reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Judith gratulacje! A juz myslalam ze moja dzidzia sie bedzie sama wychowywac a tutaj tyle rowiesnikow... suuuper
Oczywiscie zapraszam dziewczyny nie tylko z 12:)
musze tylko jak najszybciej dokonczyc chate bo sama juz mam dosyc remontu i marze o tym zeby sie z kims spotkac i pogadac
Jutro ide kupic karte do telefonu... orientujecie sie o jakiejs dobrej sieci? tak myslalam o t.mobile, bo chodzi mi o tanie polaczenia do Polski.
Bylam w pracy na Oberlii ale po 3 dniach mi podziekowali bo cos mi sie wydaje ze zorientowali sie o ciazy bo mialam opiety fartuszek i nie moglam ukryc juz zbytnio brzuszka. Jeszcze mam jedna oferte jak tam nie wypali to chyba zaloze Gewerbe i pojde pracowac na czarno na jakies sprzatanie albo pilnowanie dzieci... cos musze dzialac bo czas leci.

reklama
Dziewczyny ja mam do Was pytanie.Kolejne;-)

Czy wiecie jak to jest z rodzinnym jeśli mój mąż jest w Austrii,a ja z dziećmi tutaj??
Może juz składać wniosek czy dopiero jak dzieci też będą w Austrii???

klaudusia my na zabiegi widzimy sie we wtorek
judith88 gratulacje:)wow szybciutko sie zdecydowaliscie,duzo zdrowka:)
Naila mam nadzieje,ze szybko przejdzie.Malego juz dokarmiasz czyms ?czy tylko na cycku?
Ania2608 dzieci musza byc tutaj zameldowane na mieszkaniu z jednym z rodzicow,a nie moze twoj maz ich juz tutaj zameldowac?to wszystko szybciej ruszy,powodzenia
Kathinka mama 2 tygodnie z nami sie nie widziala z powodu przeziebienia,wczoraj przyjechala bum...i mala nawet nie zaplakala ,smiala sie i wogole sama przeszla ta faza nielubienia,mam nadzieje ,ze na stale:)))

Kobietki mi pasuja spotkanka "pojedyncze" badz w skromniejszym gronie,moja jeszcze za malutka i nie chce jej stresowac wiec jakby ktos byl chetny,to zapraszam do mnie albo ja podjade:)

Rosi a może ich zameldować tam jeśli jeszcze przebywają w Polsce??
Ja wyczytałam,ze jeśli rodzice pracują w różnych krajach to płaci ten kraj gdzie jest więcej,w tym wypadku rodzinne pobieralibyśmy w Austrii.Ale nie mam pojęcia czy to działa tak samo jeśli ja nie pracuję.

Aniu mój tata bierze rodzinne ,a moje rodzenstwo jest w PL zameldowane tutaj nie, tylko jakies zaswiadczenia mama ze szkoly bierze ze chodza do szkoly. Zameldowac mysle ze moze juz bo moj Emil nas sam meldowal nie muslielismy isc z nim.

Rozi do wtorku :D :)

hej ja tylko przelotem
Rosi dzieci zdecydowanie nie musza byc w Austrii zameldowane aby miec rodzinne.Wat´zne tylko to aby w Pl nie byly pobierane na dzieci swiadczenia co mozna bardzo latwo uzyskac.Badz zrezygnowac i zlozyc automatycznie podanie w Austrii i kaska bedzie wyplacona od dnia zlozenia wniosku.
sorki ze tylko tyle ale postaram sie cos wiecej napisac w przyszlym tygodniu
<buzka

Rosi dziękuję za tę stronę:tak:

Klaudusia,Vici bardzo Wam dziękuję:tak: Zaświadczenia z Polski Mariusz brał od razu także muszę dać mu znać żeby pojechał złożyć wniosek:-) Zawsze to już będą pieniążki,bo na razie tylko wydajemy na ten wyjazd...

reklama
Witam kobietki:-) oj dlugo tu nie zagladalam. Ale moja mama byla i jakos czasu brak. U nas leci powoli. Maly rosnie i na szczescie jest zdrowy. Dobrze, ze zima nas omija to mozna wychodzic na spacerki codzienne.

Do góry