reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anet swiatelka osobno kupiliw...podobno LED dlugo wytrzymuje... Ale to maz sie bardziej na tym zna [emoji13].
A propo kp bo obserwowalas [emoji6] chyba niestety na wiosne bede powoli konczyla... Tzn zostawie sobie te nocne i przed snem karmienia (bo ich jest coraz mniej) i wtedy spontanicznie skoncze jak bede musiala...
I tu zaczynaja sie schodki bo co kraj to inna opinia. Jonathan bardzo dobrze je kaszki itd. Robie na wodzie. Ktos ostatnio mi powiedzial ze jezeli zastepuje kp posilkiem to powinnam robic te kaszki na mm bo dziecko mleko potrzebuje... Faktem jest ze karmie juz mniej a w styczniu chcemy wprowadzac trzeci posilek... Czy to prawda? Chcialam jak najdluzej zwlekac z mm... A zamiast tego do wieczornej kaszki wprowadzic ok 7-8 mca mleko krowie. Bylam nawet z specjalistki od rozszerzania diety z AKH ze wzgledu na moje alergie (nie nietolerancje) jak o tym powiedzialam znajomym z Polski to popukali sie w czoli, ze mleko krowie to dopiero od 1 roku... W Austrii mozna dawac juz po 6 mcu max 200ml. Wiem z wielu zrodel. To co jest prawda? Wprowadzac mm bo faktycznie beda niedobory? Jak u was bylo? Dodam ze kp 2-3 razy noc, 1-2 sniadanie i po poludniu (te ostatnie odpadnie w styczniu). A posilki to warzywa z miesem/rybka/kaszka na obiad a wieczorami kasza na wodzie i troche jabluszka/gruszki/banana do niej... A co z jogurtami itd.

Udanego Sylwestra dziewczyny!!!! [emoji322] szczesliwego nowego Roku!!!

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Och dziewczyny
Trzymam twardo, chodź to istny koncert życzeń : Dzwonie do mamy, zamiast się przywitać to krzyczy do mnie : ale jeszcze nie urodzials co? Bo szkoda dziecka w szkole cały rok do tyłu będzie miało
Obie przyjaciółki jak mnie nie ma kilka godzin fb zaraz robią zakłady, że pewnie już
.
A mój mąż : kochanie wytrzymaj do 6.01 to będę miał dłuższy urlop
A ja już jestem tak zmęczona że mi obojętne mogę iść teraz rodzic, ale jako przyszła mama czuje, że mały się obraził i jak go nie chcielialam wypuścić za wcześnie to teraz sobie poczekam grubo po terminie
ALE W RAZIE CO RÓWNIEŻ ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2017

Anitaka my nie Linz ale przyszedł przelew wczoraj :)

Happy mleko krowie ma dużo białka jak na taki brzuszek i jest ciężkostrawne, i nie ma tak dobranych proporcji witam jak mm. Ja już bym mogła podawać krowie bo lada moment roczek, ale nie daje. Ma w jogurcie czy serkach i póki co wystarczy.
Jak robisz kaszki, to najlepiej na swoim mleku, a jeśli niechcesz wprowadzać mm to na wodzie, ale woda wartości odżywczych nie ma...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Haha karola.noo wypilam...lampkę bezalkoholowego i az zaszumialo w glowie.
My pierwszy Sylwester taki. .. M ma zapalenie okostnej i lezyy poza tym jutro wracamy do At ;)

Do góry