Cześć Dziewczynki
Mam trochę czasu
i spokoju
Mam trochę do nadrobienie
1) Ja też chodzę do dr Różak na Wrocławskiej i są tego plusy i minusy. Przepisuje tony lekarstw, na pierwszym spotkaniu dała nam cennik szczepień i receptę na czopki uspokajające dla Jasia i wiecznie jest chora jak przychodzę :/ Ale daje skierowania na zawołanie. MY chodzimy do przychodni tylko na szczepienia, a w razie jakieś tragedii mamy zaprzyjaźnionego lekarza prywatnego. Odpukać, na razie Jaś nawet kataru nie miał od urodzenia i oby jak najdłużej
2) U teściów ok, ale męcząco. Powiedziałam im, że jak będą nosić Jasia ciągle na rękach to będą mi wypłacać co miesiąc wypłatę do czasu aż on nie pójdzie do przedszkola, i zadziałało
Siedzą z nim na dywanie i się bawią
I tak jest rozregulowany, nauczył się płakać na zawołanie i wstaje o 5 w nie o 6, ale to mam nadzieję, da się wyprostować w przyszłym tygodniu, na co szczerze liczę. Pewnie będzie musiał troszkę popłakać, ale coś za coś
Chce mieć nowe zabawki i ubranka to musi zająć się sobą i już
AA, teściowie nie wiedzą nic o niani i dobrze, lepiej śpią
)
3) Jaś ma trzeciego ząbka na górze, zaczyna już porządnie raczkować, a po mnie się wspina i wstaje na nogi. Np. potrafi już w pozycji na czworaka wyprostować nóżki. A ostatnio złamał łyżeczkę plastikową - wziął w dwie dłonie i po prostu złamał :/ Herkules ;-) Nauczył się też uderzać przedmiotem o przedmiot, a teraz jest na etapie klaskania
No i słowo "nie" też wzbudza w nim łzy
)
4) Książka, tak jak mówisz Navana, jest raczej dla kobiet w ciąży lub mam maluszków, ale u nas jakoś to tam działa. Z czasem będziesz też mogła to elastycznie dopasowywać chodzi o to żeby dziecko się przestawiło
Jaś np. śpi teraz po godzinę do dwóch
)
5) Dzisiaj obudził się raz w nocy po tym jak zmusiłam go do popołudniowej drzemki ok 17!! Jak nie śpi po południu to budzi się częściej!! Więc chyba muszę go kłaść jeszcze popołudniu na chwilkę. Najgorsze to te pobudki o 5, ale w domu już mu nie będzie tak dobrze
Ile bym dała żeby spał do 7!!
6) Ja w klubie nie będę, niestety
Bo już się przyzwyczailiśmy z Jasiem. A jak sprawa godziny? Czy uda się coś zamienić? Za chwilę będzie coraz ciemniej i zimniej i lepiej byłoby na 15, co wy na to?
Pozdrawiamy z ziemnego Chrzanowa
(
Swoją drogą zimno się zrobiło strasznie...