reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Judith gratulacje! A juz myslalam ze moja dzidzia sie bedzie sama wychowywac a tutaj tyle rowiesnikow... suuuper
Oczywiscie zapraszam dziewczyny nie tylko z 12:)
musze tylko jak najszybciej dokonczyc chate bo sama juz mam dosyc remontu i marze o tym zeby sie z kims spotkac i pogadac
Jutro ide kupic karte do telefonu... orientujecie sie o jakiejs dobrej sieci? tak myslalam o t.mobile, bo chodzi mi o tanie polaczenia do Polski.
Bylam w pracy na Oberlii ale po 3 dniach mi podziekowali bo cos mi sie wydaje ze zorientowali sie o ciazy bo mialam opiety fartuszek i nie moglam ukryc juz zbytnio brzuszka. Jeszcze mam jedna oferte jak tam nie wypali to chyba zaloze Gewerbe i pojde pracowac na czarno na jakies sprzatanie albo pilnowanie dzieci... cos musze dzialac bo czas leci.

reklama
Dziewczyny ja mam do Was pytanie.Kolejne;-)

Czy wiecie jak to jest z rodzinnym jeśli mój mąż jest w Austrii,a ja z dziećmi tutaj??
Może juz składać wniosek czy dopiero jak dzieci też będą w Austrii???

klaudusia my na zabiegi widzimy sie we wtorek
judith88 gratulacje:)wow szybciutko sie zdecydowaliscie,duzo zdrowka:)
Naila mam nadzieje,ze szybko przejdzie.Malego juz dokarmiasz czyms ?czy tylko na cycku?
Ania2608 dzieci musza byc tutaj zameldowane na mieszkaniu z jednym z rodzicow,a nie moze twoj maz ich juz tutaj zameldowac?to wszystko szybciej ruszy,powodzenia
Kathinka mama 2 tygodnie z nami sie nie widziala z powodu przeziebienia,wczoraj przyjechala bum...i mala nawet nie zaplakala ,smiala sie i wogole sama przeszla ta faza nielubienia,mam nadzieje ,ze na stale:)))

Kobietki mi pasuja spotkanka "pojedyncze" badz w skromniejszym gronie,moja jeszcze za malutka i nie chce jej stresowac wiec jakby ktos byl chetny,to zapraszam do mnie albo ja podjade:)

Rosi a może ich zameldować tam jeśli jeszcze przebywają w Polsce??
Ja wyczytałam,ze jeśli rodzice pracują w różnych krajach to płaci ten kraj gdzie jest więcej,w tym wypadku rodzinne pobieralibyśmy w Austrii.Ale nie mam pojęcia czy to działa tak samo jeśli ja nie pracuję.

Aniu mój tata bierze rodzinne ,a moje rodzenstwo jest w PL zameldowane tutaj nie, tylko jakies zaswiadczenia mama ze szkoly bierze ze chodza do szkoly. Zameldowac mysle ze moze juz bo moj Emil nas sam meldowal nie muslielismy isc z nim.

Rozi do wtorku :D :)

hej ja tylko przelotem
Rosi dzieci zdecydowanie nie musza byc w Austrii zameldowane aby miec rodzinne.Wat´zne tylko to aby w Pl nie byly pobierane na dzieci swiadczenia co mozna bardzo latwo uzyskac.Badz zrezygnowac i zlozyc automatycznie podanie w Austrii i kaska bedzie wyplacona od dnia zlozenia wniosku.
sorki ze tylko tyle ale postaram sie cos wiecej napisac w przyszlym tygodniu
<buzka

Rosi dziękuję za tę stronę:tak:

Klaudusia,Vici bardzo Wam dziękuję:tak: Zaświadczenia z Polski Mariusz brał od razu także muszę dać mu znać żeby pojechał złożyć wniosek:-) Zawsze to już będą pieniążki,bo na razie tylko wydajemy na ten wyjazd...

reklama
Witam kobietki:-) oj dlugo tu nie zagladalam. Ale moja mama byla i jakos czasu brak. U nas leci powoli. Maly rosnie i na szczescie jest zdrowy. Dobrze, ze zima nas omija to mozna wychodzic na spacerki codzienne.

Do góry