reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

hej

KASKA83 - ja to ci chyba nie doradze z tym mleczkiem, bo nie mam zielonego pojecia o mleku modyfikowanym.:zawstydzona/y: Karmie piersia, ale mam zmiar zerzygnowac jak pojedziemy do Polski i tam zaczac dawac mu polskie mleko. Nawet tu w angli nie bedzie po powrocie problemu , bo mozna tu w Polskim sklepie kupic polskie produkty dla dzieci.

Ciekawe jak to bedzie u nas z fotelikiem, my lecimy wizzair. Z Doncaster do Gdanska. Nic nie pisali w regulaminie. Musze chyba zadzwonic i zapytac.

Szymek znowu spi , a ja siedze i zajadam krakersy:-D, porobilam troche porzadkow w pokoiku i padam z nog. A gdzie tu wieczor:shocked2:.
Chcielismy pojsc na spacerek , ale za mocno wieje, Teraz to juz pewnie beda same takie beznadziejne angielskie pogody.

Buziaczki dla wszystkich .

reklama
Kasia, nie wiem jakie mu teraz podajesz, ale Cow & Gate jest z tego samego koncernu co Bebiko w PL i maja takie same sklady, przynajmniej jesli chodzi o mleko dla starszych dzieci. Ja Kubie podawalam od 9 m-ca dopiero modyfikowane mleko, i w UK uzywalam C&G a w PL Bebiko. I nie mial zadnych problemow.
Moze warto sprobowac cos z mleczkiem w PL, zwlaszcza ze pisalas ze ma problemy z brzuszkiem, a poza tym jedziecie na dlugo wiec chyba cala walizke tego mleka bys musiala wziac.
Jesli chodzi o nianie, to ostatnio kupilismy ta: Find PHILIPS SKM7489NC DECT Digital Baby Monitor *Talkback* on eBay within, Monitors, Safety, Baby (end time 11-Nov-07 20:00:00 GMT)
i jestesmy z niej zadowoleni. Poprzednio mialam ta z Bootsa z kamerka, ale ciagle byly jakies zaklocenia w odbiorze (wystarczylo wlaczyc mikrofalke albo piec w zimie do grzania i juz nie dzialala, tazke nie polecam)
I nie martw sie tak przychodnia, bo tu nie ma w poczekalniach tak duzo ludzi jak w PL, i nie przychodza tez z byle katarem czy kaszlem.

Wrocilismy z zakupow, wydaje mi sie ze juz chyba wszystko mamy (poza wanienka - bo od Kubusiowej zgubil sie gdzies korek przy ostatniej przeprowadzce) W kazdym razie sie okarze jak nadejdzie godzina "0" :)
Moje mychy znowu wybyly, tym razem na basen, takze sie relaksuje cisza i spokojem :)))

Hej kochane moje i Maluszki słodkie. Daje Wam znać,że jesteśmy znowu na ziemi angielskiej. Jestem bardzo zmęczona i stęskniona...;-) dlatego nadrobie jutro wszystkie zaległości i opisze co i jak.
U nas ok, mój Olbrzymek ma całe 10 cm z nóżkami...a bez 71,2 mm.
Pozdrawiamy i całujemy

Czesc kolezanki
to moje zdjecie,tak wyglada dorodna foczka::-)
Ach mowie wam co ten moj maluch od dwoch dni wyczynia to jest niepojete. tak sie kreci,kopie itp ze w nocy spac nie moge. nalezy chyba do bardzo aktywnych dzieciatek hihihi

Hej
Dzisiaj mialam dzien pelen wrazen :) najpierw przyszla health visitor- mowila mi kiedy i jak mam zaczac karmic malego, przyniosla nawet male ksiazeczki kucharskie :) mowila ze mam do pol roku postarac sie zeby Michas byl tylko na mleczko od 6 miesiecy mam wprowadzac najpierw jakis ryz dzieciecy a pozniej stopniwo - no zobaczymy jak to bedzie, za bardzo oni tu przzywaja - tak mi sie wydaje, pani mowila ze zero soczkow bo tam jest mega duzo cukru itd itd
pozniej polecialam szybko do lekarza z tym uchem - dostalam antybiotyk bo okazalo sie ze spora infekcja sie zrobila
teraz piore i mysle co by tu jeszcze spakowac :)
Kasiu dzieki za podpowiedz z nianka - widzialam na allegro taka niby uzywana ale za 175 zl moze sie skusze :) no z tym mleczkiem to rzeczywiscie bym musiala wziasc cala walizke puszek z mlekiem wiec wezme 1 paczke a wpolsce dobiore podobne skladem bo teraz uzywamy aptamil te cow&gate mu nie sluzylo :no:
Cfc pisz jka tam wrazenia po usg i po urlopie
Kama jaki slodki brzunio ja mialam taki malutki chyba w 4 miesiacu :)
Niunka tez zakupilam kombinezon bo do Polski to obowiazkowo potrzebny u dziadka sa superowe kombinezony z mothercare za 10f niby biale ale fajowe ja kupilam rozmiar od3do6 i jest taki powiem ci juz na teraz wiec spr dokladnie :) bo Szymek tez nie nalezy do tych malych dzieci :))
no dobra lece na film jakis buziaki

hej u mnie tez dzienm pelen wrazen , bo wyobrazcie sobie ze dzis bylam wastawic sobie implant:tak:, mam tylko nadzieje ze wsio bedzie ok. Zadzowlona jestem z obslugi , najpierw babka zrobila wywiad , co i jak , potem sprawdzila czy nie jestem w ciazy, i na koncu wlozyla mi implancik , doslownie nie trwalo to nawet minutke i po krzyku:-), a ja tak panikowalam jak male dziecko :-D i pomyslec ze ja rodzilam:-D:-D:-D

Kasiu - po kombinezonik mam zamiar pojsc wlasnie do dziadka i pewnie bede musiala kupic juz na 6-9 , bo przeciez po spodem musi miec swoje normalne ubranko.

papa koncze do jutra

u nas wrazenia zapewnia nam Kubus

przed momentem zbiegl po schodach w pelni szczesliwy i mowi do mnie: "mamo, mamo patrz jak pieknie namalowalem"; poszliszmy za nim do pokoju i szok - pomalowal sobie sciany w pokoju kredkami woskowymi na niebiesko i czerwono :szok: teraz moj mezus je szoruje

kasiu kto wie moze jakis maly artsta-malarz ci rosnie:-) hihi mam nadzieje ze kredki zejda a malemu na to wyglada ze musisz zakupic wielka tablice do jego tworczych dziel:tak:pozdrawiam

Kochane moje przedstawiam Wam mojego Tuptusia, Taki jest przyjemniaczek,że się dupcią do wszystkich obrócił. No ale po chwili jak do gabinetu weszła moja Mama i Wojtus (mój brat) Tuptusek pomachał im małymi paluszkami. Moje kochanie...
Dzisiaj się niewyjściowo czuje. Głowa mnie boli. Pewnie po podrózy, no i jak pomyślę,że juz jutro do pracy to szok.No ale przynajmniej mi czas szybciej zleci i już niedlugo do Polski znowu. Czekam na list od położnej i na kolejne usg . Nie moge się już doczekać. Wspaniale...
Poza tym dużo lepiej się czuję. Nie mam już takich wymiotów. Czasami mnie zmuli ale poza tym ok.
Pozdrawiam Was wszystkie

maluszekkopiabx9.jpg

reklama
Do góry