reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

ANITECZKA-no to dobrze ze jakos sie unormowalo:-)A to fakt ze teraz lekarze zwalaja jak dziecko jest nadpobudliwe to ma adha ,albo jak choruje to zaraz ma alergie:baffled::baffled::baffled::baffled:
To musisz czesto chodzic z nia na kulki tam sie wyszaleje za caly dzien:-D:-D:-D:-DA kolo Ciebie gdzies sa takie kuli???
Bo jak bysmy sie umowily gdzies po swietach ,to moze gdzies blisko Ciebie:-)bo my juz BRadford znamy i dla nas nie bedzie problemu z dojazdem:tak:
A wiesz gdzie jest ten farmers boys,gdzie mialas isc do parcy???pytam bo tam obok wlasnie jest taki kulkoland fajny:tak:
A ja mam na obiad dzisiaj i na jutro:tak:pulpety w sosie koperkowym:-)i tez mam zawsze problem -co na obiad:baffled::baffled::baffled::baffled:
KASIA8118-a co tam u Ciebie??jak Krystian??:-)i pamietamy o Tobie:tak::tak::tak::tak:

reklama
4 muchy -ja plynelam kilka razy tym promem i jestem zadowolona, spi sie dobrze, nie czuc kolysania :-) bo to olbrzym, kajuty czysciutkie, mozna sobie wykupic kolacje i sniadanie, wieczorem mozna wyskoczyc do kina albo na drinka i poogladac kabaret, sa sklepy i kacik z kulkami dla dzieci, mozna sobie zrobic wycieczke na poklad, ale w nocy i tak nie wiele widac

Sylwia - na szczescie od niech nie znalazlam nic ciekawego

aniteczka - to tak jak bym czytala o moim Kubusiu, z ta roznica ze on juz teraz by mnie sprzedal, tak jest wygadany :szok: nie potrafi wysiedziec 15 min przy stole zeby zjesc obiad, bo ma tyle spraw do zalatwienia ;-):-) a ja mam na obiad z wczoraj kapusniak, a dzieciom ugotowalam warzywa z miesem, od dwoch dni oprozniamy lodowke przed wyjazdem

To my zaraz zmykamy do szkoly, potem ostatnie zakupy i pakowanko. Wczoraj zaczelam i konca nie widac :szok:

kasia.j Dzięki za odpowiedz. chcielibyśmy w maju jechac do Polski, a to byłaby nasza pierwsza wyprawa samochodem. Strasznie boję się jak dzieciaki zniosą taką długą podróż. I tak sobie myślę że jak w dzień byśmy byli na promie a w nocy jechali to może nie byłoby tak źle.

aniteczka, doris a może coś na bd9 są jakieś kulki fajne. Aniteczka chyba nie jest zmotoryzowana to by miała bliżej. Może kasia.j coś podpowie:-):-):-):-)

dzieki dziewczyny...za podpowiedz:-):-):-)
bardzo bardzo chetnie bym sie wybrala na te kulki;-)
te okolice farmers boy-a to juz poznalam, lidla, wypozyczalnie filmow i gier....morisona:-p
tak mi sie na oczy cos rzucilo w tym rodzaju(ten kulkoland) tylko nie pamietam gdzie:baffled:
a propo kapusniaku...dzieki za podpowiedz:happy: zaraz wstawiam zupke z bialej kapustki...taki kapusniak tylko ze nie kwasny:-p
a gdzie tam obok farmersa jest ten kulkoland?

Hej
malego juz udusilam wczesniej bo dzisiaj jade wloski robic:tak: Dzisiaj o niebo lepiej sie czuje a szymon to juz z pewnoscia:wściekła/y:
Aniteczka- moj ma niestety stwierdzone tylko przeze mnie adhd i to do kwadratu. Nawet do psychologa z nim nie pojde bo sie boje ze mi to potwierdzi jeszcze nie daj boze:szok::-D:-D:-D
kasiaj- my tez oprozniamy lodowke:-D:-D:-D boje sie ze jak zostanie tylko ser keczup i chrzan to moje pomysly na dania sie skoncza:-D:-D:-D
Sylwia.m- 51mm- no to moze jednak dziewczynka bedzie;-) bo moj to mial juz 62mm- trzymam za to kciuki:tak:
Doris78- cos tam skrobniemy z Polski czasem;-) A wy z Sylwia dajcie znac po swietach jakie sobie prezenty nawzajem kupilyscie bo jestem baaaaaaaaardzo ciekawa:-p
4muchy- wydaje mi sie ze ten prom chyba na noc plynie- ale nie jestem pewna:dry:
Kasia8118- tak tak, pamietamy zeby nie bylo:-p

