reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ja tez za bardzo nie nadazam :-) Tyle nowych mamusiek! Witam wszystkie!

U mnie spotkanie w weekend tez odpada, bo w tygodniu pracujemy i w weekend to by sie chcialo z rodzinka posiedziec. Chyba ze calymi rodzinami sie spotkamy:-)
My w niedziele chyba sie na Oberlaa wybierzemy, moze ktoras chetna? Moglybysmy sie gdzies o ktorejs na basenie umowic.
Beabea, na lyzwy ja tez bym sobie poszla. I powiem ze tego sie nie zapomina. Ja rok temu zalozylam lyzwy po jakiejs 20 letniej przerwie i poszlo. Nawet bez upadku sie obylo. A moja corcia tez sobie rade dawala, za raczke. Twoja jeszcze moze ciut mala, ale ja bym sprobowala. Moja kolezanka byla z synkiem jak mial 4 lata i tez sobie poradzil. A wlasnie, jakbys sie wybierala to moze na lyzwach sie spotkamy? Moze jeszcze ktoras by sie tez wybrala?
Bo na takie babskie spotkanie w tygodniu to u mnie, jak juz pisalam, szans nie widze.

Poziomeczka, a co lekarz o tym kaszlu mowi? Moze jakies inhalacje? A moze za cieplo i za sucho w pokoju masz w nocy?

reklama
No i ja jutro odpadam , boli mnie caly dzien glowa i jak tak dalej bedzie to sienei nadaje na spacery i cokolwiek. Chyba bedzie lalo

Na basen wybieram sie i ja ( jesli w stroj wejde ) tylko jeszcze nie ustalilismy z mezem na ktory ale dam Ci znac Asiunia:-)

Witam ponownie:)
Mam troche kiepski dostep do internetu, (tylko u taty) wiec nie zawsze mam czas tu zajrzec i odpisac ale od nastepnego tygodnia dzialam w tym kierunku, i jeszcze numer austriacki bo narazie nie mam telefonu.
Dzieki Wam za porady bo uratowalyscie mi zycie, jesli chodzi o ubezpieczenie to od poniedzialku ide do pracy wiec juz bede miala, z lekarzem tez sie juz umowilam. Jak nie przyjma mi zaswiadczenia ze pracuje (e-card dostane dopiero za dwa tygodnie)to wtedy pojde juz prywatnie bo nie moge dluzej czekac. Narazie umowilam sie do
Dr Georg Gralek ale slyszalam ze to nie jest dobry wybor. Zastanawiam sie jeszcze nad Dr Wieslaw Miechowiecki. Jak sadzicie ktorego wybrac?
Mieszkam na 12 dzielnicy wiec w sumie wszedzie mam daleko wiec dojazd nie jest problemem. Dobrze ze powiedzialyscie mi tez o tym szpitalu ze trzeba sie szybciej zapisac bo tez bym pewnie zwlekala... Duzo czytalam o Hilhelminenspital, ze nawet sa polskie poloznie wiec chyba wybiore to miejsce.
Na szczescie jakos idzie do przodu:) Dzieki baaardzo!!

89marta jesli masz wybor miedzy Gralkiem a Miechowieckim to z dwojga zlego MIechowiecki jest lepszy lekarz . Gralek chcial mi ciaze usunac bo stwierdzil ze to cysta , na szczescie wyjezdzalismy na swieta i termin mi zrobil w styczniu i wtedy juz bylam pewna ze jestem w ciazy
Moze do tej zydowki idz co dziewczyny pisza , jak nie masz e-card tylko potwierdzenie ze pracujesz bedziesz musiala 50 euro kaucji zostawic ktora odbierzesz pookazaniu karty
Marta 12 jest duzy ale ja mieszkalam przy deptaku i bylam zadowolona bo wszedzie bylo mi blisko hihii

U mnie bol glowy ciag dalszy , leze i zdycham . Wilhelminen polecaja dziewczyny ktore nei mowia po niemiecku bo ryzyko trafienia na zmiana bez poloznej polskiej jest znikome, u nas ten szpital odpadl ze wzgledu na sanitariaty i sale porodowe ;) ale to juz byl wybor mojego meza ;)

Hey,

i ja mieszkam w 12 bezirku i na brak czasu nie narzekam. Wiec bardzo chetnie sie z wami zobacze. No i polecam aerobik w Theresianbad o 15 w soboty :)

reklama
Do góry