reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bemowa, Jelonek i dalekiej Woli :)

Dziękuję za miłe popołudnie, było bardzo fajnie, i jak tłocznooo :))

Donoszę w sprawie TESCO:
1) jeśli chodzi i pchacze i inne zabawki to powiem szczerze, że chylę czoła przed TESCO - ceny zaskakująco niskie :) z czego skorzystaliśmy i mamy pchacz :) Jaś zachwycony, stoi przy nim, śmieje się i za chwile płacze bo nie wie co dalej zrobić :)) Z innych newsów to ceny są zbliżone do cen internetowych, a licząc z kosztem przesyłki to nawet taniej wychodzi kupić w tesco :))
2) no i na tyle byłoby chwalenia :( Podeszłam do działu z mięskiem i mówię, że chcę mięso dla dziecka i żeby mi Pani powiedziała czy jest świeże - a Pani tylko się uśmiechnęła, odwróciła głowę i powiedziała :"ja bym nie brała" więc nie wzięłam i więcej tam nie zawitam na zakupy spożywcze ;/
3) kaszka jest o ponad złotówkę droższa niż w Carrefurze :(

Jednym słowem do Tesco po artykuły nie spożywcze można się wybrać i już :))

Yoda zazdroszczę Ci tego fitnessu :) Też muszę się zapisać, koniecznie :)))

Pozdrwiam, dobranocki :)

reklama
Dzień dobry w ten mglisty środowy poranek !!!

Ale wczoraj była frekwencja w Klubie :) Jak wyszłam z Adaśkiem ok. 14.30 to chłopak zasnął mi po 5 minutach i spał do 16.30 na spacerku może i jeszcze by pospał ale już było ciemno i zrobiło mi się zimno, więc jak tylko weszłam do klatki to oczy otworzyły się szeroko, ale jaki humorek jak się tak porządnie wyspał :)

Dla nas z Adasiem jeszcze za wcześnie na pchacz-popychacz, a ja nie mogę kupować na zapas bo jeszcze trochę to będę musiała zrobić antresolę w pokoju, a przy wysokości 2,60 raczej się nie da ;)

Jeśli chodzi o fitness to faktycznie super sprawa, kilka minut tylko dla mamy, zdrowia i figury, można się nieźle wypocić.

Idziemy w piątek z J. do KINA, w Cinema jest promocja na 11 urodziny 11.11.2011 wszystkie bilety po ... no zgadnijcie ile zł??? tak zgadłyście 11 zł :) (poza filmami 3D oczywiście). Pierwsze wyjście tylko we dwoje od urodzenia Adasia (nie licząc drobnych zakupów). Jakie to śmieszne teraz człowiek się cieszy, że może iść na fitness, czy z mężem do kina, a jeszcze 9 miesięcy temu nie było najmniejszego problemu, mam ochotę to idę. Ale za to mam swoje 9,5 kg szczęścia które wynagradza wszystko :-)

No u nas też góra zabawek się powiększa w zaskakującym tempie, a za chwilę Mikołajki, święta, urodziny - nie wiem jak my to pomieścimy, ale tyle przyjemności sprawia kupowanie mu prezentów :) Właśnie się wczoraj z M. śmialiśmy, że już braciszek albo siostrzyczka nie będą tacy rozpieszczani, a teraz, niech ma jak już jest pierwszy :))

Co do kina to my też planujemy wypad, ale 23 listopada. Mamy tego dnia swoją małą rocznicę więc zostawimy Jasia z Martyną i wyskoczymy sobie na jakiś dobry obiad i kinoo :) A co :) Yoda tak jak mówisz, jeszcze rok temu wsiadało się w samochód i jechało, nie wspomnę o latach wcześniejszych - kino, impreza, wszystko, a teraz ... Jaś :) I podobnie jak Ty uważam, że to moje lżejsze od Twojego szczęście :-), wynagradza mi wszystko :) Bo niestety mój M. jakoś nie potrafi się z tym pogodzić i dla niego wyjście z kolegami to żaden problem :/ Wkurza mnie to strasznie, ale co zrobić, FACET! :)

Aaa, właśnie, jeśli chodzi o kino to może też się jakoś wybierzemy, są te spotkania baby-kino w Wola Parku to można iść w jakąś środę, zobaczyć jak będzie :)) Co Wy na to?

