejsca znalesc, ciezko mi bylo i slabo, zreszta dzis nie jest lepiej, dobrze ze Bartek jest w domu, bo nie wiem jakbym sobie poradzila z Kubusiem

Kasiu.j
kochana to juz zaraz twoj 38tyg, ,a przeciez kolejne ciaze przewaznie rozwiazuja sie szybciej. Lada moment i bedziesz na porodowce, zobaczysz jak cie zaskoczy towje malenstwo, a moze to twoje zle samopoczucie oznacza ze porod toz toz;-):-).
Odpoczywaj poki mozesz, dobrze ze ci maz pomaga:-).pozdrawiam

My dzis idziemy na spacerek , bo pieknie na dworzu, Potem jakies zakupki i tak leci kolejny dzien. A zapomialam plus dwa razy w tyg, silownia, ale to i tak monotonia.
Zaczyna mi powoli brakowac kontaktu z ludzmi, pogadusze , lazikowania i takich tam. No ale co zrobic , Synek opanowal i pochlonol moj czas.:-)

pa

Hej hej
Już po oglądaniu mieszkanka, bo nei napisałam wam,że Bradford Council zaoferował nam 2 bedroomowe mieszkanie. No i oglądalismy. Trochę roboty by w nim było , ale odpada remont kuchni i łazienki. No ale dopiero jutro bede wiedziała czy będziemy mieli t mieszkanko czy nie. Jesteśmy 7 w kolejce, więc nie liczę raczej ale...

poza tym ok, nie wisimy już na klopikiem. Teraz moja toaleta widzi inną stronę mojego ciała- moja dupcię...Sikam jak diabli...Czekam na list od polożnej.
Kasia - brawo dla Twojego małego podróznika...
Niunka my w tym roku święta w Polsce, ale 3 wigilie były tutaj...No ale fantastycznie,że będziecie mieli Rodzinkę ze sobą

Karolinko jak Mały Kędziorek w przedszkolu??
Kasiu może Twój Kubuś niedlugo zatęskni za przedszkolem i się przekona...
Cieplutko Was wszystkie pozdrawiam w te zimne dni

:-)czesc
czy to normalne ze czlowiek tyle czeka na przyjazd do Polski a pozniej teskni za domem w anglii? he dziwne uczucie ale to chyba to ze tu mam ciasno w malym mieszkanku a tam caly dom dla nas wszytsko juz bylo robione rutynowo o niczym nie zapominalam a tu wszystko na wariata, kazdy chce odwiedzic zobaczyc \michaska a ja wariuje ;-)dzis mlody poznal kolege lezeli sobie obok siebie w lozeczku i gadali hehe
za dwa dni wroci moj tata i zobaczy swojego wnusia juz sie doczekac nie moge bo tez nie widzialam taty rok no i to jego pierwszy wnuk
jutro idziemy zarejstrowac malego bo czekalismy na tlumaczenie angielskiego aktu urodzenia zaplacilismy 150 zl ale coz jak trzeba to trzeba, prawdopodobnie dostaniemy nawet becikowe ale to powiem wam jak juz wroce z urzedu
planuje michasia dac na badania okulistyczne i ortopedyczne no i pojdzie do pani doktor na ogolne badania - tutaj chociaz porzadnie go przebadam bo tam wszytsko dla nich jest ok :eek:padam ze zmeczenia -chyba z nadmiaru wrazen, ide lulu , buziaki z lekko mroznej polski :-D

kasia - ja mam podobnie, jak jestem w uk to tesknie za domkiem w pl, za rodzinka, znajomymi, wieczornymi spacerami, itp, a jak jestem w pl to po jakims czasie brakuje mi tutejszego spokoju i odosobnienia; i chyba to juz tak zostanie

cfcgirl - teraz przed Toba najlepsze miesiace ciazy, bedziesz sie czuc lepiej i zaczniesz czuc maluszka jak sie wierci; ja sie najlepiej czuje wlasnie tak od 4 miesiaca do 8, bo w 9 jest juz ciezko i mam straszne wahania nastroju

niunka - z tym wczesniejszym rozwiazaniem przy kolejnych ciazach to roznie bywa, maja mama wszystkie 3 przenosila, jak na razie sie nic nie zapowiada u mnie, mlody baraszkuje ostro zupelnie nie przejmujac sie tym ze ma mniej miejsca

moi pojechali znowu na basenik, Bartek bardzo sie zawzial na nauke plywania u Kubusia, a Kuba jest bardzo chetny, tatus wczoraj kupil mu jakis nowy kostium do plywania z wszytymi poduszkami na pleckach i brzuszku, tazke motylki odchodza do lamusa, jestem ciekawa jak im tam teraz idzie; a ja sobie wynajduje rozne zajecia w domku zeby sie nie nudzic

reklama
Cześć kobietki!!!
U mnie bez zmian,nuda,nuda,nuda...:-(
We wtorek w końcu pojechaliśmy na basen. Ale było super,w końcu sobie odpoczęłam,popluskałam,popływałam.:-):-) Weszłam na 2 minuty do jacuzzi,bałam sie dłużej,bo gdzieś czytałam ze te bąbelki mogą spowodować skurcze. A w przyszły wtorek przyjeżdża moja teściowa na tydzień:tak:. Ciesze sie bo to dobra kobitka tylko trochę nad opiekuńcza. Moja mamusia przyjeżdża w lutym na dwa tygodnie,poznać wnusia i posiedzieć trochę z nami:-). Z kupnem domu musimy sie wstrzymać ponieważ firma chce przenieść mojego Krzyska w marcu do Harrogate.Ładne,cichutkie miasteczko.
Pozdrawiam Was wszystkie gorżco!!!!

Do góry