reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bemowa, Jelonek i dalekiej Woli :)

Dziewczyny już koniec !!! Obie jestescie uparte jak nie wiem co ... :-D
Nasze forum ma być przyjazne dla nas a nie przeciwko nam. Ma nam pomagać a nie oceniać innych, każdy wychowuje swoje Maleństwo najlepiej jak potrafi i tu zacytuje słowa drogiej koleżanki Asi85 (oczywiście jeśli pozowlisz ;-)) " Każda z nas jest wspaniałą mamą i chce dla swojego skarba jak najlepiej choć drogi mamy różne" i na tym poprzestała temat.

Pacyśka nie uważam że nieprzychodzenie do Klubu to najlepsze wyjście tym bardziej ze pisałaś ze jest to da Ciebie dobra "terapia" (jak chyba dla każdej z nas), ale oczywiście wybór pozostawiam Tobie.
Jeśli chodzi o foty przesyłam na priva swój adres mailowy, chociaz my z Adaśkiem mamy malutko zdjec ale zawsze coś. Mam Twój nr tel wiec jesli chodzi o ksiazke to damy rade.
A tak wogóle to się wszystko zaczęło od tej książki, ehhhhh szkoda gadać.

Czy wiecie gdzie można kupić jagnięcinę? w naszej bemowsko-jelonkowskiej okolicy?

Spokojnej, przespanej nocy.

reklama
Navna chetnie bym sie wybrała, ale zapisanych jest juz 12 osób (m.in Eliza która dzis poznałysmy) i nie ma udostepnionych wiecej zapisów, czyli lista zamknieta, kurcze a myslałam żeby sie zapisac. Widziałam tez ze na kolejne warsztaty II i III nie ma wogóle zapisów czyli ciurkiem bedzie szła ta sama ekipa. Zawsze jest ograniczona liczba miejsc bo jak 12 osób + zazwyczaj 12 dzieci = 24 osoby czyli juz dość ciasno jak na ta salke. No cóż może następnym razem. Ale to oznacza ze w październiku juz dla nas nic nie ma, reszta dla starszych dzieciaków.

Oj drogie kolezanki poczułam się dzis na forum jak w przedszkolu :-D. Dziewczyny dajcie już spokuj. Głupia sprawa... a czy wy wogóe jeszcze pamiętacie o co ta sprzeczka?? Na 99% jeśli Navna usłyszałaby w realu od Pacyśki wypowiedz na temat pracy itd. to pewnie nie bylo by sprawy. Forum pozwala w dowolny sposób interpretować wypowiedzi ( chodzi mi o brak komunikacji niewerbaalnej) i nie zawsze wypowiedz ma taki sens jak powiedziana bezpośrednio. Dziewczyny uwierzcie mi, nie warto... ja to przerobiłam. Kiedyś napisałam coś na pewnym forum ( nie miałam nic złego na myśli i tym bardziej nie chciałam nikogo urazić) wywołało to burze a ja zostałam ukamienowana... No cóż, pisania na forum też się trzeba nauczyć.
Pacyśka myślę, że szkoda żebyś rezygnowała z forum i klubu.
Kurcze no dziewczyny w końcu jesteśmy dorosłe... Dajcie już spokój, zapomnijcie o sprawie, bo naprawde nie ma o czym gadać!

Wiecie co Dziewczyny, oczywiście że nie fajnie zrobiło się na naszym forum, ale myśle że jak Wam by ktoś wytykał to że podzieliłyście się jakąś sprawą żeby zasięgnąć opinii, a potem byście usłyszały że macie problem, czy jak by podkreślano Wasz statut materialny tylko dlatego że słyszy się że ktoś wrócił z zagranicy a nawet się go nie zna to też byście tego tak nie zostawiły. Nie chodzi o zawziętość czy upór ale o pewną dojrzałość. Ja zawsze mówiłam że każda matka sama dokonuje wyborów i dobrze o tym wiecie bo na spacerach o tym rozmawiałyśmy i nigdy nie oceniałam bo to osobista kwestia. Ale jak słyszę że ja wybierając to że zamiast niani wolę sama zostać z Córką słyszę że znudzi mi się po roku jest nie ok. Nie ingeruję w niczyje życie i nie pozwolę też ingerować w moje. Myślę że każda z nas myśli tak samo i sobie na to nie pozwoli.

Navna wszystko się zgadza poza jednym. Ja nie załatwiałabym tej sprawy przez forum, bo to nie jest miejsce na takie rzeczy. Spotkajcie się z Pacyśką w cztery oczy i powiedzcie sobie to co macie do powiedzenia.
Lubie Was obie i sznuje Was obie. Przykro mi, że się posprzeczałyście. Chcę, żeby ta sprawa została między wami i nie miała wpływu ani na forum ani na spotkania w Klubie. Chciałabym, żebyście sobie wyjaśniły sprawe i nie chowały urazy. Żebyście obie wypowiadały się na forum i przychodziły do klubu. Myślę, że to nie tylko moje zdanie, ale i wszystkich dziewczyn.

Navna pozostawię bez komentarza Twoją wypowiedź, bo to co napisałaś jak dla mnie to duża przesada.

Również zgadzam się z dziewczynami, tego nie będziemy załatwiać na forum, bo to sprawa między nami, a nie całego Bemowa!

Yoda i Asiu macie rację, będę chodzić do klubu i udzielać na forum :)

A wracając zza światów :) chciałam zapytać o badania krwi u nas, bo lekarz mnie wysłała? Gdzie i jak to załatwić bo wy chyba robiłyście??

Pacyśka i tak trzymać :-) Pogadacie sobie jak się spotkacie, bo chyba zaszło jakieś głupie nieporozumienie. Co do badania krwi to musisz iść do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie i w przychodni Ci pobiorą. Ja morfologie robie sobie przy szpitalu na Kasprzaka i płacę tam 8zl, bez skierowań, bez proszenia...
A swoją drogą byłam dziś u lekarza i mam anemię. Mała przez ten tydzień też za dużo nie przybrała na wadze... Martwie się troche...

Ostatnia edycja:
Najpierw chce zaznaczyć że pierwsza zasugerowałam że nie jest to temat na forum, ale jak nie zostało to uszanowane to nie pozostanę bierna. Chciałam przeczytać wszystko co pisałyśmy żeby rzeczywiście dopatrzeć się gdzie był poczatek i ciekawa sprawa że przyszła dziennikarka pousuwała swoje wypowiedzi których wnioskowac by teraz można że się po prostu wstydzi.
Należy ponosić konsekwencje za to co się mówi i piszę dlatego też lepiej myśłeć i powinnaś to chyba wiedzieć.
Z tego co widac z moich nieusuniętych wypowiedzi to nie temat ksiązki Cię tak zabolał tylko coś innego, masz chyba wyrzuty sumienia w innej kwestii.
Nie odniosłam tez wrażenia żeby Asia85 czy Yoda opowiedziały się po jakieś stronie i może przestaniesz się zachowywac jak mała dziewczynka i jeśli masz coś do mnie to przenieś to na prv bo w końcu sama uznałas że całe Bemowo nie musi o tym wiedzieć.

Yoda dziś jak wspomniałaś mi o tej hurtowni to po powrocie do domu chciałam jeszcze raz tam zerknąc ale gdzieś e-mail z danymi do konta mi się zapodział więc prześlij mi prosze jeszcze raz. A co do pojechania tam osobiście to mogę we wtorek do klubu przyjechac samochodem i po spotkaniu pojedziemy.

reklama
Do góry