reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ola a badałaś może tarczyce?? Bo chora tarczyca to niekoniecznie nadmierne tycie, ale też spadek wagi itd.??
Ja muszę sprawdzić na wszelki wypadek bo mąż stwierdził, że już mi wystarczy odchudzania po ciąży. Fajnie, że słuchał że mam taki zamiar żeby zgubić kilogramy, które zostaną. Tylko, że ja nawet nie zaczęłam :D samo zniknęło hehe

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dieta narazie pomaga chce insulinę ominąć:) już mam dość kucia palce całe bolą :/ dwa plus cukrzycy nie przytyjesz dużo w ciąży i jak nie urodze do 8.10 to 9.10 napewno bo wywołują poród i nie muszę się stresować dojazdem do szpitala czy skurczami, a i ctg w domu[emoji14] Tak do roku dzidzie fajnie wyglądają takie puciate jak zacząć biegać i więcej się ruszać to waga zwolni. Dzieci się robią takie smuklejsze:) Normalnie pamiętam jak się nie dawno logowalam pierwszy raz na to forum a tu już 3 lata minęły od tego czasu :) i jeszcze jakieś dwa miesiące i powrót do pieluch[emoji14]moja siostra ma termin równy miesiąc przedemna i chłopca
:)

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dokladnie ola. Zbadaj tsh... Ja mam problemy. Zaczely sie w 2014. Z 50 schudlam do 46.... I taka waga byla caly czas. Kiedy poszlam do endokrynologa i zaczelam brac tabletki moja waga to dalej byla 50 -51...
Po urodzeniu tak jak ty karolask... W tydzien waga jak przed ciaza. Ale teraz.znowu waga jeszcze mniejsza bo 49. Musze zrobic badania znowu bo juz dawno nie robilam poza tym wlosy garsciami mi wypadaja... I to tez moze byc tego przyczyna
;) i z jedzeniem slodkiego to tak samo
;) czasem w domh jak na zlosc.nic nie ma... A mi tak sie chce :)
M mowi ze mi d.... Urosnie ale tu nic nie rosnie... ;)

Kurcze ja sie zastanawiam czy poprostu nie jest to efekt kp.
A wlosy tez mi wypadaja garaciami :/ no nic chyba zrobie te badania.
Ja juz dzien po porodzie wazylam tyle co przed ciaza a potem waga leciala teraz sie zatrzymala na 46 ale w moim przypadku to jest tragedia. Wszystkie ciuchy wisza :/
U nas wlasnie jak na zlosc zawsze cos jest i ostatnio to jadlabym tylko slodkie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny miałam taką znajomą w Polsce w pracy karmiła piersią syna chyba do 4 roku życia :) co prawda już miała 40 ale była tak chuda i cały czas miała problemy z włosami. Gdzieś czytałam że jest po prodowe zapalenie tarczycy chyba tak się to nazywało, mój mąż i szwagierka mają niedoczynność tarczycy ale oni mają problemy z za dużą wagą. Ja miałam na chwilę problem z tarczą ale przed ciążą to z dużym stresem było związane. Po pierwszej ciąży też mi włosy wypadaly garściami ale to normalne bo organizm wraca do normalność i wszystko jest słabsze i włosy i paznokcie nie tak jak w ciąży:)

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Gabi z tymi wlosami to wiem ze to normalne po porodzie ale wydaje mi sie ze powoli powinno wracac do normy a tu jest coraz gorzej. Eh dla swietego spokoju przejde sie na te badania i chyba musze popracowac nad zdrowsza dieta ;)
Paula89 ja przytylam niecale 6kg z 52 na 58.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z 51 przytylam do 64 czyli 13 kg ale zaraz nie bylo widac ze.ja dziecko urodzilam bo wszystko spadlo ;) jal wyszlam do domu to wazylam 54 a pozniej do tyg juz 51 .. No teraz mniej ;)
ja juz piersia nie karmie dwa mies prawie
....wlosy wypadaja..waga leci... Wiec ola badania musimy zrobic. Nic nam sie nie stanie ;)

No to pozazdroscic :-) ja mam juz 10 kg na plusie i wilczy apetyt a tu jeszcze mam ponad 2 miesiace do terminu .. ale najwazniejsze zeby malutki urodzil sie zdrowy:-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej hej. U nas ok ;-) ;) Maly powoli zaczyna przybierać na wadze. Dalej jest grzeczny. Ja mam dziś nawal mleczny. Leje się ze mnie, raz pokarm odciagalam, to prawie jeczalam z radości, bo juz myslalam, ze piersi mi eksplodują. Olie nie nadąża ssać:hmm:
Robili mi USG i wyglada na to, ze macica się dobrze trzyma. Mogli mi ja qyciac i by po problemie bylo:hmm:

Do góry