reklama
Paulina_Austria
Fanka BB :)
Czesc@wiolusza
Mieszkam w Steyr, niedaleko Linz i jestem w 22tc. Jak juz bedziesz w Austrii i najdzie Cie ochota, zeby wyjsc gdzies na kawe to daj znac
Pozdrawiam
Bardzo chetnie sie spotkam jak juz troszke sie ogarne :-) i bede wiedziala co i jak.
Pozdrawiam
Wiola
Paulina_Austria
a czy moze orientujesz sie o jakies pracy chaupniczej w naszych okolicach. Boje sie ze w ciazy to nie znajde innej a bardzo by sie przydala nie tylko ze wzgledu na kase ale jestem raczej osoba aktywna i nie wyobrazam sobie siedzenia w domu przez okres ciazy.Czesc
Bardzo chetnie sie spotkam jak juz troszke sie ogarne :-) i bede wiedziala co i jak.
Pozdrawiam
Wiola
z gory dziekuje.
Paulina_Austria
Niestety nie spokalam się zeby ktoś taka prace wykonywał. Na grupach typu Polacy w Górnej Austrii czy Polacy w Linz ktos nieraz wstawi jakieś "ogłoszenie", ale raczej nikt tego na poważnie nie traktuje.
A jak z Twoim niemieckim?
Moze jakiś kurs językowy?
A jak z Twoim niemieckim?
Moze jakiś kurs językowy?
Witam,Szukam polskiego ortopedy lub mówiązego po polsku.
Czy ktoś coś może wie?
przeszukałam wszystkie mozliwe strony ale niestety nie znalazłam
Czy ktoś coś może wie?
przeszukałam wszystkie mozliwe strony ale niestety nie znalazłam
Tess.wien
Zaciekawiona BB
Hej Kobietki. Są może wsród was jakieś mamy z okolic Mödlingu ? Jestem w 12 tygodniu i próbowałam w miejscowym szpitalu umówić się na nackentransparenzmessung, ale koszt to 320 euro. Robił ktoś w okolicy bądz we Wiedniu i zna miejsce, gdzie można zrobić je taniej?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
reklama
Cześć dziewczyny ! Dawno mnie nie było, ale to głównie z powodu problemów w pracy ;( aktualnie 25 tydzień ciazy- w moim brzuchu mieszka Leon. Nadal pracuje, jednak już mi coraz ciężej. Na Mutterschutz przechodzę od 8 marca. Z pracodawca mam same problemy niestety ;( był już arbeitsinspektorat, pismo z AK bo w dalszym ciągu muszę pracować z detergentami, odkamieniaczami, myc toalety. Ostatnio w pracy wszyscy mieli urlop. Wszyscy oprócz mnie. Ja na kolanach czyściłam cifem i mała szczoteczka rogi w restauracji, potem piwnicy, korytarzu itd. Czuje się psychicznie fatalnie. Ciagle dogadywania, ze przyjechałam tutaj na socjal siedziec, ze nie chce mi się pracować. Ostatnio szefostwo podjęło próbę zwolnienia- zaproponowali zwolnienie za porozumieniem stron i to żebym się zarejestrowała w AMS bo praca u nich jest dla mnie za ciężka. Po mojej odmowie zaczęły się epitety i ubliżanie. Jestem już zmęczona, smutna, sfrustrowana. Mój ginekolog powiedział, ze to nie jest jego problem i medycznie jest ze mną ok, wiec nie może mi pomoc. Zastanawiam się czy jezeli pójdę na l4 od lutego i będę chciała zostać do 7 marca, to czy w razie kontroli w gkk odeślą mnie z powrotem do pracy ? Pada mi kręgosłup od schylania się, klęczenia, przesuwania stołów. Nie wiem co robić. Doradźcie coś proszę.