reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Nom coś się porobiło przez te deszcze ze źródełkiem i póki co jedziemy na butelkach [emoji14]
Ale na pocieszenie :)
uploadfromtaptalk1482875057855.jpeg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1482875057855.jpeg
    uploadfromtaptalk1482875057855.jpeg
    114,2 KB · Wyświetleń: 358
reklama
Mikołajka cudna!

Magia świąt... Magię, to ja czułam jako dziecko. Ateistką jestem, może to dlatego. Obecnie dla mnie to jedna wielka masakra. Jakiś wyścig, dziki pęd - kto ma ładniejszą choinkę, kto da dzieciom więcej wypaśnych prezentów, kto będzie miał więcej potraw, wyszukanych, wykwintnych. Jak czytam komentarze pod zdjęciami niektórych znajomych, to mnie się słabo robi. Bo tym razem Mikołaj przyniósł auto za 500zł, rower, konsolę i kij wie co jeszcze. No i płacz, bo jest o 2 prezenty mniej niż w roku ubiegłym. Jak tak można, co dziecko w szkole powie??
A najbardziej nienawidzę zakupów przedświątecznych. Chociaż w Austrii znienawidziłam je mniej, bo oni tu nie mają takiego, za przeproszeniem, pierdolca. 23 grudnia, robimy zakupy w Merkur. Idę koło działu rybnego i widzę, że się baby kłócą. Przyciągnęło to moją uwagę, bo takie rzeczy to raz na ruski rok tu widzę. I co? Baby się o kawałek karpia kłócą. Ale jak się kłócą... po polsku, szlachetnym slangiem podwórkowym. Mało się nie pozabijały. Uśmiechnęłam się do nich szeroko, powiedziałam "Widzę, że panie głęboko wierzące, dzielicie się z bliźnim w okresie świątecznym. Bóg na pewno jest z was dumny.". Poczerwieniały i chyba dały sobie spokój z tą rybą. Jak byłam dzieckiem, to chodziłam ucieszona od ucha do ucha, bo wiedziałam że wszędzie będzie kolorowo, może i w sklepach będą kolejki, ale ludzie będą dla siebie mili, pouśmiechają się, pośpiewają kolędy. Dorosłam i przejrzałam na oczy, czy na prawdę tak się wszystko pozmieniało? O głupią rybę sobie prawie oczy wydrapują?
Ja święta spędziłam bardzo miło, nie przejmowałam się tym, że w sypialni mam okno brudne, że tylko kilka dań mieliśmy, że pod choinką nie było 30 prezentów. Spędziłam ten czas z rodziną, na wylegiwaniu się przed bajką, na zabawie, na uśmiechach. Szkoda tylko, że bez śniegu z deszczem i wiatrem takim, że mało głowy nie urwie.

Żem wywód Wam dała. Wybaczcie, brak snu i kawy robi swoje:zawstydzona/y:

Karola. Laura tak dorosle wyszla na tym zdjeciu ;)
A jak u was choinki? Przetrwaly??
Ja się balam że choinka bie przetrwa świąt a tu szok. Łucja kilka razy ściągnęła bombki i to tyle. Jakos nie zainteresowana jest.

Anitaka no jak 2latka conajmniej hehe [emoji14] u nas choinki nie tknięte nawet!! Niesamowite, ale chyba za dużo innych ciekawych rzeczy...

Karolask piekne zdjecie [emoji4]

Anitaka my specjalnie sztuczna choinke z bezkablowymi swiatelkami zamowilismy.. Chociaz Jonathan nadal tylko do tylu pelza... Zaczal stawac na czworaka i kiwac tak zabawnie glowa... Moze niedlugo ruszy do przodu. [emoji12]
My jakos swieta przetrwalismy... Chociaz tylko w trojke. 26 odwiedzili nas tescie. Wiekszosc (90%) potraw zamowilismy w sklepie [emoji12]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ! Mam dwa pytanka i luczę na małą pomoc :) za parę dni czeka mnie wizyta w szpitalu Geburtstag Anmeldung -wilhelminenspital chciałabym wiedzieć co mnie czeka:) czy zostaną mi zrobione dodatkowe badania czy poznam położna zobaczę szpital zostane oprowadzona ? Na czym polega taka wizyta ? I kolejne moje pytanie jak wygląda procedura zmeldowania malucha ? Jakie dokumenty są potrzebne ? Gdzie trzeba się udać kiedy maleństwo przyjdzie na świat ? Z góry dziękuję za każdą pomoc i odwowiedz ;) pozdrawiam

Hej Aga w WSP wypełnisz ankiete, pobiora krew i mocz do badania. Dostaniesz ankiete do wypelnienia i zaniesienia do anestezjologa.

Hej Aga w WSP wypełnisz ankiete, pobiora krew i mocz do badania. Dostaniesz ankiete do wypelnienia i zaniesienia do anestezjologa.

Czyli tak na prawdę nie zostanę przebadana ani maluszek ? Trochę na to liczyłam :/ no i ze może uda mi się zamienic parę zdań z położna... dokumety, coś na zasadzie wywiadu juz otrzymałam i mam je zabrać ze sobą właśnie na ta wizytę.

reklama
A to Twoja druga wizyta??

Ja tam bylam tylko dwa razy, raz zarezerwowac termin porodu, drugi u anstezjologa a no i 3ci w terminie na KTG bo za 4tym to już poród :)

Do góry