Co macie dla swoich faciow na swieta.? To jedyny prezent ktorego nie mam i nawet nie mam pomyslu:-(

Ampar jesteś już drugą osobą, która mi mów to samo:-D:-D Tylko że ten drugi cłopczyk miał 63mm:-D:-D U mnie to raczej regułą nie będzie ponieważ Marcel też malutki się urodził. W ciąży nawet miałam dodtakowe usg robione z dokładnymi pomiarami bo brzuch był mały. Wyszło, że był w normie:tak: Na dolnej granicy ale w normie:-D:-p I urodził się tylko 2980:tak:
Ja mojemu filmy na DVD kupiłam. Januszowi Doroty narzędzia a dla taty mam portfel:-)

Dobra zwijam manatki i idę do sklepu:baffled: Nie chce mi się:baffled:

Sylwia.m- spoko spoko. Moj tez duzy nie byl 3200 i 49 cm a jednak 62mm. :tak:

A mam tez pytanie do mam ze starszymi dziecmi ktore pamietaja swoje dzieci w wieku okolo 2 lat te co maja mlodsze ale maja jakies pomysly tez chetnie wyslucham:tak:

jakie kary dawalyscie w tym wieku swoim dzieciom? Mi sie bardzo podoba pomysl niani z tym sadzaniem w jakims konkretnym miejscu tylko ze u mnie niezbyt sie sprawdza:wściekła/y: Polozylam szymciowi poduszke w przedpokoju, wytlumaczylam co to i po co. Nabroil, posadzilam go. Siedzial. Mowie przepros mame i daj buzi no i myslalam ze jest cud miod dziecko rozumne, kuma czacze. A moj zboj poszedl zbroil to samo i szybko z usmiechem usiadl na poduszce:wściekła/y:
Normalnie wkladam go do lozeczka ale na to tez juz sobie dynda:wściekła/y: bo to w sumie jego miejsce do spania.
Macie jakies pomysly? Rady? Bo ja wiem ze to trudny okres i trzeba go przejsc no ale ...................................

ampar ja takie kary jak u niani to raczej dawałam jak Adaś był trochę starszy. Jeśli chodzi o Julkę jak bierze albo coś robi co jej nie wolno to poprostu mówię że nie wolno. Oczywiście innym głosem. Nie krzyczę jakoś strasznie ale zdecydowanie inaczej. Ona oczywiście płacze, kładzie się na podłodze. Po chwili znowu próbuję. I od nowa ja mówię że nie wolno ona swoje. Przy następnej okazji wystarcza mniej powtórzeń. Właściwie z Adasiem w jej wieku robiłam tak samo. Nawet w markecie czy na chodniku.

ampar3 hehe Alex ostatnio jak go sadzam w foteliku tak sie pręży ,żeby sie wysunąć że hej... próbuje stanąć i jak coś twardego pod nogami czuje o co sie można zaprzeć to... trzeba go pilnować i mocno trzymać:szok: a jak mu mówie że nie wolno to sie pręży jeszcze bardziej, a do tego patrzy Ci sie w oczy i ma uśmiech od ucha do ucha:-D:-D:-D jest taki słodziutki, że nie ma mocnych, nie da rady sie złościć;-)
Szymonek już duży chłopak i widzi kiedy sobie może z mamy jaja robić- cwaniaczek mały. Myśle, że kasia.j ma dobry pomysł z tą tablicą- uśmiechy itp itd. Można spróbować nagradzać za dobre zachowanie:tak: a zresztą niech kasia sie wypowie bo ona to stosuje

reklama
Do góry