Na Fitness też muszę się koniecznie zapisać ;) Tym bardziej, że ostatnio jakoś mi się chyba przytyło - dojadam po Jasi wstyd się przyznać :p

Pacyśka też kiedyś chciałam isc do takiego kina, ale nie wiem jak Adaś by tyle wytrzymał w jednym miejscu, raczej nie. Na razie mama z tata pójdą odpocząć, bo mojemu J. też się należy trochę odpoczynku, dobrze że teraz będzie ten długi weekend.

hmm też chcialam iść do tego kina ale mój kacper to już za duży chyba na takie wycieczki już raz byliśmy w kinie na kubusiu puchatku i z filmu nie pamiętam nic:-(

Hmmmm też bym się do kina wybrała, może nawet na ten film "listy do M" choć ostatnio te polskie filmy pozostawiają wiele do życzenia. Ciekawa jestem tych seansów dla maluszków, one Magdzik sa chyba tylko dla niemowląt ale zawsze możesz zapytać może Ci się uda wejsc.
Dziewczyny troszke tych naszych Maluszków jest w podobnym wieku i jesteśmy na etapie zmiany fotelika więc daje Wam cynk. Nie wiem o jakim foteliku myślicie ale ja zwiedziłam ostatnio masę sklepów i wszędzie słyszę to samo jak 9-36 to zdecydowanie Recaro (tak jak Asia), ale ma ten minus ze się tak bardzo nie rozkłada więc wtedy polecają Maxi Cosi i Romer. Maxi Cosi Tobi jest podobno zdecydowanie lepszy od Maxi Cosi Priori Xp ale są dośc wąskie wieć jak ma się małą kruszynkę to spoko ale jak ma się sporego szkrabka ( takiego co jak stoi to prawie równy z Olusiem) polecają Romery bo są szersze. W dwóch sklepach polecili mi tansze foteliki ale jak po dłuższej miłej konwersacji zapytałam co by wybrali dla swojego dzieciaczka to wymieniają tylko te marki. MAm nadzieje że komuś się przyda co napisałam a jak myśli o foteliku już teraz to np Romery które w centrum kosztują 900-1000 wyprzedają przed końcem roku w sklepie na Ursynowie na Wiolinowej 2a ponieważ w nowym roku mają wejsc te same pod nazwą nowej kolekcji i beda kosztowały ponad 1000 zł. Nie wszystkie modele jeszcze mają (ja akurat się załapałam na ten co chciałam i już zamówiłam :-)) Z ciekawostek to Świat dziecka wcale nie ma najdroższych fotelików, odradzam jechanie do hurtowni na Hery !!!

aaaaaa jeszcze link do tego sklepu:
Romer King Plus FELIX - Abcdziecko.pl - foteliki, w

No i zleciał nam długi weekend.

Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych URODZINEK dla Olusia !!!!!!!

Asiu a jak Ty się czujesz, jak minęły urodzinki?

Pewnie pamiętacie, że miałam z mężem iść do kina, ale nie poszłam z mężem tylko ze szwagierką, bo mój kochany J. rozchorował się na maksa, gorączka, ból głowy, trzęsienie z zimna. Ostatnio w lipcu miał dokładnie to samo i podobno było to z zawiania - tak lekarz powiedział, a jak mój J. idzie do lekarza to znaczy że jest na prawde chory. Teraz ma dokładnie takie same objawy, ale do lekarza idzie dopiero jutro. W związku z tym cały weekend przeleżał, a Adaś z dala od Niego.

Chyba już wiem co kupimy Adasiowi na Gwiazdkę, taki ten popychacz chodzik, ostatnio mówiłam Wam że Adaś jest na niego za mały jeszcze ale do świąt jeszcze 1,5 miesiąca a jak nie teraz to za chwilę na pewno się przyda. Wypatrzyłam w gazetce taki Vtech (czy jakoś tak), ale na allegro kosztuje 220 zł, więc trochę dużo, zobaczymy. Idę jutro do Tesco bo Pacyśka chyba ostatnio pisała że są jakieś dobre ceny.

Wybaczcie,że dopieo dziś się odzywam. Przed urodzinkami Olka razem z M tak się natyraliśmy... Jednak już po wszystkim. Impreza się udała. Szczegóły opowiem w klubie.
A kto się jutro wybiera?
Dzięki za życzenia i buziaki dla Olusia.
AAAa... My nadal w dwupaku :-).

reklama
Hej hej,

a my mamy trzeciego ząbka, górna prawa jedyneczka, lewą już też widać, ale jeszcze się nie przebiła.

Najprawdopodobniej będziemy jutro w Klubie, godziny się nie zmieniły 13-15? Bo jak tak to my pewnie będziemy ok. 14, ale to jeszcze zobaczymy jutro jak Adaś wstanie, to dam znać.

Do góry